Surullisena katsoin kaapin sisältöä sunnuntai-iltana: yksi kananmuna, pieni pala voita, rahkapurkki, maitoa... ja leivotutti...Ainekset piti saada venytetyksi pellilliseksi piirakkaa.
Piirakan toteutus oli vaativa "kaikki kerralla kippoon, sekoitus ja pellille" :) Käsi arpoi täpötäydestä pakastimesta pussillisen puolukoita ja piirakasta tuli siis puolukkapiirakka. Piirakka ei ollut mikään paksu 60-senttisen uunin pellille tehtynä, mutta ihan riittävä. Ja aineksia ei tähän piirakkaan paljoa uponnut.
PIKAPIKA-PUOLUKKAPIIRAKKAA
uunipellillinen 50-60 cm:n uuniin
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
3 dl sokeria
1 iso kananmuna
1 prk (200 g) maustettua rahkaa (itselläni oli päärynä-kinuskia)
2 dl maitoa
125 g sulatettua voita
Pinnalle:
4 dl jäisiä puolukoita
1/3 dl sokeria
1. Heittele kaikki aineet kippoon tuossa järjestyksessä, kuivia aineita voi pyöräyttää lusikalla sekaisin ennen märkien aineiden laittoa. Vatkaa kaikki aineet muutamalla sähkövatkaimen pyöräytyksellä sekaisin.
2. Laita isolle reunalliselle uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina leivinpaperille ja levittele nuolijalla tasaiseksi. Taikinaa ei tule mikään paksu kerros pellille.
3. Ripottele jäiset puolukat pinnalle suht tasaisesti ja ripsuttele vielä sokeria puolukoiden päälle.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min keskilämmöllä (15-25 min uunin tehojen mukaan). Itselläni oli tasan 20 min. Nauti jäähtynyt piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, tai ihan siltään kahvin kera.
1. Laita kaikki aineet yhtäaikaa kippoon. |
2. Sekoita muutamalla sähkövatkaimen pyöräytyksella - kaikki aineet vain nopeasti sekaisin. |
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää pinnalle jäiset puolukat ja ripsuttele vähän sokeria puolukoiden päälle. |
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min keskilämmöllä (15-25 min oman uunin tehojen mukaan). Itselläni paistui tasan 20 minuutissa. |