PORKKANAPANNUKAKKU
iso uunipellillinen 50-60 cm:n uuniin
8 dl maitoa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
200 g porkkanaraastetta ( 3,5 - 4 dl)
100 g sulatettua voita
1. Vatkaa ensin maito, kananmunat ja sokerit keskenään.
2. Lisää kaikki vehnäjauhot kerralla, vispaa taikina sileäksi. Lisää porkkanaraaste ja sekoittele raaste taikinaan.
3. Lisää viimeisenä sulatettu, haaleaksi jäähtynyt rasva. Sekoittele vielä taikinaa kunnolla.
4. Jätä taikina huoneenlämpöön turpoamaan vähintään 2 tunniksi, itse annoin turvota 3 tuntia. Sekoittele taikinaa silloin tällöin. Mitä kauemman taikinan antaa turvota, sen pehmeämpää ja paksumpaa pannukakkua tulee. Taikinan voi tehdä jo illalla valmiiksi ja jättää yöksi jääkaappiin - seuraavana päivänä pannukakun voi paistaa sitten, kun ehtii.
5. Paista pannukakku 215 asteessa, uunin keskitasolla, noin 25 min ylä/alalämmöllä, kunnes pannukakku on saanut kauniin vaaleanruskean värin pintaansa ja kypsynyt kauttaaltaan. Pinnan rasvakerros imeytyy jäähtyessään pannukakun sisään ja pitää pannarin kosteana ja mehevänä useamman päivän.
Vaiheet:
1. Vatkaa maito, kananmunat ja sokerit ensin keskenään. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada sekaan karkeaksi raastetut porkkanat. |
Mulla on aukko sivistyksessä, en ole koskaan syönyt porkkanapannaria....tilanne pitää korjata pian.
VastaaPoistaMaistuu aivan tavalliselle, herkulliselle pannukakulle - mutta kun lisää ison kasan porkkanaraastetta mukaan, niin voi itselleen vakuuttaa pannarin olevan melkein terveellistä :) Niin vaan tuli iso pannari, että juuri ja juuri mahtui pellille. Ja puolet on jo hävinnyt johonkin...
PoistaTämä porkkanapannari oli lapsuuteni herkku . Ja aina kun sitä teen yritän tavoittaa jotain siitä ihanuudesta. 😍❤️
VastaaPoista