sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Marsipaani-muropikkuleivät (munaton ja maidoton)


Tämän ihanasti karvasmantelille ja marsipaanille maistuvan, helpon pikkuleipäohjeen löysin Isoäidin parhaat leivonnaiset -kirjasta. Keksit paistettiin muffinssipellillä paperivuoissa, ja niihin tarvittiin vain muutama ainesosa: margariinia, Siro-sokeria, jauhoja, karvasmanteliaromia sekä mantelimassaa ja hilloa. Muropikkuleivät ovat munattomia ja maidottomia.






MARSIPAANI-MUROPIKKULEIVÄT
8 kpl isoja, munaton ja maidoton

125 g Sunnuntain laktoositonta margariinia
0,4 dl Siro erikoishienoa sokeria
0,5 tl karvasmanteliaromia (kannattaa käyttää mittalusikkaa)
1,9 dl vehnäjauhoja
40 g mantelimassaa
8 tl aprikoosi- tai lakkahilloa

1. Vatkaa margariini, sokeri ja karvasmanteliaromi pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sekaan vehnäjauhot. Kääntele jauhot lastan avulla nopeasti sekaan. 

2. Laita muffinssipellille 8 kpl normaalikokoisia paperivuokia. Laita pikkuleipätaikina pursotinpussiin (ei tarvitse olla tyllaa) ja purista muffinssivuokiin kaksi kierrosta taikinaa siten, että keskellä jää reikä. Laita kunkin muffinssivuoan keskelle pala mantelimassaa.

3. Paista pikkuleipiä 190 asteisessa uunissa, keskitasolla ylä/alalämmössä noin 15-20 min (itselläni oli 17 min). Laita kuumien muffinssien keskelle teelusikallinen hilloa. Laita keksit jäähtymisen jälkeen suljettuun rasiaan.

Vaiheet:

1. Vatkaa rasva, sokeri ja karvasmanteliaromi kuohkeaksi. Lisää jauhot.

2. Kääntele jauhot lastalla sekaan.

3. Laita taikina pursotinpussiin. Muffinssipellille 8 paperivuokaa.

4. Purista kaksi kierrosta taikinaa paperivuokiin, jätä keskelle aukko.

5. Leikkaa mantelimassa 8 palaan.

6. Paina mantelimassapala taikinan keskelle.

7. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min, kunnes pintaan tulee väriä.

8. Lisää 1 tl hilloa kuumien muropikkuleipien pinnalle.

9. Pikkuleivissä tuoksuu huumaavasti karvasmanteli...

10. ...ja ne murenevat ihanasti. Hyviä!





2 kommenttia:

  1. Heippa!
    Löysin sivulle karvasmanteliaromia etsiessäni- mistä olet löytänyt noin ihanan kaapimen ja taikinakulhon?
    Ihania ohjeita- kiitos!
    Terveisin,
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :)
      Kiva, kun osuit sivulleni. Tuo nuolija on Halpa-Hallista ja taitaa tuo kulhokin olla sieltä. Kulho on varmaan jo 10 vuotta vanha ja kuuluu sellaiseen kolmen erikokoisen kulhon sarjaan. Noita nuolijoita olen nähnyt ihan hiljattainkin Halpa-Hallissa. Löytyy varmaan muistakin halpakaupoista.

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä viiveellä.