tiistai 11. maaliskuuta 2014

Sara La Fountainin paras kahvikakku





Sara La Fountainin herkullinen kahvikakku löytyi Sara La Fountainin 24Kitchen-ohjelmasta. Kakussa on ihanasti kanelille ja fariinisokerille maistuva mausteraita keskellä ja makua voi tuunata lisäämällä kakkuun omenaa, päärynää tai vaikkapa mantelimassaa. Pintaan tulee hauska vaahterasiirapilla ja tomusokerilla kuorrutettu herkkukuorrute. Kakun voi tehdä kätevästi irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle, jolloin tylsä kakkuvuoan voitelu ja jauhoitus jää pois. Kakusta tulee ihanan mehevä ja se säilyy viileässä hyvänä, maku jopa paranee säilytyksessä.


Sara La Fountainin paras kahvikakku













Kakkutaikina:

200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl kermaviiliä
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa

Murotaikina:
1,75 dl ruskeaa sokeria (itse laitoin fariinisokeria)
1,25 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
4 -5 rkl voita
ripaus suolaa
(omena kuorittuna ja pieninä kuutioina)

Kakun kuorrutus:
2 dl tomusokeria
0,5 dl vaahterasiirappia

Taikina:
Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, välillä sekoittaen. Lisää taikinaan vaniljasokeri ja kermaviili, ja sekoita taikina hyvin. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää taikinaan.

Murotaikina:
Laita kaikki ainekset kulhoon ja nypi ainekset sekaisin. Jos tuntuu kovin kuivalta, voi lisätä voita tai pikkulorauksen maitoa, murotaikinan pitäisi muistuttaa rakenteeltaan piparkakkutaikinaa.

Kaada puolet perustaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun (tai leivinpaperilla vuorattuun), irtopohjaiseen vuokaan. Ripottele puolet murotaikinasta ja puolet omenakuutioista taikinan päälle. Kaada loput perustaikinasta muroseoksen päälle ja ripottele päälle loput murotaikinasta ja omenasta. Paista 50-60 min 180 asteessa. Minun uunillani piti paistaa 60 min, toiseksi alimmaisella tasolla. Kokeile kakun kypsyys esim. puisella grillitikulla. 
Kakun kuorrutus:
Sekoita 2 dl tomusokeria ja 0,5 dl vaahterasiirappia massaksi. Laita massa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja napsaise pussin kulma auki. Kuorruta kakku kauniilla kiehkuroilla.







24 kommenttia:

  1. On yksi meidän lempparikakuista....pitäskin taasen tehdä, kun aikaa on jo vierähtänyt edellisestä kerrasta. Tykkään täsät enemmän tekeytyneenä ja jopa pakastimen kautta käyneenä...kostuu. http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2007/11/saran-kakku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mimmi, kommentistasi ja ihanasta blogistasi :)
      Minä myös pitäisin siitä, että kakku ehtisi vähän maustua. Jostain syystä meidän perheessä ei oikein ehdi... :)

      Poista
  2. Aivan ihana kakku! Kiitos ohjeesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tästä kovasti itsekin, mukavaa kun maistuu muillekin :)

      Poista
  3. Voisiko kakun tehdä kakkuvuoassa ilman kuorrutusta..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti voi tehdä tavallisessa rengasvuoassa. Saa olla aika iso vuoka, sillä kakussa on massaa aika paljon. Paistoaika on varmaan aika lähelle tuota tuntia rengasvuoassakin.

      Poista
  4. Työkaverit saa tätä perjantaina nimpparin kunniaksi 😃
    Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnelliset työkaverit :) Tämä on kyllä kiva kakku, ja tuo päällynen on tietysti aivan ihanaa...

