lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kana-ananas-aurapiirakka



Kana-ananas-aurapiirakassa maistuvat broilerin, ananaksen ja aurajuuston lisäksi sipuli, valkosipuli, curry ja creme fraiche. Herkkupiirakkaohje löytyi Ullan Unelmakakkujen Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. 

Piirakkatäytteeseen laitoin pari broilerin filettä pilkottuna, sipulia, valkosipulia, ananasta ja aurajuustoa. Piirakkaan voi käyttää vallan hyvin myös valmiita broilerisuikaleita, joko maustettuna tai ilman mausteita. Piirakka oli pehmeän makuinen; ananas sopi täydellisesti broilerin, curryn ja aurajuuston seuraksi. Aurajuuston maku oli vain lempeä mauste, joka tuli hyvin miedosti esille. Todella herkullinen piirakka!







KANA-ANANAS-AURAPIIRAKKA
pyöreä 26 cm:n piirakkavuoka

Pohja:

100 g kylmää voita
50 g juustoraastetta (noin 1 dl)
1/3 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja (gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)
1/2 dl kermaa

Täyte:

300 g broilerinsuikaleita (itse pilkoin 2 isoa broilerin filettä kuutioiksi)
1 sipuli pilkottuna
aromisuolaa, currya, mustapippuria
4 ananasrengasta
2 kirsikkatomaattia

Päälle:

2 kananmunaa
125 g creme fraichea (laitoin koko 150 g purkin)
2 valkosipulinkynttä pilkottuna tai puristettuna
100 g Aura-juustoa murusteltuna
currya, mustapippuria

1. Nypi pohjan muut ainekset murusiksi, paitsi kerma. Lisää kerma muruseokseen ja puristele taikinaksi. Painele taikina voidellun,halkaisijaltaan 26 cm:n, piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Paista broilerisuikaleet ja sipuli pienessä öljymäärässä kypsiksi. Tämä kestää alle 5 min. Mausta broilerifileet aromisuolalla, currylla ja mustapippurilla paiston aikana. Mausta varovaisesti, jos käytät valmiiksimaustettuja broilerisuikaleita.

3. Kaada paistetut broileripalat ja sipuli piirakkapohjan päälle. Lisää ananasrenkaat ja kirsikkatomaatinpuolikkaat päälle. Ananakset voi myös paloa. Ripsauta pinnalle vielä vähän currya ja mustapippuria.

4. Vatkaa munat, creme fraiche, puristetut valkosipulinkynnet ja murusteltu Aura-juusto sekaisin. Kaada seos tasaisesti piirakkapohjan päälle.

5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa ylä/alalämmöllä noin 25-30 min. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

Vaiheet:


1. Nypi pohjan aineksista muut paitsi kerma murusiksi.

2. Lisää kerma ja puristele taikina yhteen.

3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille.

4. Pilko sipuli ja broilerifileet pieniksi kuutioiksi. Voi käyttää myös broilerisuikaleita.

5. Paista broileripalat ja sipuli kypsäksi pienessä öljytilkassa, mausta aromisuolalla, currylla ja mustapippurilla. Paistuu kypsäksi alle 5 minuutissa.

6. Kaada sipuli-broileriseos piirakkapohjalle.

7. Laita ananasrenkaat, joko kokonaisena tai pilkottuna, kanapaistoksen päälle. Väriksi voi laittaa muutaman kirsikkatomaatin. Ripauta pinnalle vähän currya ja mustapippuria.
8. Sekoita täytteen munat, valkosipuli, Aura-juusto ja creme fraiche sekaisin.

9. Kaada auratäyte piirakan päälle tasaisesti.

10. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 min ylä/alalämmöllä.




3 kommenttia:

  1. Herkullisen , ja suht helpon oloinen resepti , aion kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :) Kyllä, ohje on helppo. Ja makuja on helppo vaihdella, jos esimerkiksi ei välitä homejuuston mausta. Omasta mielestäni homejuusto ja ananas olivat herkullinen yhdistelmä :)

      Poista
  2. Hei! Olen nyt kolmesti tehnyt tämän piirakan, ja siitä on tullut yksi perheemme suosikkeja. Mielestäni homejuusto kuuluu nimenomaan tähän kokonaisuuteen, eikä sitä oikein voi jättää pois, tai piirakka on sitten kokonaan toinen. Juuri homejuuston (pitää olla Auraa, muut eivät anna samaa makua, olen kokeillut) ja ananaksen yhteisaromi antaa kanapiiraalle vastustamattoman maun.

    VastaaPoista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne