torstai 27. elokuuta 2020

LOPPUKESÄN IHANIMMAT PORKKANAMUFFINSSIT



Juhannuksena ihastuin juuri tähän porkkanamuffinssireseptiin, jonka mukailin Suklaapossun porkkanakakusta. Ohje on ihanan helppo ja maultaan tähän asti leipomistani porkkanamuffinsseista ehdottomasti se paras! Taikina valmistuu vaikka lusikalla sekoittelemalla, kuorrutukseen joutuu kaivaa sähkövatkaimen esiin.

PORKKANAMUFFINSSIT
(16 kpl)

1 dl sokeria  
2 dl fariinisokeria
380 g hienoa porkkanaraastetta (4 todella isoa porkkanaa)
2 dl öljyä (käytin Keiju rypsiöljyä)
4 munaa (L-koko)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa 
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa

Kuorrutus:
250 g mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa)
90 g voita tai margariinia (käytin Sunnuntain laktoositonta margariinia jääkaappikylminä kuutioina)
3 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria

Ohje:

1. Vatkaa märät aineet eli sokeri, porkkanaraaste, öljy ja munat keskenään sekaisin käsivispilällä. 

2. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki aineet yhteen nopeasti nuolijalla tai lusikalla.

3. Täytä amerikanmuffinssivuoat muffinssipellillä 3/4 täyteen ja paista 200 asteessa 20 min (16 kpl). Jos laittaa vähän vähemmän taikinaa, saa jopa 20 muffinssia.



Kuorrutus:
Vatkaa kuorrutuksen aineet yhteen (siivilöi tomusokeri). Margariini voi olla jääkaappikylminä kuutioina. Älä vatkaa liikaa,vain juuri ja juuri ainekset sekaisin, että seos pysyy pursotettavana.
Pursota ruusukkeita muffinssien päälle, kuorrutus riittää juuri ja juuri 16 ruusukkeeseen.






3 kommenttia:

  1. Rupeaisin heti näitä leipomaan, jos en olisi jo tälle viikonlopulle makeita tehnyt. Vanhemmiten olen yhä enemmän riippuvainen porkkanapiirakasta, kakusta muffinsseista....mihin muotoon nyt taikina onkaan paistettu. Nykyisin on aina pakastimessa porkkanapiirakkaa. Alkuviikosta otin viimeisen palasen ystävälle viemiseksi. Onneksi pakastimet ovat marjoja yms täynnä,joten pitää hillitä leipomishimoja. Näitä teen viimeistään ensi viikolla loppuviikosta. Kiitti ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Täytyypä kokeilla tätä reseptiä.👍💕Mutta miten onnistuu noin kauniit ruusukkeet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tylla ja pursotettavan massan onnistunut rakenne😄 Itse lisäilen tomusokeria, kunnes rakenne tuntuu hyvältä. Wilton 1M tylla on paras.

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne