Vietettiin isännän kanssa kahdestaan kylvökauden päättäjäisiä :) Tekaisin 15 hengen kinkkuvoileipäkakun juhlistamaan sitä, että pellot on taas tälle keväälle kylvetty. Kakku syntyi pikapikaa eilisillan 30 asteen helteessä, ja välillä pitikin käydä nakkaamassa talviturkki Lappajärveen. Siellä sitten tuntuikin, että uimapuku jäätyy nahkaan kiinni -oli niin kylmää vielä kotijärven vesi.
Kinkkuvoileipäkakkuun tein kinkkutäytteen ja suolakurkku-sipulitäytteen. Täytteet teen aina alusta asti itse ja jätän kasviksiin vähän purutuntumaa. Täytteitä ei kannata koskaan möyhentää ihan pilttisoseeksi.
Tähän omaan kinkkutäytteeseen kokeilin tällä kertaa Creme Bonjourin Savuinen BBQ -tuorejuustoa (on vähän chiliäkin ja tulisuutta mukana) ja se sopikin kinkun, creme fraichen, pilkotun paprikan ja juustoraasteen seuraksi todella hienosti. Jos ei halua pientä chilin aromia mukaan, voi tuorejuustona käyttää ruohosipulituorejuustoa, kolmen sipulin tuorejuustoa tai ihan maustamatontakin. Kurkkutäytteeseen pilkoin pari suolakurkkua, pienen punasipulin, juustoraastetta, ruohosipulituorejuustoa, creme fraichea. Mausteena käytin majoneesia, mustapippuria ja aromisuolaa. Kostutusliemenä oli lihaliemi.
Tästä voileipäkakusta tulee aina ihanan makuinen: rukiinen, pehmeä, kostea ja täytettä on paljon. Olen tehnyt kinkkuvoileipäkakkuja monilla ohjeilla, mutta tämä yhdistelmä on jäänyt käyttöön. Tuorejuustoja vaihtelen välillä eri makuisiksi, samoin mausteita saatan muutella, mutta perusohjeeksi on vakiintunut tämä. Aina onnistuu, ja omasta mielestäni tämä on ihan parhaita voileipäkakkuja!
KINKKUVOILEIPÄKAKKU
15 hengelle
1 Fazer Paahto Ruis (pieni paketti riittää) 12-13 siivua
1 Oululainen Reilu Täysjyvä paahtoleipää 7-8 siivua
Kostutusliemi:
1 lihaliemikuutio
5 dl vettä
Kinkku-paprikatäyte:
1 pss Poutun savusuikaleita (230 g) hienonnettuna pienemmiksi
1 pieni punainen paprika pikkuruisina kuutioina
1 dl juustoraastetta
1 prk Creme Bonjour Savuinen BBQ -tuorejuustoa (200 g) tai muuta tuorejuustoa
1 prk creme fraichea (150 g)
1 rkl majoneesia
1,5 - 2 tl aromisuolaa (itse laitoin 1,5 tl)
1 tl mustapippuria
Suolakurkku-sipulitäyte:
2 kokonaista suolakurkkua pikkuruisina kuutioina
1 pieni punasipuli pikkuruisina kuutioina
2 dl juustoraastetta
1 prk ruohosipuli-tuorejuustoa (200 g)
1 prk creme fraichea (150 g)
1 rkl majoneesia
1,5 -2 tl aromisuolaa
1 tl mustapippuria
(Täytteeseen käytetään vain puolet tästä täytteestä, toiseen puoleen tehdään voileipäkakun kuorrute seuraavana päivänä!)
Voileipäkakun kuorrutus:
1/2 suolakurkku-sipulitäytteestä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
suolaa, mustapippuria
Pinnalle:
punaisia viinirypäleitä
Snellman perhekinkkusiivut (ohut)
Pirkka suolalihasiivut
ruohosipulisilppua, persiljaa, tuorekurkkupala
tarjoilulautaselle jääsalaattia ja keltaisia paprikakuutioita
1. Keitä lihaliemi vedestä ja lihaliemikuutiosta, jäähdytä huoneenlämpöiseksi - älä säikähdä jäähtyessä pinnalle hyytyvää rasvaa, siivilöi se pois, kun alat täyttää kakkua. Nestettä menee noin 2-3 dl.
2. Kelmuta 2 litran suorakaiteen muotoinen leipävuoka, jätä kelmua roikkumaan reilusti reunan yli. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois saksilla. Täysjyväpaahtoleipää menee noin 7-8 siivua ja pienempää Ruispaahtoa noin 12-13 siivua.
3. Pilko paprika niin pieniksi kuutioiksi kuin pystyt ja laita paprika pieneen kulhoon odottamaan. Pilko suolakurkut ja punasipuli samoin, niin pieniksi kuutioiksi kuin ikinä kykenet. Laita pikkukulhoihin. Pilko kinkkusuikaleet niin pieneksi kuin pystyt. Siirrä kinkkusilppu vatkauskulhoon.
4. Valmista kinkkutäyte siihen kulhoon, jossa kinkkusilppu on. Lisää sekaan paprikakuutiot, juustoraaste, tuorejuusto, creme fraiche, majoneesi ja mausteet. Vatkaa sähkövatkaimella kunnolla ainekset sekaisin. Maista maut ja lisää tarvittaessa mausteita.
5. Tee kurkku-sipulitäyte toiseen kulhoon. Laita kulhoon pilkottu suolakurkku ja punasipuli, tuorejuusto, creme fraiche, juustoraaste, majoneesi ja mausteet. Vatkaa ainekset kunnolla sekaisin. Maista maut. Täytteissä pitäisi olla kivasti pientä purutuntumaa, mutta palasten pitää olla pikkuruisia.
6. Laita kelmutetun leipävuoan pohjalle ensin kerros vaaleampaa täysjyväpaahtoleipää, minulla meni vain 3 viipaletta pohjalle. Koska kerroksia tulee neljä, vahvempi ruispaahtoleipäkerros kannattaa jättää viimeseksi, jolloin siitä tulee tukevampi pohja kakkuun, eikä kosteus tule läpi. Kostuta leipäkerros lihaliemellä. Itse otan Savonia-teelusikan ja laitan kullekin täysjyväpaahtoviipaleelle 5 teelusikallista lihalientä tasaisesti. Kokeile vielä kädellä, että pinta tuntuu tasaisen kostealle.
7. Laita kostutetun täysjyväleipäkerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä ja sivele täyte tasaisesti leipien pinnalle. Täytteessä ei pihtailla :) Lado uusi leipäkerros ruispaahtoleivästä täytteen päälle. Ruispaahtoleivät ovat pienempiä leipiä ja minä jouduin asetella leipiä siksak-muotoon, vuorotellen toiseen ja toiseen reunaan kiinni, ja täydentää vuorotellen päitä pienemmillä leipäpaloilla. Kakkukerroksesta tulee tukevampi, jos ei laita kaikkia jatkopaloja pelkästään toiselle reunalle.Jatkopalat eivät haittaa mitään, sillä kosteus kyllä kiinnittää leivät nätisti kerrokseen. Kostuta ruispaahtoleivät 4 teelusikallisella lihalientä per leipäviipale, koska ovat pienempiä leipäsiivuja. Kokeile vielä kämmenellä, että kosteutta on sopivasti. Itselläni nämä kostutusmäärät ovat hioutuneet aivan sopiviksi, sillä kakusta tulee sopivan kostea, mutta neste ei valu alustalle.
8. Laita puolet kurkku-sipulitäytteestä kostutettujen ruispaahtoleipien päälle ja levitä täytekerros tasaiseksi. Vie loput kurkku-sipulitäytteestä kelmulla peitettynä kylmään - huomenna siihen lisätään rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa ja sillä kuorrutetaan kakku.
9. Lado täytteen päälle täysjyväpaahtoleivistä kerros. Itselläni leipävuoka levenee vähän pohjaa kohti, joten leipää piti laittaa vähän enemmän kuin ensimmäisessä kerroksessa. Kostutus vanhalla kaavalla eli 5 tl lihalientä per leipäviipale. Laita kostutetun leipäkerroksen päälle loput kinkkutäytteestä ja levittele tasaiseksi.
10. Paina viimeinen ruispaahtoleipäkerros täytteen päälle, tee jatkopalat samoin kuin aikaisemminkin. Kostuta 4 tl lihalientä per leipäviipale. Nosta vuoan laidoilta kelmut tiukasti ylös ja sulje kakku kelmun sisään. Laita hyvin kevyt leikkuulauta tai suorapohjainen leipävuoka päälle painoksi ja vie kylmään vuorokaudeksi.
11. Seuraavana päivänä. Avaa kelmut ja kumoa kakku kakkupahvin päälle suorakaiteen muotoiselle tarjoilulautaselle. Ota jäljellejäänyt kurkkutäyte kylmästä ja vatkaa sekaan 1 prk maustamatonta tuorejuustoa, ripaus suolaa ja mustapippuria. Kuorruta kakku veitsen avulla kurkkutäytteellä. Pinnasta tulee mukavan elävän näköinen täytteen kasviskuutioiden takia. Lado tarjoiluastian reunoille jääsalaattia ja pilko vähän keltaista paprikaa päälle.
12. Koristele voileipäkakku haluamallasi tavalla. Itse laitoin tällä kertaa päälle Snellmannin perhekinkkusiivujen puolikkaista rullattuja kinkkurullia, Pirkan suolalihasta rullattuja rullia, halkaistuja punaisia viinirypäleitä, vähän ruohosipulia ja persiljaa. Tein pari helppoa tuorekurkkulehteä kakun keskelle kinkkuruusukkeen seuraksi.
Voileipäkakkujen ystävät voivat käydä tutustumassa myös suosittuun voileipäkakkurullaan tonnikala-ruohosipulituorejuustotäytteellä sekä herkulliseen lohivoileipäkakkuun.
Vaihekuvat:
1. Leikkaa leivistä reunat pois saksilla. Oululaisen Reilu täysjyväpaahtoleipää. |
2. Joka toiseen väliin rukiisempaa Fazerin Paahto Ruis -leipää. |
3. Keitä kostutusliemi: 1 lihaliemikuutio + 5 dl vettä. Jäähdytä. Siivilöi rasvakiekko pinnalta. |
4. Kelmuta yksi 2 litran leipävuoka. Anna kelmun tulla reilusti ulos. |
5. Pilko suolakurkut, paprika ja punasipuli niin pieniksi kuutioiksi kuin pystyt. |
7. Pilko myös kinkkuja paljon hienommaksi. |
8. Kinkkutäytteessä on myös juustoraastetta ja paprikaa. |
9. Valmista kinkkutäytettä. Maista maut. |
10. Suolakurkku-punasipulitäytteen aineksia. |
11. Vatkaa kurkkutäytteen ainekset sekaisin. |
12. Valmista suolakurkku-punasipuli-tuorejuustotäytettä. Puolet tästä käytetään myöhemmin pinnan kuorruttamiseen. |
13. Laita ensin vaaleampi täysjyväpaahtoleipäkerros ja kostuta lihaliemellä. 5 teelusikallista lientä per leipäviipale on sopiva määrä kostutusta tälle leivälle. |
15. Laita ruispaahdon päälle kurkkutäytteestä puolet (ehkä vähän ylikin). Tasoita kerros. Vie loput täytteestä kylmään odottamaan seuraavaa päivää. Täytteestä tehdään kuorrutus pintaan |
16. Lado täysjyväpaahtoa kolmanteen kerrokseen. Kostuta 5 teelusikallista per leipäsiivu. |
17. Laita päälle loput kinkkutäytteestä ja tasoita. |
18. Viimeiseksi kerrokseksi ruispaahtosiivut. Lado siivuja vähän eri laitoihin ja täytä välit pienemmillä paloilla, niin kakusta tulee tukeva. |
19. Valmis viimeinen leipäkerros. Kostuta pinta 4 teelusikallista lientä per leipäsiivu. |
20. Nosta kelmut tiiviisti ylös ja sulje voileipäkakku tiiviisti vuokaan. |
21. Laita tasapohjainen, hyvin kevyt paino päälle ja vie kylmään vuorokaudeksi. |
22. Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Vatkaa edellispäiväiseen kurkkutäytteenloppuun 1 prk maustamatonta tuorejuustoa, suolaa ja mustapippuria. Kuorruta kakku täytteellä. |
23. Levittämiseen käytin pientä palettiveistä. |
24. Laita jääsalaattia tarjoiluvadille ja halkaise kakun päälle viinirypäleitä. |
25. Kinkkurullia tein keskelle ja kakun päihin Pirkan suolalihasta. |
26. Halkaise kinkkusiivut ja rullaa kinkut. |
27. Kakun reunoille tein kinkkurullia savustetusta perhekinkusta. |
28. Lado rullat riviin ja keskelle vielä yksi kerros suolaliharullia. Viinirypäleitä vielä keskirivin molemmin puolin. |
29. Kurkusta saa lehtikoristeita. Katkaise 5 cm:n pala tuorekurkkua ja halkaise pala kahtia. |
30. Leikkaa palan keskeltä v:n muotoinen pala pois ja laita sivuun. |
31. Leikkaa toinen pala v:n muotoisesti irti ja siirrä sekin sivuun. |
32. Leikkaa kolmas pala samoin. |
33. Ja vielä neljäs ja viimeinen pala. |
34. Kokoa palat taas yhteen ja työnnä kasaa vähän ulospäin. Lehti on valmis. |
35. Ja nyt me menemme isännän kanssa nauttimaan kakusta :) |
Näyttääpä julmetun herkulliselta. Minäpä kokeilen ohjeesi ensi kerralla, kun teen kakkua....vaikkapa kesäloman alkajaisten kunniaksi reilun viikon päästä. Mulla alkaakin sitten pidempi vapaa, kun olen loman jälkeen vuoden vuorotteluvapaalla. Sitten ainakin pitäs olla aikaa tehdä kaikenmoisia uusia kyökkihommeleitakin.
VastaaPoistaKiitos Mimmi :) maistui tosi hyvältä ja me isännän kanssa pidimme pienestä chilipotkusta täytteessä. Onpa kiva seurata mitä teet vuorotteluvapaalla ollessasi - vesi kielellä odottelen seuraavia päivityksiäsi.
PoistaSuurkiitokset. Oli niin superhyvät ohjeistukset vaihevaiheelta. Maistui todella hyvältä. Nuo vuoat multa puuttui mutta sovelsin vapaalla kädellä.
PoistaOnpa komea voikkarikakku! Täytteet kuulostaa herkuliselta! Miksiköhän teen niin harvoin voikkareita, ne on niin älyttömän maukkaita!
VastaaPoistaKiitos, Kirsi :)
PoistaTällä kertaa ei ollut paineita kakun koristeluista, kun vain itselle tuli tuo kakku. Mutta hyväähän se on! Itselläni on ihan sama juttu; voileipäkakkuja tulee tehtyä vain juhliin, vaikka niistä voisi nauttia ihan perheen keskenkin :)
Hei Anne. Tein tästä koevedoksen ristiäisiä varten. Savuinen BBQ juustosta tulee jotenkin liian raskas maku (vaimon mielestä). Mitä ehdottaisit tilalle kinkkutäytteeseen? Käytin kurkkuna valkosipulisuolakurkkua ja mielestäni se toimi hyvin. Ainoastaan täytteestä tuli aika löysää kun en ottanut nestettä pois, mutta sen varmaan teen, kun teen juhlakakun. Kiitos erinomaisesta ohjeesta, onnistui kakun teko ensikertalaiseltakin näillä loistavasti :) Terv. AP
VastaaPoistaHei :) ja kiva kun olet kokeillut voileipäkakkuani. Tuon Savuisen BBQ tuorejuuston voi korvata kevyemmän makuisella ruohosipulituorejuustolla, sitä minäkin käytän yleisimmin. Ja aivan hyvää tulee myös maustamattomalla tuorejuustolla. Joskus on vaan niin kivaa kokeilla näitä vähän erikoisempiakin tuorejuustoja omiin kakkuihin :) Toivottavasti löydät kakkuun noista miedommista tuorejuustoista juuri teidän perheelle sopivimman maun.
PoistaTäydellinen kakku tuli reseptilläsi. Uskaltauduin ekaa kertaa tekemään paahtoleivästä enkä kyllä olisi uskonut miten hyvää silläkin voi tulla. Tein kokonaan tummasta paahtiksesta ja toimi hyvin. Kiitos paljon että julkaisit tämän. t. SuSSu =)
VastaaPoistaVoi miten ihanaa kuulla :) minä tykkään tehdä voileipäkakut nimenomaan noista tummemmista paahtoleivistä, toinen on aina ruispaahtoa, sillä niistä tulee pehmeitä ja mehukkaita voileipäkakkuja - eikä silti mitään pehmeää mössöä. Sitä vaaleinta paahtoleipää en yleensä käytä. Todella mukavaa palautetta :)
PoistaTosi hyvät ohjeet😁taidanpa tehä isännälle isänpäiväksi😋
VastaaPoistaMinäkin taidan tehdä :) Puolisolla onkin kivasti synttärit ja isänpäivä viikon välein, joten marraskuulla tehdään puolison herkkuja :)
PoistaMinä teen tätä jälleen huomenna, varmaankin pyöreään vuokaan, oli tämä niin mahdottoman hyvää. Ja itsellä kun marraskuussa synttärit niin varmana menee tällä ohjeella jälleen t. SuSSu
PoistaKiva, kun kakku on tykätty. Ja on loppujen lopuksi helppo tehdä eikä kalliita aineksiakaan tarvita purkkikaupalla. Itsekin teen tätä kakkua viimeistään marraskuulla taas - ja on aina takuuvarma menestys. Toinen yllättävän suosittu voikeipäkakku juhlissa on ollut tonnikala-munakakku, jota en ole ehtinyt laittaa vielä blogiin.
PoistaVoi kuule.. laitapa sekin piakkoin..on varmasti huippu sekin. Sain yksissä juhlissa tonnikalamunakakkua, päällä katkoja ja sitruunaa, se oli tosi hyvää. Vein tätä kakkua naapuriinkin, illan päälle kuulemme kommentit kun iltakaffen kanssa varmaan sen syövät. Nainen on Belgiasta muuttanut, pitääkin kysyä tehdäänkö sielläkin voikkareita. t.Sussu
PoistaToivotaan, että maistuu naapurissakin :)
PoistaTäytyy yrittää ehtiä jossain välissä tekaista se tonnikalakakkukin ja laittaa blogiin. On ollut hauska huomata juhlissa, miten aluksi maistellaan kinkku- ja lohikakut -ja tonnikalakakun suhteen ollaan epäluuloisempia. Sitten, kun ensimmäisen palan on maistanut, niin haetaankin nopeasti lisää ja sanotaan, että miten voi tonnikalakakku olla näin hyvää :) Loppujen lopuksi aina kinkku- ja tonnikalakakut hupenevat eniten - ja lohikakku jää tonnikalan varjoon :)
Kuulostaa niin hyvälle. Kokeiluun isänpäiväksi:-)
VastaaPoistaToivottavasti maistuu :) Itselläkin voileipäkakku työn alla, ruohosipulituorejuustosta tällä kertaa ja reilusti rouskuvaa suolakurkkua (emännän herkkua).
PoistaJust täs ostelen tarpeita ja jo aikas mones kakku tekeil itselkin.Muuntelen ohjeita ties miten ja aina menee kuumille kiville.Nyt 30hengelle teon alla.Nam.Kokkikoulussa opin Joensuussa nuorena paljon,eikä siihen tarvi kouluika,kun
Poistamielikuvitusta käyttelee.Sandra
Totta puhut. Mutta kyllä koulutuksesta varmaan on paljon iloa ja hyötyäkin kokkailuissa. Itse on joutunut kaikki kantapään kautta opetella. Jouluksi en taida voileipäkakkuja tehdä, kun on niin paljon muuta herkkua tulossa, mutta ehkä uudeksivuodeksi :)
PoistaOn kyllä kaunis kakku :) pian on omat synttärit niin tämän meinaan tehdä.
VastaaPoistaEikä taida tulla kovin kalliiksikaan kun lueskelin noita ainesosia.
Herkulliselta kuulostaa ja näyttää: Kiitos ohjeesta :)
ilmoittelen sitteb miten onnistuin.
Kiitos :) Tosiaan, voileipäkakkuun saa upotettua kalliita ainesosia vaikka kuinka paljon, vaikka hyvään kakkuun ei tarvita esim tuorejuustoja niin mahdottomasti. Tämä on ehdottomasti omista kakuista suosikkini, ja tuntuu olevan oman sukuni suosikki, kun varmistelevat juhlia ennen, että onko sitä kinkkuvoileipäkakkua tulossa :)
PoistaAivan ihanan näköinen kakku ja kuulostaa maukkaalle! pian tulossa pyöreät vuodet ja sitten tehdään tämmöinen ainakin tuplana :)
VastaaPoistakiitos ohjeesta ! koska kalakakusta tulisi ohjetta,kiitos :)
Onnea etukäteen tuleville pyöreille vuosille :) Minä teen juhliin tätä kakkua jopa kolminkertaisena todella isoon uunivuokaan. Hyvin onnistuu.
PoistaKalakakuista löytyy jo tilli-muna-lohivoileipäkakku - helpoiten löydät sen blogin oikeasta sivupalkista, josta se löytyy kuvalla varustettuna - klikkaa kuvaa, niin pääset reseptiin. Reseptin ajankohta taisi olla syksyllä 2014 :)
Kovasti toivoisin myös tonnikalakakun ohjetta. Itse olen ihan ensikertalainen voileipäkakun tekemisessä, mutta ohjeet on niin hyvät, että uskaltaudun yrittämään.
VastaaPoistaTäytyy yrittää tehdä jossain välissä tuo tonnikalakakku blogiin, on vain aika työläitä kuvailla. Mutta vinkkinä voisin kertoa, että esim. Tuo tonnikalatahna, jota teen kolmioleipiin, on todella hyvä voileipäkakun täyte, sitä voi tehdä vaikka hieman reilummin. Toiseen väliin sopii täytteeksi vaikka tuo lohikakun kananmunatäyte, jossa on tilliä ja suolakurkkua. Ja samalla kaavalla vain kostutukset. Leipänä käyttäisin vuorokerroksin Ruistoast-ruispaahtoa ja vähän tukevampaa Reilu-täysjyväpaahtoa. Tulee erinomainen voileipäkakku...tässä linkki tuohon tonnikalatahnapostaukseen http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/05/kesakurpitsa-chilikeittoa-ja.html
PoistaSuurkiitokset ohjeista! Tein viikonloppuna sekä kinkku- että tonnikala-voileipäkakun ja hyvin onnistui.
PoistaVoi miten kiva kuulla ja tosi mukavaa, kun kävit kommentoimassa :) Itsekin aina ilahtuu, kun ohjeilla on onnistuttu.
PoistaKoekakku onnistui viikko sitten aivan mahdottoman hyvin,vaikka emme tehneet vielä koristeineen päivineen !!! Uskomattoman hyvää NJAM :D
VastaaPoistaSynttäreille sitten kolminkertainen annos !
Kiitos tosi ihanan kakun ohjeesta !
Virtuaaliruusuja sinulle siitä !
Kiitos paljon <3 paljon onnea tuleville synttärikekkereille :)
PoistaTarkan ohjeesi avulla taidan minäkin uskaltaa koittaa voileipäkakun tekoa. Kiitos vaivannäöstäsi!!
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaOlen todella tyytyväinen löydettyäni blogisi! Sinulla on herkullisia ohjeita ja työvaiheet on kuvattu ja kuvitettu ilahduttavan tarkasti. En ole koskaan tehnyt voileipäkakkuja mutta ohjeidesi avulla onnistun varmasti. Kiitos!
Kiitos paljon :) Aivan varmasti onnistut voileipäkakun teossa, helppoja tehdä, mutta vaativat hieman aikaa. Vaivannäkö kyllä kannattaa. Itse olen ihastunut suolakurkkuun täytteessä, melkein aina tungen kakkuihini suolakurkkua...se on vain niin hyvää :)
PoistaVoileipäkakku on ihan suurimpia herkkuja mitä tiedän ja vain mielikuvitus on rajana, tietenkin. Hienoa työtä Anne! Mielenkiintoinen blogi sinulla.
VastaaPoistaVoileipäkakku on suurimpia herkkuja ja vain mielikuvitus on rajana, tietenkin! Hienoa työtä Anne, kiva blogi sinulla.
VastaaPoistaKiitos paljon :) Voileipäkakut ovat todellakin hyviä. Pitäisi vaan itsekin uskaltaa kokeilla rohkeasti kaikkia uusia makuja täytteisiin. Kinkkukakkua tulee silti melkein joka kinkeriin väsättyä, kun oma suku on ihastunut juuri tähän kakkuun :)
PoistaOlipas houkuttelevan helppo ohje joten kokeilin itsekkin ja olipa hyvää!!
VastaaPoistaJätin pois tahnoista juustoraasteen ja koristelinkin sillä kakun reunat :)
Kiva kuulla :) näyttää varmasti kivalta tuo juustoraastekoristelu. Ja tosiaan, on helppo ja hyvä kakku - useimpien makuun, koska ei ole mitään erikoisia makuyhdistelmiä :)
PoistaPaljonko tuollaisen kakun tarvikkeet tulevat maksamaan? NOIN?
VastaaPoistaNyt on pakko tunnustaa, etten ole laittanut noiden tarvikkeiden hintaa mihinkään ylös. Ei ole voileipäkakuksi mikään hirveän kallis, mutta työtähän siihen vaaditaan, jos täytteet pilkkoo itse. 1 pkt ruispaahtoa, 1/3 pkt isopaahtoa, juustoraastetta, 3 prk tuorejuustoa, 2 prk creme fraichea, paprika, kinkkusuikalepussi, muutama suolakurkku, punasipuli, liemikuutio, mausteita ja kinkkusiivuja+rypäleitä pintaan - tämän listan mukaan kun tarkistaa kaupassa hinnat, saa raaka-aineille suht tarkan hinnan.
PoistaNäin kun äkkiä vilkaisee "ostoslistaa" ei varmaan tule kovin kalliiksi. En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, mutta sinun ohje niin hyvä ja perusteellinen, että taidan kokeilla äitienpäiväksi ja sit tytön yo-juhliin. KIITOS!
PoistaOle hyvä vain :) Varmasti voileipäkakut onnistuvat hienosti. Onnea myös tuoreelle ylioppilaalle <3
PoistaKiitos ihanan selkeästä ohjeesta! Aion ensikertalaisena kokeilla, ja pian 😊 Miten on voileipäkakun säilyvyys, voiko tehdä valmiiksi niin että joutuisi odottamaan kylmässä 1,5-2 vrk ennen H-hetkeä? Juhlarumba... ja mietin missä välissä ehdin tehdä valmiiksi, kun pitäisi juhlia edeltävänä päivänä käydä toisella paikkakunnalla toisissa juhlissa.
VastaaPoistaHei :) Minä teen aina voileipäkakun kahta päivää ennen juhlia tekeentymään vuoassaan. Juhlia edeltävänä iltana sitten vasta kuorrutan ja koristelen juuri ennen nukkumaanmenoa. Hyvää tulee. Tai voit tehdä voileipäkakun muutamia päiviä sitäkin ennemmin ja pakastaa sen vuoassaan, hyvin kelmulla ja foliolla peitettynä. Sitten juhlia edeltävän päivän aamuna voileipäkakku jääkaappiin sulamaan hitaasti ja kuorrutus vasta juhlia edeltävänä iltana. Kakku ei kärsi muutaman päivän pakastuksestakaan yhtään, jos käytät vähän tukevampaa kokojyväpaahto- ja ruispaahtoleipää.
PoistaHei! Uskalsin kokeilla voileipäkakun tekoa ensimmäistä kertaa ja ihan vain sen takia, että antamasi ohjeet olivat niin selkeät. Kakku onnistui erinomaisesti ja naapuritkin kehuivat kakkua ja eivät oikein uskoneet, että oli ensimmäinen voileipäkakkuni. Sain toisen lapsenlapseni 10.5. äitienpäivänä ja tytön ristiäiset ovat 26.7. ja ajattelin tehdä sinne sekä kinkkutäytteisen että lohitäytteisen voileipäkakun. Olisin kovin kiitollinen jos laittaisit blogiisi myös lohivoileipäkakun ohjeen!
VastaaPoistaSuuri kiitos sinulle hyvästä ohjeesta ja aurinkoista kesää sinne Pohjanmaalle toivoo onnellinen kahden lapsen mummo Savosta!
Hei, ja kiitos <3 Mukavaa, kun ohjeista oli apua voileipäkakun teossa, ja kiva kuulla, että makukin on mieleen.
PoistaBlogista löytyy tilli-muna-lohivoileipäkakku. Pöytäkoneella jos menet blogiin, oikeassa sivupalkissa näkyy kakun linkki (google-lukijaraatikuvan alapuolella). Lohivoileipäkakku on julkaistu syyskuussa 2014 ja löytyy myös vasemmasta sivupalkista tunnistekohdasta 'voileipäkakut'. Tässä vielä linkkiosoite tuohon tilli-muna-lohivoileipäkakkuun http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/09/tilli-muna-lohivoileipakakku.html
Hei Anne!
PoistaKiitos vinkistä, kokeilen lohivoileipäkakkua jo juhannukseksi! Uskon, että onnistuu ihan yhtä hyvin kuin kinkkukakkukin. Kokeilin tehdä Kainuun leipäjuustoa pari päivää sitten ja sekin onnistui hienosti päätellen siitä, että se oli hävinnyt mystisesti jääkaapista seuraavaan päivään mennessä...
Kiitos ihanasta blogistasi ja jatka samaan malliin!
Toivon Sinulle ja perheellesi hyvää ja maistuvaa juhannusta!
Savon mummo
Oikein hauskaa ja herkullista juhannusta myös Savon mummolle <3 Blogista löytyy myös voileipäkakkurulla tonnikalatäytteellä, jos kalavoileipäkakuista tykkää. Juhannuskokkailuja ei ole vielä mietitty, mutta varmaan perinteistä grillausta, täytekakkua ja monta kulhollista erilaisia salaatteja ilmaantuu Koiviston juhannuspöytään :)
PoistaLohivoileipäkakku onnistui hyvin ja kaikki juhannusvieraat tykkäsivät siitä. Teen kakut sinun ohjeillasi myös tuleviin ristiäisiin. Lisäksi teen kaksi täytekakkua ja perinteisen pullakranssin. Juhannus meni mukavasti tyttären perheen kanssa, söimme hyvin ja saunoimme kauan ja hartaasti ja juhannuspäivä oli meidän leveysasteellamme kaunis ja aurinkoinen. Mukavaa kesää sinulle ja käväisen aina välillä kurkkaamassa sivuillasi josko sinne tulee jotakin uutta ja mielenkiintoista.
PoistaSavon mummo :-)
Kiva, kun myös lohivoileipäkakku onnistui :) Monenlaista on tullut tehtyä ja leivottua, mutta erehdyin päivittämään tietokoneeseeni uuden käyttöjärjestelmän ja Kuvat-ohjelman, entisen luotettavan iPhoton sijaan, ja sen jälkeen onkin kuvien siirto blogiin tyssännyt. Täytyy alkaa perehtyä ongelmaan, että saa taas uusia ohjeita blogiin!!
PoistaPaljon kiitoksia tästä hyvin yksityiskohtaisesta ohjeesta! Itse en ole suuri voileipäkakkujen ystävä, mutta poikaystävälleni tein viime vuonna ekaa kertaa voileipäkakun tämän ohjeesi mukaan. Kakku maistui tuolloin todella hyvin. Syntymäpäivä on jälleen lauantaina, joten huomenna ryhdyn taas voileipäkakun tekoon =)
VastaaPoistaVoileipäkakku onnistui taas hienosti! Muokkasin ohjetta hieman omiin tarpeisiin sopivammaksi. Laitoin muokkaamani reseptin omaan blogiini, mainiten tietysti alkuperäisen reseptin osoitteen =)
PoistaHei! Kiva jos ohjeelle on ollut käyttöä :) Täytyykin käydä kurkkaamassa millaisen version olet tehnyt voikkarista, saa itsekin uusia makuja kokeiluun :)
PoistaKiitos minunkin puolestani tästä ihanasta ohjeesta =) ! Olen aina sanonut, etten osaa (enkä ole edes yrittänyt) tehdä voileipäkakkua.... Mutta sinulta sain niin hyvät ja tarkat ohjeet, joten uskalsin yrittää. Ja onnistuin, ihana tunne =) ! Tein tyttären tyttären synttäreille ja kovasti sai kehuja =) ! Nyt sitten on tulossa tytären pojan ristiäiset ja sinne toivotaan sama mummon tekemä kakku =) ! Tottahan toki teen, mietin vaan, että voisikohan tuon täytteen tehdä jääkaappiin valmiiksi 3 päivää aikaisemmin? Kun menen tyttären perheen avuksi muutamaa päivää ennen h-hetkeä, ja siellä on hulinaa ja puuhaa ihan riittämiin. Jos tekisin täytteet purkkeihin valmiiksi kotona ja sitten täyttelisin ! Luuletko, että paprika, sipuli ja suolakurkku säilyisi maukkaina nahistumatta kolme päivää? Kiitos vielä =) !
VastaaPoistaHei! Kiva, kun olet pitänyt kakusta ja kelpuuttanut sen juhlien tarjoilupöytään ❤️. Kyllä täyte varmaan pysyy ihan kelvollisena umpinaisessa astiassa pari päivää. Itse teen koko kakun vuokaan jo torstai-iltana ja käärin muoviin. Perjantai-iltana kippaan kakun tarjoiluastiaan ja kuorrutan, kupu päälle. Ja jos lauantaina on juhlat, aamulla vaan koristeet päälle. Ehdottomasti voileipäkakun maku on parhaimmillaan, jos koko kakun tekee jo 2 päivää aiemmin - etenkin jos käyttää vähän tukevampaa ja tummempaa täysjyväpaahtoa ja ruispaahtoa. Ihan valkoisella ja höttöisemmällä leivällä kakku kannattaa tehdä edellispäivänä. Itse ehkä lisäisin ne suolakurkut täytteeseen vasta ennen täyttöä. Hauskoja juhlia :)
PoistaKiitos Superhyvästä ohjeesta! Tein ohjeesi mukaan ja kaikki vieraat kehuivat!Iso Kiitos tästä ohjeesta!!!! Maria
VastaaPoistaOle hyvä, Maria :) On myös meillä vieraiden suosikki - osa sukulaisista varmistaa jo tullessaan, että onhan sitä kinkkuvoileipäkakkua tarjolla...saa siis unohtaa uusien makujen kokeilut, kun väki vaatii sitä samaa tuttua :)
PoistaGoogletin voileipäkakun ohjetta pojan synttäreille ja tää tuli vastaan. Herkulliselta ja melko helpolta kuulostaa aloittelijalle, varsinkin kun noita vinkkejä paljon. Pakkohan tätä on kokeilla ex- vimpeliläisenä ja käydä tutustumassa sun blogiin. Varmasti muitakin herkullisia ohjeita. :-)
VastaaPoistaKiva, kun löysit blogini, Päivi :) Voileipäkakku on helppo, niin helppo, että sitä tehdessä aina miettii, miksi kakkua tulee tehtyä vain juhliin. Toivottavasti löydät vielä monta hyvää ohjetta :) Onnittelut myös synttärisankarille :)
PoistaEn yleensä jaksa kommentoida blogitekstejä mutta nyt on pakko. Kiitos sinulle tästä aivan loistavasta ohjeesta ja erityisesti siitä että olet yksityiskohtaisesti selittänyt voikeipäkakunteko ohjeet :) Nyt eikun harjoittelemaan lapsen ristiäiset varten! -terveisin keltanokka
VastaaPoistaKiitos, kun poikkesit kommentoimaan :) Toivotan teille ihania juhlia ja onnea lapselle. Toivotaan, että kinkkukakkukin on juhlakansan makuun :)
PoistaOikein hyvää, mutta ensi kerralla en laita aromisuolaa lainkaan! :) Kiitos hyvästä reseptistä, vieraat kehuivat myös.
VastaaPoistaKiitos :) Mausteita voi vaihdella oman maun mukaan, tai ripsautella vain hieman suolaa täytteeseen mukaan. Makuja löytyy täytteestä yksinäänkin. Mukava, kun piipahdit kommentoimassa <3
PoistaSiis tää on paras resepti ikinä! Tulee aina niin paljon kehuja juhlijoilta! Ja ei paha hinta edes! Kävin citymarketista ostamassa ainekset oli kyllä pirkan juustoraastetta, ranskankerma, majoneesi ja kasvikset mutta muut olivat vatajankinkkua, creme bonjur juustot, felix kurkut ja jotain muuta EIKÄ PAHA HINTA! Laskin yhteen että noin 27€ tuli maksamaan ja varmaan jos ostaisi kaikki pirkka (varmasti yhtä hyvää tulisi) niin varmaan jokunen 20€ :)
VastaaPoistaKiitos ihanasta reseptistä!!!
Kiitos sinulle <3 Olipa kiva nähdä kuinka paljon kakku tuli maksamaan noilla aineksilla. Kiitos, kun jaoit sen tänne :)
PoistaMukavaa, kun olet tykännyt ohjeesta. Näistä kommenteista tulee aina hyvä mieli <3
Kääk täytyy panikoida täällä! Tuo Creme bonjuor savuinen BbQ tuorejuusto on lopetettu!
PoistaAnne auta mikä olisi hyvä aines että saisi sen savuisen maun kakkuun, toki ostan aina ihan kunnon savukinkkua mutta olen niin tykänny tuosta bbqtuorejuustosta.. ostin nyt aurinkokuivattua tomaatti t.j ja yhden chilitj. toivottavasti tulee hyvää :/
Auttaisikohan pieni ripaus savustettua paprikamaustetta?? Ja jotain tuimasti savustettua kinkkua täytteeseen, esim savusuikaleita. Itse käytän tuorejuustona lähes aina ruohosipulituorejuustoa. Kyllä siitä hyvää tulee muillakin tuorejuustoilla :)
PoistaAivan huikean selkeät ohjeet. Ehkä uskaltaisin itsekin kokeilla. Jännittää vain kun en ole ennen tehnyt itse (mutta katsonut vierestä kun äiti on tehnyt) ja anopin synttäreille pitäisi kakku tehdä. Onneksi siis löytyi näin hyvä ohje. Ja sitten vain sellainen asenne käyttöön, että osaan mitä haluan osata.
VastaaPoistaKiitos, Niina <3 Ja aivan varmasti osaat. Täytteet jos maistuu hyvälle, kun maistat sitä, ja kostutat ohjeen mukaan, niin ei voi mennä pieleen :). Tämä onnistuu aina.
PoistaOnnistui yli odotusten! Luulivat vieraat, että olen häävimpikin leipuri. Mahtava ohje!
VastaaPoistaKiva kuulla, Niina, ettei ohje pettänyt nytkään :) Ja varmasti olet ihan hyvä leipuri. On mukava tunne, kun uskaltaa kokeilla jotain uutta ja se onnistuu - voileipäkakkuja pelätään turhaan, ehkä juuri tuon kostuttamisen onnistumisen takia. Mukavia kevätpäiviä sinulle <3 Minusta tuli pari viikkoa sitten mummo ensimmäistä kertaa, ja nyt täällä mietitään ristiäisiä. On jäänyt omat kokkailut vähän vähemmälle, mutta kohta taas jatkuu :)
PoistaTämä oli taivaallinen resepti! Kiitos!!
VastaaPoistaOle hyvä <3 Kiva, kun tykkäsit. Olen itsekin aika perinteisen voikkarikakun ystävänä tykännyt tästä eniten, ruohosipulituorejuusto on itselläni eniten käytetty tuorejuusto täytteessä :)
PoistaOnnistui todella hyvin. Tein voileipäkakun kun ystävät tulivat kylään ja kaikki meni. Kinkun sijasta käytin kypsytettyä puller porkkia mutta liha oli liian suolainen. Kokeilen viikonloppuna kinkulla ehkä se on kuitenkin suolattomampi.
VastaaPoistaKinkku on varmasti turvallisempi valinta, pulled pork on itsessään yleensä aika suolaista ja maustettua noissa kaupan valmiissa lihoissa.
PoistaHei,pohdin et minkään kokoinen vuoka kyseessä,kaupassa vuokia muttei ole merkitty paljonko kyseiset vuoat vetää litroina.
VastaaPoistaOmat leipävuokani ovat 2 litran vuokia, mitoiltaan 31x12cm (pituus x leveys), korkeus 7 cm.
PoistaKiitos selkeästä ohjeesta!
VastaaPoistaRippijuhlat tulossa ja tarjottavaa pitäisi kehitellä. Ikinä en ole voileipäkakkua tehnyt, mutta nyt listan kansa kauppaan ja tätä kokeilen....
Lukijaksikin liityin suu herkuistasi napsuen :)
Hei Aikku <3 Ja kiva, kun sain sinusta uuden lukijan. Toivottavasti löytyy muutakin kivaa leivottavaa :) Itselläni on ollut hetki hiljaiseloa blogissa, mutta kohta taas tulee uutta. Sitä kun on tullut mummuksi, niin alkaa uudet kiireet :)
PoistaHei! Kiitos yksityiskohtaisesta ohjeesta! :-)
VastaaPoistaTein kakun alkuperäisen reseptin mukaan - pienin säädöin. Koristelu miehisellä käsialalla... Hyvää tuli!
https://kokkailuajavakerrysta.wordpress.com/2016/05/01/24-paahtoviipaleen-voileipakakku/
Hei :) Ja kiva, kun piipahdit kommentoimaan. Näyttää herkulliselle ja varmaan myös maistuu ihanalle noilla aineksilla :p
PoistaHei! Kiitos selkeästä ohjeesta! Tein Äitienpäivä varten. No tein 2 virhettä tai ennemmin 3. Ensiksi ei ollut kunnon vuokia. No laitoin kapea uunivuokaan. Toiseksi oli selkeät ohjeet enkä tehnyt pienemmät leivät ladotaan vuorotellen Ai mitä sentään. Ja Kolmas asia oli voileipäkakkujen päälle tuli vetelä kuorrutus. En ole mikään kokki. Laitan sulle kuva joku pvä. Perhe tykkäs mausta. Kiitos sinulle.
VastaaPoistaSattuuhan sitä, ja kaikesta oppii :) Ja kaikkihan saavat tehdä kakut omalla tyylillään. Kakut olivat varmasti hyviä ja nättejä. Laita tosiaan joskus kuva herkuistadi :)
PoistaJuhlat juhlittu ja kovasti tällä ohjeellasi tehty voileipäkakku sai kehuja! Kaunis kiitos vielä kerran herkullisesta ohjeesta sekä selkeistä kuvaneuvoista, joiden avulla jopa minä pystyin onnistumaan :)
VastaaPoistaMukava kuulla, että kakusta tykättiin. Onnistuneiden juhlien jälkeen onkin mukava viettää kesälomaa :)
PoistaHeippa! Ihana ohje, kiitos! Kakku tekeytymässä kylmässä. Erehdyksen kautta oppii: ostin ajatuksissani yrttituorejuustoa ja vasta nyt tajusin kuinka paljon se pitääkään tilliä sisällään! Ei mielestäni sovi kinkun kanssa kovin hyvin, laitoin yrttituorejuuston kurkku-sipulitäytteen sekaan eli sitä tuli myös kuorrutteeseen. Olisi paljon parempi kalakakkuun, harmittaa kun en tajunnut katsoa tarkemmin tuoteselostetta. Lähikaupassa ei ollut bbq-tuorejuustoa, enkä halunnut lisätä sipulin makua joten vaihdoin molemmat tuorejuustot. Toisena otin aurinkokuivattu tomaatti -makua jonka laitoin kinkkutäytteeseen, se toimii onneksi hyvin.
VastaaPoistaKiitos yksityiskohtaisesta ohjeesta, ei tarvinnut miettiä itse että miten tulisi tehdä.
Kiva, kun kakut onnistui ja maistui :) Tuorejuustoja voi ihan huoletta vaihdella. Itse tykkään tehdä ruohosipulituorejuustolla, sitä käytän ehkä kaikkein eniten. Tähän sopii todella moni tuorejuusto, tai aivan hyvin voi käyttää maustamatonta tuorejuustoa ja maustaa oman maun mukaan
PoistaTällä ohjeella tuli tehtyä. Ikinä en ole voileipäkakkua aikaisemmin tehnyt mutta onnistui hyvin. Kiitos selkeästä ohjeesta! :)
VastaaPoistaOle hyvä, ja kiva kun testasit ohjetta :) Mukavaa, kun kakku oli makuusi.
PoistaHei! Kiitos tosi hyvästä ohjeesta! Tuli mielettömän hyvää vaikka ensimmäistä kertaa tein voileipäkakkua :)
VastaaPoistaOsaisitko neuvoa millä korvaisin tuorejuuston ja kuinka maustaisin voileipäkakun, kun haluaisin tehdä samalla ohjeella voileipäkakun tyttären synttäreille mutta raskauden vuoksi välttelen tuorejuustoja.. Saako kakusta yhtään niin hyvää ilman tuorejuustoa? Kiitos jo etukäteen :).
Margit
Voi, valitettavasti en osaa kyllä sanoa, millä tuon tuorejuuston voisi korvata! Itse olen aina käyttänyt tuorejuusto-creme fraiche -yhdistelmää, kun se toimii niin hyvin tällaisessa voileipäkakussa, jossa on paljon pilkottuja aineksia.
PoistaKiitos ohjeesta.Kyllä paras voileipäkakku tuli :)
VastaaPoistaHieno juttu :)
PoistaHei! Oletko koskaan tehnyt pyöreänä voileipäkakkua? mietin, että pitäisikö olla kaksinkertaiset määrät?
VastaaPoistaOlen tehnyt pyöreitä voileipäkakkuja. Ainakin sellaiseen keskikokoiseen täytekakkuvuokaan tehtynä ainemäärät oli aikalailla samat, Riippuu niin paljon vuoan koosta.
PoistaEnsikertalainen täällä, hei. :) Aion tehdä tämän voikkarin, mutta yksi tyhmä kysymys: millä tätä syödään? Eli katanko kakkuhaarukan vai veitsen ja haarukan pöytään?
VastaaPoistaMeillä voileipäkakku on ollut kahvipöydässä tarjolla, niin silloin pöydässä on syöty voileipäkakkua kahvilusikalla :) Jos kakku on ollut osana seisovaa pöytää, kakkua on syöty milloin haarukalla, haarukalla ja veitsellä, milloin lusikalla... Tietysti, jos oikein etiketin mukaan pitäisi tarjoilla, kai ne kakkuhaarukat olisivat oikea työväline :)
PoistaKiitos tästä hyvästä ja opettavaisesta ohjeesta! Aion tehdä tämän syysvieraitamme varten. Laitan kuvan blogiini, kun kakku on valmis syötäväksi. Kiitos ja hyvää syksyä!
VastaaPoistaIloista joulunodotusta :) Kiva, kun kokeilet ohjetta. Mukava nähdä, kun samalla ohjeella tulee joka kerta aivan erilainen taideteos :)
PoistaSuurkiitos ohjeesta, yhdyn muiden mielipiteisiin selkeistä ohjeista ja kuvista! Tästä tulee ristiäisiin kakku! :)
VastaaPoistaOnpa kiva kuulla, Tiia-Tuulia :) Kakusta tulee varmasti hyvää. Sopii varmasti ristiäisherkuksi. Lämpimät onnittelut vauvalle <3
PoistaTää on kyllä mahdottoman hyvä ohje. Tullut tehtyä varmaan viisi tai kuusi kakkua tällä reseptillä ja aina onnistuu. Monia tuorejuusto-kombinaatioita myös tietenkin kokeiltu ja aina tulee kehuja.
VastaaPoistaTämä on aina mukava kuulla <3 Samoin minä vaihtelen tuorejuustoja usein, mutta usein tulee tehtyä ruohosipulituorejuustolla. Se kun nyt vain niin sopii tähän :) Ja kunnon suolakurkut on minulla aivan pakolliset täytteen osat. Sitä varten raahataan meille aina Herkkumaan viiden kilon pönttö, vai liekö se isompikin peltipönttö...
PoistaHei! Ajattelin kokeilla tätä synttärijuhliin, monelleko veikkaat että tämä kakku riittää? :)
VastaaPoistaMeillä on riittänyt 15:lle. Jos on paljon miehiä syömässä, riittää todennäköisesti hieman harvemmalle :)
PoistaHei! Kiitos yksityiskohtaisesta ohjeesta! Uskaltauduin tekemään tätä puoli vuotta sitten ensimmäistä kertaa lapsenlapsen ristiäisiin -ja tilaus on viikonlopulle vetämässä seuraaviin juhliin! Tuorejuustona käytin poroa -ja hyvää tuli! Tuplasin ohjeen (30hlö) ja tein isoon tupperin 'kalansuolausastiaan'. Hyvin riitti -reilut palat
VastaaPoistaKiva kuulla, että kakku maistui ja onnistui <3 Minäkin tein kolme tällaista kinkkuvoileipäkakkua lapsenlapseni 1 vee synttäreille. Hyvin maistui kaikille :)
PoistaMoi.
VastaaPoistaKiitos selkeästä ja hyvästä voileipäkakku teko ohjeesta. 2 v sitten opettelin tällä ohjeella ensimmäistä kertaa tekemään voileipäkakun ja onnistui hyvin. : ) Nyt teen edelleenkin samalla teko ohjeella mut olen tehnyt suolakurkkutäytteen amerikkalaisella kurkkusalaatilla ja molemmissa täytteissä käyttänyt ruohosipuli tuorejuustoa ja kakun olen kuorruttanut myös tuorejuustolla. Ja hyvää on tullut. : )
Kiva, kun ohjetta on käytetty ja on löytynyt omat suosikkimaut :) Voileipäkakkua voi kokeilla myös uudella tavalla jauhamalla myös leivän pieniksi paloiksi ja sekoittamalla täytteen sekaan. Siitä sitten vaan muotoillaan ison lihapullan kokoisia kosteita pyöryköitä, jotka pyöritellään lopuksi pilkotun persiljan, rouhitun rosepippurin ja juustoraasteen seoksessa. Pallerot on helppo laittaa tarjolle ihan kekona tarjottimelle tai pieniin muffinssivuokiin :)
PoistaWau.... kiitos jälleen kivasta vinkistä! "Voileipäpalleroita" pitääkin kokeilla :)
PoistaVoileipäpallerot tai voileipäpopsit tai minkä niiden nimeksi nyt antaakaan :) Tosi kivoja kesätarjottavia juustojen, viinin, hedelmien ja salaatin kera
Poistamoikkis, ajattelin thdä tätä lasten synttäreille ja ajattelin aloittaa myös ruoka/leivonta blogin ja ajattelinkin kysästä sulta onko ok jos tämän teen että julkaisen sen tulevassa blogissani toki laittaisin linkin tähän sinun versioon ja kerron "lainanneeni" sinulta kun sulta sen olen löytänyt ?
VastaaPoistaonko tämä sinulle ok ?
Hei :) On ihan ok, jos haluat laittaa voikkarikakun blogiisi. Kiitos kunniasta :) Mukavaa, jos tykkäsit kakusta niin, että haluat jakaa ohjetta.
PoistaOnnea uudelle blogillesi, ilmoittele, kun saat blogin alulle, niin käyn tervehtimässä <3
Hei! Eli käytätkö nimenomaan suolakurkkua, ei maustekurkkua täytteessä?
VastaaPoistaHei! Käytän aina joko Herkkumaan kokonaisia maustekurkkuja tai Ahvenanmaan kokonaisia maustekurkkuja, koska ne eivät ole makeita, vaan lähinnä etikkaisia ja suolaisia. En siis käytä maitohappokäymisellä valmistettuja oikeita venäläistyylisiä suolakurkkuja, vaan tosiaan sellaisia maustekurkkuja, jotka eivät ole makeita.
PoistaHellurei jälleen! Ei voileipäkakkuohjeesi pettänyt tälläkään kertaa. Pari viikkoa sitten vietimme tyttären tyttären ristiäisiä ja ohjeellasi valmistamani voileipäkakut kinkusta saivat kehuja. Moni kehui sanoin, että paljon parempaa kuin leipomoista tilatut! Ja sen on minun tekemisilleni paljon se :)!!! Kiitos ohjeestasi!
VastaaPoistaIhanaa kuulla, että kakut onnistuu ja maistuu juhlissa <3 Se on kyllä ihan paras kiitos.Mukavaa kesää teidän perheelle :)
PoistaEn ome koskaan erityisemmin tykännyt voileipäkakuista,majoneesimömmöjä suurin osa.Tämän sinun ohjersi tyttäreni25v.antoi neljä vuotta sitten ja pyysi tekemään.No minä tein ja hänen vierasnsa tykkäsi kovasti.Nyt sama tytär pyysi tekemään kihlajaisjuhliinsa.Nyt pääsin itsekkin maistaan ja pidin kovasti.Pysyy suosikkina jatkossakin.Olen jakanut sitä myös fb leivotaan ryhmässä,sinun nimelläsi blogina,
VastaaPoistaKiitos todella selkeistä työvaiheista! osaa tällainen tumpelokin tehdä ensimmäistä kertaa.
VastaaPoistaOlin kyläilemässä alkuviikosta ja tarjolla oli voileipäkakkua. Kun en ollut ilmoittanut tarpeeksi ajoissa tulostani, oli voikkari tietysti gluteenipitoinen. Kauhea hinku oli kuitenkin sitä saada ja taas on kotiporukoille voileipäkakkua huomisillaksi luvassa.
VastaaPoistaHarmi, että Creme Bonjourin SavuBBQ- tuorejuusto on poistunut valikoimasta. Pidin siitä makuna juurikin tässä voileipäkakussa. Lisäsin savupaprika-maustetta täytteeseen.
Tämä ohje on kyllä kaikkein paras! Gluteenittomat leivät on kehittyneet muutamassa vuodessa niin maukkaiksi, ettei meidän vieraat huomaa leipäsipä.
Kiitos vielä ihanasta ohjeesta!
Paras kinkkuvoikkari ohje😍on kyllä maut niin kohdillaan Kiitos selkeästä ohjeesta.
VastaaPoistaTämä on ollut pari vuotta meidänkin vakkariohje 🤩 sattumalta löytyi joskus taannoin googlesta 👌🤓
VastaaPoistaTätä ohjetta olen käyttänyt monta kertaa ja olen iloinen että ohje löytyi ja tiedän mitä tarjoan juhlissa 🙂
VastaaPoistaVaikuttaa todella herkulliselle ohjeelle!🙂 Oletko testannut gluteenittomana? Jos niin mitkä leivät olisi parhaita? Nim.ekaa kertaa gluteenitonta.
VastaaPoistaHei! Olen tehnyt gluteenittomana monta kertaa ja tulee erittäin hyvää. En nyt muista leivän nimeä, millä olen tehnyt, mutta kaupan pakastealtaasta olen sen gluteenittoman leivän ottanut ja se on ollut siivutettua, keskiruskeaa, paahtoleivän näköistä. Aina on tullut erinomaisen makuista gluteenitonta voileipäkakkua, Kannattaa kokeilla.
PoistaEnsimmäisellä kerralla korvasin BBQ tuorejuuston aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustolla ja oli tosi hyvää! Nyt teen tuplana ja tuorejuustoina on valkosipuli sekä aurinkokuivattu tomaatti.
VastaaPoistaAivan älyttömän hyvä ohje! Kiitos Anne!
VastaaPoistaKiva, kun maistuu teilläkin❤️
PoistaKiitos mahtavasta ohjeesta, ensikertalaisena uskalsin kokeilla kuvien avulla. T. Nelikymppinen kakkukokeilija
VastaaPoistaJa varmasti onnistui hyvin. Kevät on oikein voileipäkakkujen sesonkia. Blogissa on myös lohivoileipäkakun ohje ja superhelppo tonnikalavoileipäkakkurulla, kannattaa kokeilla niitäkin☺️
PoistaKiitos selkeästä ja herkullisesta ohjeesta! Olen nyt kaksi kertaa tehnyt ja todella hyvää palautetta tullut syöjiltä.
VastaaPoistaKyllä oli paras kinkkukakku mitä olen koskaan tehnyt..vieraat kehui...tällä ohjeella teen tästä lähtien aina..kiitos!
VastaaPoistaElämäni ensimmäinen voileipäkakku tuli tehtyä viikonloppuna. Ja oli kyllä hyvää, kiitos reseptistä. On kyllä mun luottoblogini, kun jotain reseptiä kaipaa, ihania ohjeita kaikki. Terkut Norjasta.
VastaaPoistaTällä ohjeella olen tehnyt jo joitakin vuosia ja aina tulee hyvää. Nykyään lapset ja lapsenlapset jo toivoo tätä kun juhlaa tiedossa. Kokeilen tänä keväänä myös tonnikalarullaa, mutta se ei mulla oikein onnistunut se rullaus, maku sai kyllä kehuja. Kokeilen ehkä samoilla aineksilla leipävuokaan, josko sitten muotokin tyydyttäisi itseäni.
VastaaPoista