tag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post3762416836639330544..comments2024-03-05T11:48:26.298+02:00Comments on Liian hyvää: Mallasleipää ja kotikaljaa -ja uudet veitset!Liian hyvää/ Annehttp://www.blogger.com/profile/16613146663300161615noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-60501309411131690982017-02-04T10:31:45.616+02:002017-02-04T10:31:45.616+02:00Noniin! ny löytyy hyvät sivut! mallasleipää ja kot...Noniin! ny löytyy hyvät sivut! mallasleipää ja kotikaliaa ainaki pitää teherä. kiitoksia hyvistä sivuusta! Asustelen nykyään lapis, mutta oon ilimajoelta kotoosin.<br />t:mikkoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-42377825761425709462017-01-01T15:31:15.818+02:002017-01-01T15:31:15.818+02:00Hei :) Tuorehiivaa laitan 1 - 1.5 palaa, vähän sen...Hei :) Tuorehiivaa laitan 1 - 1.5 palaa, vähän sen mukaan, miten paljon on käytettävissä. Puolitoista palaa upotin edelliskerralla.<br />Soodaa olen laittanut 1.5 tl ja leivinjauhetta 2 tl (näitä molempia siis yhtä aikaa). On niin raskas taikina, että tarvitsee kunnolla pönkkää :)Liian hyvää/ Annehttps://www.blogger.com/profile/16613146663300161615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-18114283179433925762017-01-01T13:09:39.924+02:002017-01-01T13:09:39.924+02:00Hei ja kiitos perusteellisista leipäohjeista.Paljo...Hei ja kiitos perusteellisista leipäohjeista.Paljonko tuorehiivaa laittaisit, entä sooda- ja leivinjauhemäärät leipätaikinaan?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-16367437035273991692016-12-22T13:00:35.870+02:002016-12-22T13:00:35.870+02:00Kiitos, toivotan myös iloista joulua ja onnea tule...Kiitos, toivotan myös iloista joulua ja onnea tulevaan vuoteen<3 Meillä syödään samaa leipää, mutta leivinjauheella ja soodalla kohotettuna (hiiva kun ärsyttää joidenkin perheenjäsenten vatsaa). Todella hyvin onnistuu myös näillä kohotusaineilla. Liian hyvää/ Annehttps://www.blogger.com/profile/16613146663300161615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-59998499404975071572016-12-21T22:59:54.039+02:002016-12-21T22:59:54.039+02:00Aivan taivaallista leipää, kiitos ohjeesta! Juuri ...Aivan taivaallista leipää, kiitos ohjeesta! Juuri maistelen uunituoreena kolmatta palaa :)Ihanaa joulua!Marihttps://www.blogger.com/profile/16945717269818980376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-35595571215086791542016-12-21T16:05:27.474+02:002016-12-21T16:05:27.474+02:00Ole hyvä vain <3 Nämä on meidänkin herkkua. Ja ...Ole hyvä vain <3 Nämä on meidänkin herkkua. Ja pienellä vaivalla syntyvät, vähän kun viitsii uuniin luurailla :)<br />Mukavaa joulua sinulle <3Liian hyvää/ Annehttps://www.blogger.com/profile/16613146663300161615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-87086772969549457192016-12-20T23:29:44.519+02:002016-12-20T23:29:44.519+02:00Joka kerran keksitään, sitä aina epäillään.. sen y...Joka kerran keksitään, sitä aina epäillään.. sen yhen lohikaatikon jälkeen tuntuu google usein tuovan tänne ja nyt pistin mallasleipiä tehden. Ainoo huono puoli että on liian hyviä! Söin melkein kokonaisen heti uunista tultua.. mutta onneksi tästä taikinasta riitti mulla 4 leipään joten riitti vielä naapurillekki. Kiitos taas!Uskollinen Lukijasihttps://www.blogger.com/profile/04600084449907626751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-48864066179668903472016-11-21T11:41:58.789+02:002016-11-21T11:41:58.789+02:00Rakastan kaikenlaisia leipiä, ja nuo mallasleivät ...Rakastan kaikenlaisia leipiä, ja nuo mallasleivät on aivan ihania! Ja säilyvät jääkaapissa vaikka kuinka kauan. Nuo saaristolaisleivät on minulla olleet kuukaudenkin jääkaapissa ja pysyneet todella maukkaina.Liian hyvää/ Annehttps://www.blogger.com/profile/16613146663300161615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-84899110240807338052016-11-14T14:59:28.405+02:002016-11-14T14:59:28.405+02:00Täytyy kokeilla tuota sinun mallasleipäohjetta kun...Täytyy kokeilla tuota sinun mallasleipäohjetta kun osui silmään. Näyttää tosi hyvältä, nam! ja vaihteeksi voisi tosiaan tehdä vähän miedomman makuista.<br />Pari saaristolaisleipää on parhaillaan uunissa ja tuoksu keittiössä on mahtava! Tein nyt samalla ohjeella kun tähänkin mennessä. On tosiaan kiva kun leivät säilyy jääkaapissa hyvin ja maku vain paranee, tosin ei ne kauan ehdi siellä koskaan olla :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-91100337428928110302016-04-28T12:12:32.044+03:002016-04-28T12:12:32.044+03:00Kiitos <3 Toivottavasti löytyy uusia suosikkeja...Kiitos <3 Toivottavasti löytyy uusia suosikkeja. Tämä leipä on ainakin ihanaa :)Liian hyvää/ Annehttps://www.blogger.com/profile/16613146663300161615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-28292393271982571322016-04-24T16:30:14.008+03:002016-04-24T16:30:14.008+03:00Ihania ohjeita! Täytyy laittaa korvan taakse.Ihania ohjeita! Täytyy laittaa korvan taakse.Serentishttps://www.blogger.com/profile/13409192257013938738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-51097764838463515392016-02-25T09:39:01.079+02:002016-02-25T09:39:01.079+02:00Oma äitinikin teki hyvää mallaslimppua, muistaakse...Oma äitinikin teki hyvää mallaslimppua, muistaakseni sekä näistä kaljanteosta jääneistä mäskeistä että kuivista maltaista. Yleensä mäskistä tulee pehmeämpi maku leipään. <br />Jos tekee ihan suoraan maltaista, kannattaa käyttää leipämaltaita (ovat paljon paremman makuisia leivänteossa), mutta onnistuu kyllä kaljamaltaillakin. Minulla on täällä blogissa saaristolaisleivän ohje, jonka ohjeella tulee hyvää mallasleipää. Usein teenkin saaristolaisleivän ohjeella, mutta leivon mallasleivän tyylillä ja teen vaaleampana (lisään enemmän vehnä- tai hiivaleipäjauhoja) ja nostatan suoraan uunissa ja paistan heti perään- en siis ota leipiä pois uunista lämmön kohoamisenkaan ajaksi. Leivät paistuvat noin kahdessa tunnissa herkullisiksi.Liian hyvää/ Annehttps://www.blogger.com/profile/16613146663300161615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-49920675562566412702016-02-19T12:48:13.346+02:002016-02-19T12:48:13.346+02:00Tätä pitää testata. Äitivainaani teki ihanaa kalja...Tätä pitää testata. Äitivainaani teki ihanaa kaljamallaslimppua, tosin hän käytti "käyttämättömiä" maltaita eli ne ei olleet mitään kaljan teosta jääneitä. Mutta resepti on hukkunut, joten testaan tätä, ainakin kovasti näyttää samanlaiselta limpulta kuin mitä äiti teki. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-31290067961733950142015-12-20T22:50:59.789+02:002015-12-20T22:50:59.789+02:00Helppoahan tuo kaljan teko on :) Eikun aineet sank...Helppoahan tuo kaljan teko on :) Eikun aineet sankoon ja anna käydä huoneenlämmössä. Kun pullotat siivilöidyn kaljan, älä kierrä korkkia täysin kiinni. Itse laitan hieman sokeria sekaan ennen pullotusta. Joskus, kun teen oikein tujua kaljaa, lisään pikkunokareen hiivaa nesteen seassa toisen kerran kaljaan sekä hieman sokeria lisää ja laitan kylmiöön käymään hitaasti uudelleen. Tämä vaatii useampia päiviä, mutta lopputulos onkin sitten kuohuvaa sorttia :) Liian hyvää/ Annehttps://www.blogger.com/profile/16613146663300161615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-62562304405950083662015-12-20T22:21:34.739+02:002015-12-20T22:21:34.739+02:00Nyt täytyy kyllä kokeilla kotikaljan tekoa ensimmä...Nyt täytyy kyllä kokeilla kotikaljan tekoa ensimmäistä kertaa elämässä, niin helpolta saat tuon kuullostamaan. Jääkaappiin en saa ämpäriä mahtumaan, joten pullottaa täytyy. Kuinka tiiviisti korkit saa laittaa pullotuksessa kiinni, oletko testannu? Toisaalta kun ei taida edes yöllä olla pakkasia, voisi ämpärin nostaa ulos.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-53863663939087056492015-01-09T15:51:11.653+02:002015-01-09T15:51:11.653+02:00Oikein hyvää viikonloppua :) Toivotaan, että kalja...Oikein hyvää viikonloppua :) Toivotaan, että kaljasta tulee hyvää. Ja kannattaa kokeilla noita leipiäkin, on todella hyviä. Juuri söin palan kaksi viikkoa kylmiössä ollutta mallasleipää ja oli herkullista. Mallasleipien valttina on tuo hyvä säilyminen, kun laittaa pussiin ja säilyttää jääkaapissa.Liian hyvää/ Annehttps://www.blogger.com/profile/16613146663300161615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7209944075510634294.post-7416690272402905882015-01-09T15:32:15.441+02:002015-01-09T15:32:15.441+02:00Hei! Aion kokeilla kotikaljan valmistusta. Kiitos ...Hei! Aion kokeilla kotikaljan valmistusta. Kiitos hyvästä ohjeesta ja mukavaa viikonloppua.Virkkuumummohttps://www.blogger.com/profile/06019818669538847369noreply@blogger.com