Pyhäinpäiväksi en halunnut tehdä mitään mörkökakkuja, kun ei tuota nuorisoakaan ole enää talossa. Kaksistaan isännän kanssa saamme toisiamme säikytellä, ellei yllätysvieraita poikkea hautakynttilöiden vientimatkoillaan. Myös me aiomme kierrellä läheisten haudoilla muistelemassa ja sytyttämässä hautalyhdyt. Läheisin muisteltava on tietysti oma isäni, liian nuorena poisnukkunut - ei kovin monta vuotta vanhempana kuin minä nyt.
Teinkin mieluummin jotain hempeää ja iloista pyhäinpäiväherkkua mahdollisille vieraillemme. Pidän kovasti tästä Pirkan porkkanamuffinssiohjeesta, jolla tulee isoja ja meheviä kuorrutettuja pieniä porkkanakakkuja. Kuorrutteen värjäsin oranssiksi ja ruusunpunaiseksi - kääräisinpä muffinssit vielä iloisen värisiin muffinssipapereihinkin. Olkoon nyt sitten vaikka mörköilyä nuo mustat lakritsirakeet kuorrutteen pinnalla :)
Oikein hyvää pyhäinpäivää kaikille ❤️.
12 kpl isoja
100 g sulatettua voita
3 kananmunaa
4 dl porkkanaraastetta (hienoksi raastettua, 4-6 kpl)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
Kuorrutus:
2 prk (à 200 g) Philadelphia-tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
3-4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
oranssia ja ruusunpunaista pastaväriä (hyytelömäinen väri)
1. Laita kuivat ja märät aineet eri kulhoihin. Riko toisessa kulhossa kananmunien rakennetta vatkaamalla hieman, lisää sekaan sulatettu, jäähtynyt rasva ja hienoksi raastettu porkkana. Sekoita aineksia hetki.
2. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään: jauhot, sokerit, kaneli, leivinjauhe ja mantelirouhe. Yhdistä märät ja kuivat aineet keskenään, sekoita vain kaikki ainekset nopeasti sekaisin.
3. Laita muffinssitaikina 12 isoon amerikanmuffinssivuokaan muffinssipellille (muffinssipelti ei välttämätön, sillä vuoat ovat tukevia) ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min ylä/alalämmöllä. Voit kokeilla pistää muffinssin keskelle puisella coctail-tikulla, jos tikku on puhdas, muffinssi on kypsä. Itselläni muffinssit paistuivat tasan 20 min. Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
3. Vatkaa kuorrutteen kaikki ainekset, värejä lukuunottamatta, sekaisin. Itse jaoin kuorrutteen ainekset heti kahteen kulhoon ja vatkasin molemmat kulholliset erikseen. Tomusokeria lisäsin sen verran, että kuorrutteen sai juuri ja juuri pursotettua.
Lisää kumpaankin kuorrutekulhoon haluamasi elintarvikevärit. Itse suosin hyytelömäisiä pastavärejä, sillä niillä saa kauniit värisävyt. Otin pastaväriä coctail-tikulla noin kolme tikunkärjellistä/kuorrutekulho. Vatkaa väriaineet kunnolla kuorrutteen sekaan.
Lisää kumpaankin kuorrutekulhoon haluamasi elintarvikevärit. Itse suosin hyytelömäisiä pastavärejä, sillä niillä saa kauniit värisävyt. Otin pastaväriä coctail-tikulla noin kolme tikunkärjellistä/kuorrutekulho. Vatkaa väriaineet kunnolla kuorrutteen sekaan.
4. Laita kuorrutteet tyllalla varustettuihin pursotinpusseihin ja pursota muffinssien päälle reilunkokoinen ruusuke. Itse kuorin ensin muffinssivuoat pois muffinsseista, kuorrutin, ripottelin kuorrutteen päälle lakritsiströsseleitä ja laitoin muffinssit värikkäisiin muffinssipapereihin.
Vaiheet:
1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja sulata voi. Laita amerikanmuffinssivuoat muffinssipellille ja lämmitä uuni 200 asteeseen. |
2. Sekoita märät ainekset ensin yhteen: kananmunat, porkkanaraaste ja sulatettu (jäähtynyt) voi. |
8. Vatkaa kuorrutteen ainekset yhteen. Jos värjäät useammalla värillä kuorrutetta, jaa kuorrute useampaan astiaan. |
10. Tämän verran laitoin pastaväriä yhteen kuorrutteeseen. Nostin coctail-tikun kärjellä kolme kärjellistä hyytelöväriä kuorrutteen sekaan ja vatkasin kunnolla. |
12. Tällaisilla tähtitylloilla pursotin kuorrutteen. Oma suosikkityllani on tuo etummainen, harvasakaraisempi, jolla tulee kaunis ruusumainen pursotusjälki. |
13. Kuorin muffinsseista vuoat pois ennen kuorrutusta, sillä halusin vaihtaa muffinsseille värikkäämmät juhlavaatteet ylle. |
14. Ja tässä näkyy tyllojen ero. Pinkit ruusukkeet on tehty harvasakaraisella tähtityllalla, omalla suosikillani. |