      Poista
  5. Kuinka monta annosta tästä kakusta tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tulee tosi iso kakku. Varmaan 20 palaa olen itse saanut tuollaisesta pyöreästä irtopohjavuokaan tehdystä kakusta, ja suht isoja paloja sahaillaan meidän sakissa :)

      Poista
  6. Tämä on oikeastni Marttojen vanha resepti. Sara on vain keksinyt laittaa kuorrutuksen.. Mutta hyvää on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös nähnyt netissä viittauksen, että tämä olisi Marttojen ohje. Kiitos Martoille ja Saralle, kun ovat ohjeen jakaneet - meillä tätä kakkua paistellaan usein. Ja viedään usein tuliaisina ystäville :)

      Poista
  7. hei!
    Minä lähinnä ihastuin tuohon kinkkuvoileipäkakku ohjeeseen ja ajattelen jospa tekisi elämänsä ensimmäisen voileipäkakun tuolla ohjeella ja kutsuis aikuiset lapset kylään. Hyvä kun oli kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinkkuvoileipäkakku on kyllä todella suosittu. Kun kokeilet sitä kerran, ei varmasti jää ainoaksi kerraksi. Helppo ja niin hyvää :)

      Poista
  8. Olen eilen illalla myöhään löytänyt nämä sivut aivan sattumalta, kun etsin ison täytekakun ohjetta. Olen aivan häkeltynyt sivujen ihanuudesta, monipuolisuudesta ja selkeydestä :) Tällaisestakaan kakusta en ole kuunaan kuullut, vaikka olen aina leiponut paljon. Nyt valmistelen suurta juhlaa, jonne aion levykakkupohjalla tehdä täytekakun. Sydämelliset kiitokset kaikista ihanista, selkeistä ja kuvallisista ohjeista :) Tuntitolkulla täällä plarailen nyt :)

    VastaaPoista
  9. Tällä kakulla olen hurmannut kokonauvun, kaverit ja kylänmiehet. On todella herkullinen ja mehevä. Aina ei ole ollu omenia niin olen laittanu omatekoisia omenasosetta. Tulee niin pehmeä ja maukas kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä herkullinen syksyn kakku. Juuri nyt tulee taas ajankohtaiseksi, kun omenat alkavat kypsyä. Täytyykin tehdä tätä ensi viikolla, pitkän tauon jälkeen. Nyt olen tehnyt ihania kesäkurpitsa-porkkanakakkuja, kun omasta maasta ei lopu nuo kesäkurpitsat ollenkaan :)

      Poista
  10. Moikka! Kuinka iso vuoka sulla oli käytössä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi :) En nyt ihan vannomaan mene, mutta iso kakku tuosta tulee. Luulisin vuoan olevan suurinpiirtein ø 25-26 cm. Mitä suurempi vuoka, sen nopeammin paistuu.

      Poista
  11. Oiii! Nytpä löytyi hyvä kakku ja blogi! Näin syksyllä tekisi mieli vaan koko ajan leipoa tätä kakkua! Ja muita kiinnostavia juttuja tästä blogista. Leipomisesta ja herkuttelusta alkaa olla jo sen verran kokemusta, ettei oikein haluaisi enää kelpuuttaa mitään muuta kuin liian hyvää. :)

    VastaaPoista
  12. Etsin joulun alla uutta kahvikakkua ja mitä löysin. Aivan upea ihanan maukas erikoinen kahvikakku. Tein tämän läheisilleni joulupäivälle ja sen jälkeen kakkua on tehty jo neljä kertaa ja aina vaan hyvää. Nyt tätä leipoo sukulaiset niin hyvää on, kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
  13. Onnistuuko tämä tehdä gluteenittomana, vaihtamalla vain glut jauhot tilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus tdhnyt Semperin jauhoseoksella ja ihan hyvä tuli. Vuoka kannattaa voidella hyvin ja jauhottaa gluteenittomilla korppujauhoilla.

      Poista
  14. Paras kakku aikoihin. Tätä olen tehnyt jo useita kertoja. Ehdottomasti suosikkikakkuni 😋

    VastaaPoista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne