Jos minun lempimustikkapiirakkaani kysytään, vastaus on ehdottomasti tämä allaoleva ohje. Ohjeen olen löytänyt Pistin parastani -blogista, ja meillä tätä tehdään pitkin vuotta jäisistä mustikoista. Pakastanutkin olen tätä herkkupiirakkaa, mutta harvoin mitään pakastimeen asti ehtii.
Toinen suosikkini helppoutensa ansiosta, on pellillinen mustikkapiirakkaa on anopilta saadulta ohjeella tehty Helenan mustikkapiirakka, jossa kaikki ainekset heitetään yhtäaikaa kulhoon, sekoitetaan taikinaksi ja levitetään uunipellille. Pinnalle ripotellaan mustikat ja hieman sokeria, ja uuniin 20 minuutiksi. Aivan ihanaa piirakkaa sekin - ja ohje Helenan piirakkaan löytyy täältä. |
IHANA MUSTIKKAPIIRAKKA
pellillinen 50-60 cm:n uuniin
Pohja:
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl hienoa sokeria
2 isoa kananmunaa
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(pari rkl maitoa)
(pari rkl maitoa)
Täyte:
5 dl mustikoita, tuoreita tai jäisiä
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 prk kermaviiliä (250 g)
4 isoa kananmunaa
1 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen, vatkaten kunnolla välillä.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää sitten koko jauhoseos kerralla muun taikinan sekaan. Vatkaa muutama kierros vatkaimella aineksia sekaisin. Jatka sekoittamista nuolijalla, kunnes jauhot on käännelty kunnolla taikinan sekaan. Jos vehnäjauhot on kovin nestettä imevää sorttia, lisää pari ruokalusikallista maitoa notkistamaan taikinaa.
4. Laita leivinpaperi reunalliselle pullapellille. Sipaise pieni taikinanokare pullapellin sisäkulmiin ja paina leivinpaperi kiinni taikinanokareeseen. Näin paperi pysyy paremmin paikallaan, kun levität tahmeaa taikinaa pellille nuolijan avulla.
5. Levitä taikina tasaisesti pellille. Taikinaa tulee melko ohut kerros. Ripottele mustikat taikinan pinnalle. Voi laittaa enemmänkin kuin tuon 5 dl.
6. Laita muut täytteen ainekset kulhoon (rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri) ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kaada seos varovasti valutellen tasaisesti mustikoiden päälle.
7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 min, ylä/alalämmöllä . Anna jäähtyä.
Vaiheita:
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhot kerralla muuhun taikinaan. |
3. Sekoita ensin vatkaimella ja vaihda vatkain nuolijaan. Älä sekoita liikaa. |
Hyvännäköistä piirakkaa, nämä uunipellilliset menee kyllä mulla reseptiarkistoon jemmaan, tykkään niistä! ☺
VastaaPoistaMinä pidän myös isoista piirakkaohjeista. Ohjeita on tullut keräiltyä varastoon useita, varmaan todella ihaniakin ohjeita on testaamatta. Niitä on kiva selailla aina, kun sesonki alkaa. Mikä on sinun lempimustikkapiirakkaohjeesi?
PoistaMinunkin mielestä on iso parempi, mutta saa nähdä mitä tulee kun tein gluteenittoman ja alkoi tuo jauho määrä näyttää isolle.Lisäsin nimittäin yhden kananmunan vielä tuohon pohjaan jolloin jauhoakin tulee enemmän
PoistaHei Heidi :) kävinkin kurkkimassa blogissasi -ja siellä oli vaikka kuinka paljon ihania ohjeita!!
VastaaPoistaKyllä meidänkin (miesvaltaisessa) perheessä tahtovat pienet, pyöreät piirakat loppua liian aikaisin. Pellillinen riittää edes hetkisen kauemmin, ja oletko huomannut, että monet piirakat vain paranevat, jos ovat muutaman päivän jääkaapissa tekeytymässä - pikkupiirakat ei koskaan ehdi jääkaappiin asti maustumaan. Tämäkin piirakka paranee vain, kun saa olla päivän pari kylmässä.
Tosi herkullisen näköinen....tykkään kans rahka-kermaviiliseoksesta tämän tyyppisissä piirakoissa. Pohjana tulee useinmiten käytettyä muun tyyppisisä mitä rasva-sokerivaahtoista, joten vaihteeksi teen ihan tällaisenaan. Jos ei tuoreita mustikoita saa, niin onneksi on pakastimessa muutama prk vielä viime sadon marjoja.
VastaaPoistaNoita ihania mustikkapiirakkaohjeita olisi paljon, mutta testaamista rajoittaa yleensä mustikoiden rajallinen määrä - meidän perheessä kun marjametsä ei kiinnosta kuin anoppia :)
PoistaItselle on tullut laitettua marjapensaita sen verran, että kun ne on noukittu, ei halua enää metsään poimimaan - muuta kuin sieniä...
Tein tänään tätä piirakkaa. Ensi kommentti, maistuu enemmänkin pannukakulta. Tuleeko täytteeseen todellakin 4 kanamunaa? Tuntuu paljolta, ja piirakka ihan kellui täytteessä
VastaaPoistaOnpa erikoista...kyllä täytteeseen tulee 4 munaa ja ei kyllä koskaan ole piirakasta tullut pannukakun makuista. Täytettäkin on sopivan paksusti, mutta ei liikaa. Vaikea sanoa, missä on mennyt pieleen, jos ohjeen mukaan teit.
PoistaHyvää oli. Laitoin täytteeseen vaniljarahkaa.t.Elisa
VastaaPoistaHei Elisa :) Varmasti tuli hyvää vaniljarahkalla. Tähän saakin mukavaa vaihtelua rahkoja ja mausteita vaihtelemalla. Tiestysti mustikatkin voi vaihtaa muihin marjoihin tai vaikkapa omenoihin. Tämä on niitä muuntautumiskykyisiä ohjeita :)
PoistaTämmöinen on minunkin suosikkiohjeeni mustikkapiirakasta. Helppo, reilu ja hyvän makuinen. Ja riittää isommallekin porukalle kun tekee uunipellillisen. Niin juuri, muuntautumiskykyinen ohje!
VastaaPoistaHei Tuulikki :) Pellilliset piirakkaa ovat kestosuosikkeja. Viikonlopuksi on kiva tehdä vähän reilummankokoinen herkkupiirakka, että riittää isommallekin sakille. Ja saa niitä pakastimen marjojakin johonkin kulutettua...
PoistaTästä tuli mun suosikki! Tein ison piirakan punaherukoista, päälle kermaviili-kondensoitu maito ja ruskea sokeri, nam! Nyt tulossa jo toinen pikkupiirakka raparperistä, päällä rahka-kon.maito-kerma ja ruskea sokeri. Pohjassa myös tilkka kond.maitoa. Mä niin tykkään❤️
VastaaPoistaVoi, kiitos mahtavasta vinkistä punaherukka + kondensoitu maito -yhdistelmästä! Sitä on aivan pakko kokeilla, kun pakkasessa on runsaasti vielä punaherukkaa. Ja samoin tuo sama yhdistelmä raparperin kanssa, kuulostaa niin hyvälle...
PoistaEhdottomasti paras ohje. Todella mehevä ja pehmeä. Mustikoihin vain pieni sokeripinta ennen päällistä, koska itse poimitut tuoreet mustikat ovat hyvinkin kirpsakoita. :) SUOSITTELEN!
VastaaPoistaMukavaa, kun on myös sinun suosikkejasi :) Tämän vuoden ensimmäinen mustikkapiirakka tuoreista mustikoista paistumassa, tällä ohjeella tietysti :) On jotenkin niin leppeän ja pehmeän makuinen. Joskus teen paksumman pohjan eli tuplana tuon pohjan ja paistan vähän kauemmin. Ja totta, sokeria se mustikankin maku kaipaa...
PoistaMelko nuukan näköinen piirakka. Tuplata saa kyllä annoksen.
VastaaPoistaPiirakka ei tosiaan ole mikään uhkea ja paksu, jos sitä tarkoitat :) Tästä piirakasta otetaankin vähän kookkaampia palasia, koska piirakkapohja on ohut.
PoistaLainasin ohjettasi ja muokkailin sen gluteenittomaksi! ♥ Päälle laitoin mansikoita, nyt kun mansikka aika on parhaimmillaan! :) Kiitos hyvästä ohjeesta! ♥
VastaaPoistaOle hyvä vain :) Meilläkin on tänään ollut iso mansikkashow: ainakin 50 kiloa mansikkaa noukittu (taas) omasta maasta, siivottu ja pakastettu. Pitää varmaan tehdä pari pellillistä mansikkapiirakkaa, kun ei tahdo enää pakastimeen sopia marjat. Ja herukat vielä noukkimatta... :)
PoistaKiitos reseptistä.
VastaaPoistaOle hyvä vain :) Toivottavasti maistui.
PoistaVoiko täytteeseen laittaa 2prk kermaviiliä, että meneeköhän sen takia pilalle?
VastaaPoistaTäytteeseen voi aivan hyvin laittaa 2 prk kermaviiliä. Olen laittanut joskus sekaan creme fraichea ja turkkilaista jogurttiakin...
Poistakiitos reptistä :) etsittiin mutikkapiirakka ohjeita emäntäni kans ja päädyttiin valmistamaan tämän reseptin mukaan yhdessä .
VastaaPoistamutsikat oli oman metsän musykoita kesältä -15 . maitorahka korvattiin vaniljarahkalla . pidettiin vaan reilusti kauemmin uunissa mitä ohjeessa on koska uuni paistaa vähän huonosti . mutta lopputulos oli täydellinen :) ja makuihanasn täyteläinen. keliakiaa jos sairastaa niin korvaa vehjäjauhot riisi jauhoilla niin tulee yhtä hyvä :) ( tätini kokeili) .
Kiva, kun teilläkin piirakasta tykättiin. Meillä tätä syödään usein ja laitan usein pakkaseenkin näitä. Ihanan pehmeä ja kermainen piirakka, tulee myös herkullista kuningatarpiirakkana :)
PoistaMeinas kyllä olla liian haasteellinen pohja lähinnä pellille levityksen kanssa, maitoa joutui laittamaan puoli desiä mukaan. Syynä ehkä liian pienet munat? Muuten maku kohdillaan :)
VastaaPoistaMyönnetään, on kyllä ärsyttävän tahmea levitettävä pellille. Ja vielä kun sitä taikinaa tuntuu olevan aika vähän, ja ohut kerros. Silti siitä tulee mukavan pehmeä ja hyvä piirakka :)
Poista6/5 täys kybä guzipiirakka
VastaaPoista:)
PoistaHeippa Anne! Olen tehnyt ohjeillasi puolukkapiirakkaa sekä raparperipiirakkaa ja nyt uunissa on tulossa mustikka piirakka ja ai että ovat olleet kerrassaan ihania kaikki! Kiitoksia herkullisista leivonnaisohjeista ja hyvää kesän jatkoa sinulle, toivottaa kotiäiti Pirkanmaalta.
VastaaPoistaKiitos <3 Hyvää adventtia ja joulunodotusta sinulle :) Kalastelin nämä hukkuneet kommentit Bloggerin suodattimesta ja yritän vastata näihin kauhean myöhässä.
PoistaJopas tuli maukas mustikkapiirakka! Ei ehtinyt jäähtyäkkään kun piti jo suuhun tunkea ja solahti mahaan ääntä nopeammin :)
VastaaPoistaKiva, kun maistui sinullekin :) Mustikkapiirakasta on vaikea saada huonoa :)
PoistaHei, voiko täytteestä jättää kananmunat kokonaan pois? :)
VastaaPoistaLuulisin kyllä, että ei tästä täytteestä. Ehkä silloin kannattaisi ripotella vain mustikat ja vähän sokeria pinnalle, ja unohtaa munat ja kermaviilit.
PoistaTuplasin pohjan, kun olen tuhti tyttö ja meillä tykätään tuhdista piirakasta :) Lisäsin yhden munankin, kun oli niin pieniä nuo meillä olevat tällä kertaa. Piirakka on uunissa, tuoksu on ihana. Ja kiitos tosiaankin siitä, että on selvät kuvat, selvät infot kaikesta, miten teit - muuten sitä voisi ihmetellä kotileipuri jonkun vaikeasti levitettävän taikinan kanssa esimerkiksi, että joku on pielessä jne. Tervehtien Marja-Riitta
VastaaPoista:) On kyllä niin takertuvaa tuo taikina. On varmaan sellainen sopivan muhkea tupla-annoksena. Ja tosiaan, nuo kananmunat on samassa kennossakin hyvin erikokoisia. Kiva, kun poikkesit kommentoimaan.
PoistaHei. Kokeilin piirakkaa. Ihmettelin, kun laitoin taikinan pellille, että eihän se ole yhtään tönkkö ja ohjeessa sanottiin, että voi lisätä vähän maitoa...no olin vain tyytyväinen ja laitoin päälle vielä tupla-annoksen marjoja: mustikoita ja vattuja! Heitin uuniin ja hetken päästä huomasin, että 2,5dl jauhoja oli edelleen mittalasissa ;) - myöhäistä. Onneksi olin ehtinyt lisätä toiseen puolikkaaseen vaniljasokeria ja leivinjauheen! Maistui kaikille töissä ja jokaikinen kehui, että ellen olisi kertonut mokaani, kukaan ei olisi huomannut. Kehottivat jatkossakin puolittamaan jauhojen määrän, tulee siis tosi mehevä! :)
VastaaPoista:) Hauska kuulla, että loppu hyvin kaikki hyvin.
PoistaNoin kävi minullakin kardemummamuffinssien kanssa, jotka ovat meidään perheen pikapullaa ja jokaviikkoinen leipomus. Vehnäjauhopussi loppui ja jäi yhden desin vajaaksi ohje jauhoja. Piti avata uusi jauhopussi, mutta unohtui, ja niin meni taikina uuniin vajaalla jauhomäärällä. Ja ihan hyviä muffinsseja tuli :)
Testattu☺. Parhain piirakka tähän mennessä. Olen testannut monia erilaisia marjapiirakan ohjeita mutta tämä todella on HYVÄÄ! Kiitos maukkaasta reseptistä.
VastaaPoistaOle hyvä :) Tästä saa myös kivoja pyöreitä piirakoita. Nyt, kun miehen kanssa ollaan kahden, ei enää kulu pellillisiä piirakoita :)
PoistaKun pirskotat pellille vähän vettä, leivinpaperi pysyy paikallaan.
VastaaPoistaKiitos vinkistä! :)
PoistaTämän vinkin minäkin ajattelin kertoa :)
PoistaTaikinan levittämistä helpottaa, kun laitat taikinan pellille isona nokareina pitkin peltiä. Tein piirakkaa tällä ohjeella nyt toista kertaa. Eka kerralla mätkäytin taikinan keskelle peltiä ja levittäminen oli kova homma. Nyt toka kerralla homma sujui kun taikinan siirtely väheni. Hyvää tuli! Piirakka menee koulun myytäisiin ja siksi iso pelilliseen piirakkaa tarpeen. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaAivan totta. Itsekin läiskin lastalla nokareita pitkin peltiä ja varovasti vetelen pellin poikki tasaiseksi kerrokseksi. Parhaimmillaan tämä on kyllä 50 senttisen uunin pelleille.
PoistaMahtava mustikkapiirakka
VastaaPoistaHyvää on minunkin mielestäni :)
PoistaPohja oli todella outo ja niin hankala levittää että saa jäädä ainoaan kertaan tämän ohjeen käyttö. Piirakka oli ihan ok, laitoin yhden munan vähemmän pinnalle, mutta pohja jäi jotenkin omituisen kuivaksi ja jäin miettimään onko tämä enää hyvää ei-tuoreena.
VastaaPoistaNäin me saamme samoilla aineksilla erilaisia tekeleitä aikaiseksi :) Minulla on piirakasta tullut aina hyvää: mehevä ohuehko pohja, jossa paljon täytettä. Ja on ollut hyvää kylmiöstä leikeltynä ihan viikon päivät, foliolla olen vain piirakkapellin suojannut.
PoistaLeivinpaperin kiinnitys. Kostutan peltin ja paperi pysyy paikoillaan
VastaaPoistaTänään tein tuon mustikkapiirakan,ja kyllä oli hyvää!paistan varmasti useammin! Vähän oli vaikea levittää taikina leivinpaperille,mietin voisiko tuon taikinan taputella jauhotetuin käsin paperille�� Hyvä ohje! Kiitos
VastaaPoistaKyllä minäkin välillä jauhotetuin käsin piirakkapohjaa taputtelen. Yleensä olen laiska ja levittelen suurpuirteisesti lusikalla melkein tasaiseksi kerrokseksi. Ei tosiaan ole helpoimpia levitettäviä :)
PoistaKiitos hyvältä kuulostavasta reseptistä! Juuri poimitut mustikat pääsivät tällä reseptillä uuniin ja kohta pääsee maistamaan :-)
VastaaPoistaTäyte ainakin maistui hyvälle, ainahan sitä pitää ennakkoon vähän maistaa :-)
Toivottavasti piirakka maistui :)
PoistaLöysin tän reseptin aikoja sit ja hukkasin.. onneks löyty taas! Tää on paras resepti ❤❤
VastaaPoista<3 Vanha suosikki. Nyt pitäisi etsiä uusia kevennettyjä versioita, mutta olen yrittänyt olla leipomatta. Mustikat on vielä meidän perheen osalta metsässä; aika on kulunut mustaherukkapuskissa istuen ja mansikoita laittaen.
PoistaTulipahan hyvä marjapiirakka , kiitos hyvästä reseptistä !
VastaaPoistaOle hyvä <3 Nythän onkin mustikka-aika ihan parhaimmillaan. Blogissakin eniten etsitään kaikenlaisten mustikkapiirakoiden ohjeita. Oletko kokeillut kardemummaista mustikkapiirakkaa (pyöreään piirakkavuokaan)? On myös todella herkullista ja mehevää.
PoistaBlogissa tuon mustikkapiirakan nimi on Mustikkapiirakka kardemummakakkupohjalla, se on toinen suosikeistani <3
Poistavettä pellin ja leivinpaperin väliin, siistii, tämäntyylisiä reseptei olen säveltänyt toistakymmenta,..
VastaaPoistaHei Markku :) Itsekin huomasin, että kun pesun jälkeen pelti oli jäänyt vähän kosteaksi, paperi pysyi hyvin kiinni pellissä, kun taikinaa levitti. Hyvä konsti!
PoistaHerkullista, kertakaikkiaan! Tosin inasen muokkasin pohjaa, 300 g rasvaa, 3dl sokeria ja 3 munaa. Jauhoja 5dl koska luin täältä kommenteista ettei haittaa vaikka jää vähän löysemmäksi. Ja hei, tässä vinkki taikinan levitykseen: leivinpaperi pöydälle, taikinakökkö keskelle paperia, ripotellaan jauhoja pinnalle ja toinen leivinpaperi päälle. Sitten voi painella ja itse käytin kaulintakin apuna. Toimi hyvin!
VastaaPoistaHei, ja kiva kun kommentoit. Täytyy itsekin kokeilla jättää välillä vähän löysemmäksi tuo taikina. Ja hyvä vinkki taikinan levitykseen :)
PoistaMinä ekaa kertaa tein ja vaikka taikapalan paperin alls levitys oli pikkasen turhan hankalaa joten next time teen minäkin vähän löysemmän taikinan suhteella 300+3+3ja 5
PoistaAivan huikea piirakka!! Meidän vakkari piirakka upon now!! Kiitos reseptistä!!!👍👍👍👍
VastaaPoistaAivan sika hyvä piirakka!! ei ollu jääkaapissa voita eikä margariinia joten laitoin juoksevaa rypsiöljyvalmistetta pohjaan,
VastaaPoistaoli ihan helppo levittää pelille. mut todella hyvä ohje. Kiitos!
Levitin taikinan paljaalle uunipellille, siis ilman koko leivinpaperia. Oli ihan kätevä levittää. Nyt vasta uunissa, saapa nähdä miten onnistuu...
VastaaPoistaOnnistui mainiosti ja tuli herkullista ja mehevää piirakkaa. Palaset irtoavat helposti ilman leivinpaperiakin.
PoistaHyvältä maistui!
VastaaPoistaMielestäni kaapimella eli nuolijalla levitys pellille ei ollut kätevä tapa levittää taikinaa. Parempi oli taputella kämmenillä.
VastaaPoistaEikä kyllä millään saatu tehtyä suurempaa kuin n.30x30cm -kokoinen, 5mm korkea piirakkapohja raakana. Missähän lie vika?
Erittäin hyvä ohje oli ,maistuva mustikkapiirakka ja ystäväni sanoessa elämänsä parasta mustikkapiirakkaa! Tosin muunsin jauhot gluteenittomaan vaihtoehtoon ( jytteä, sunnuntai glut.jauhoseos,hieman perunajauhoa,kaurajauhoa ja riisijauhoa ). Sain noin monesta jauhosta sekoitettua mukavan kuohkean yhdistelmän ,lisäsin vielä yhden kanamunan pohjaan. Ehdottomasti jää suosikkeihin !
VastaaPoistaHei tein tällä ohjeella ja tuli aivan sairaan taivaaline mustikka piirakka kiitän ja kumarran ihana😉😉👍👍💞💞💞tää tuli meidän perheen suosikki listalle kiitos isot halaukset👍👍💞💞😉😉😉🤩🤩🌼🌼🌹
VastaaPoistaKiitokset. Tulipa suussa sulavaa piirakkaa. Laitoin rahka+kermaviilin sijaan turkkilaista jugurttia, sitä pikku ämpäriä, munia oli vain 2. Levitin seoksen pohjalle ja upotin marjat seokseen. Onnistu hyvin😃😍😍
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Minäkin vähän sovelsin täytteen kanssa, kun ei kotoa löytynyt rahkaa ja laitoin mitä turkkilaisesta jogurtista oli purkissa jäljellä, toukokuussa viimeistä päivää olleen kermaviilin - on usein ihan käyttökelpoisia nuo "vanhaksi" menneet. Tuolla se nyt paistuu, ja varmasti maistuu :) - päivi
VastaaPoistaIhana maukas ja mehevä resepti! Taikinan levitys onnistui hyvin kuten löysän pizzataikinan, kylmässä vedessä kastelluilla sormilla. Täyte hieman muunnellen; vaniljarahkaa ja vadelmamuruja pakastettujen mustikoiden seassa. Nam 😋
VastaaPoistaKyllä oli hyvää, onnistui kermaviilillä mainiosti.
VastaaPoistaUnohdin munat tuosta täytteestä. Tuskin makua haittaa.
VastaaPoistaTein pohjan puolitoista kertaisena ja täytteen ohjeen mukaan. Tuli tosi muhkea piirakka. Kiitos makoisasta ohjeesta.6
VastaaPoistaVoikohan tähän laittaa persikoita marjojen sijasta? 🙄
VastaaPoistaIlman muuta voi laittaa ja hyvää tulee! :)
PoistaLeivoin tänään, oli hyvä.
VastaaPoistaVähän haasteellinen oli taikinan levitys pellille,
sen koostumuksesta johtuen. Mainitsit kyllä asiasta ohjeessa. 🙂
Meni minulla kyllä kokeiluun,olen etsinyt hyvää ja helppoa mustikkapiiranohjetta. Kiitos tässä on!!!😋
VastaaPoistaKiitos paljon, oli todella hyvä piirakkaohje ja helppotekoinen. Kahvin kanssa sitä herkuttelimme, osan siitä pakastin ja ohjeen liitän reseptikirjaan. 😊😊
VastaaPoistaVanha ketju, mutta vinkki. Ei voita leivinpaperin alle, koska siitä tulee tiskiä. Katsele vedellä peltiä vähän niin tekee saman eli paperi pysyy paikoillaan. Nyt teen piirakkaa. Kiitos ohjeesta jo etukäteen
VastaaPoistaPalaan tähän vuosi toisensa jälkeen, ihan lemppari ohje ❤️
VastaaPoistaTosi hyvä, herkullinen piirakka.Oli hienoa että tällaisen ohjeen löysin.Ei mitään ongelmaa missään vaiheessa. Ei ollut kermaviiliä ,laitoin vaniljakastiketta,onnistui hyvin.
VastaaPoistaLaillisella ohjeella olen tehnyt monta kertaa. Kiitos!
Kokeiluun meni, laitoin kyllä päälle 350g kermaviiliä ja 200g vanilijarahkaa. Juuri uunissa joten makua vielä huono sanoa 🙂
VastaaPoista