lauantai 2. elokuuta 2014

Kylmä aurainen mansikka-päärynäsiiderikeitto


Viikonlopun jälkiruoaksi tein viileänraikasta, kylmää mansikkakeittoa tuoreista mansikoista, mintusta, päärynäsiideristä ja Aura-juustosta. Ohje on napattu Valion resepteistä. "Keitto" sopii alkuruoaksi tai jälkiruoaksi, ja on aivan ihanaa hellepäivän herkkua.




AURAINEN MANSIKKA-PÄÄRYNÄSIIDERIKEITTO
6-8 annosta

1 litra mansikoita, tuoreita tai pakastettuja
0,5 dl hienoa sokeria
2 rkl tuoretta minttusilppua tai 2 tl kuivattua minttua
5 dl päärynäsiideriä (tai omenasiideriä)
0,5 tl mustapippuria

Pinnalle: 150 g Aura-juustomurua

1. Perkaa ja huuhdo mansikat. Laita mansikat suurehkoon kulhoon yhdessä sokerin, mintun, mustapippurin ja siiderin kanssa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

2. Annostele keitto annoslaseihin ja ripottele reilusti Aura-murua annosten päälle. 


1. Perkaa ja huuhtele mansikat. Laita kulhoon yhdessä sokerin, mintun, mustapippurin ja siiderin kera. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

2. Tällä kertaa käytin Kopparbergin päärynäsiideriä ja kokonaista Aura-juustoa murusteltuna. Runsaasti Aura-juustoa keiton päälle!

3. Laita raikas keitto annoslaseihin ja murustele reilusti juustoa pinnalle.

4. Herkullista!

2 kommenttia:

  1. Mullakin on tämä resepti jemmassa, kokeilen myös jossakin vaiheessa. Voi olla, että joutuu ensi viikolla tekemään, kun näyttäis olevan kovia helteitä luvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mukavan raikasta jääkylmänä. Iltapalalla syötiin keittoa (ilman Auraa) turkkilaisen jogurtin, vadelmien, mansikoiden, mustaherukoiden ja kauraleseiden kanssa - oli herkullista myös siten :)

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne