Perjantaina klo 22.30 soi isännän puhelin keittiössä. Olimme jo ehtineet mennä nukkumaan, sillä väsynyt messureissaaja oli vain paria tuntia aiemmin saapunut kotiin. Säikähdin, että mitähän huonoja uutisia tällä kertaa oli tulossa, mutta mies huikkasikin minulle, että arvaas kuka on pihassa...rakas helsinkiläispoikammehan siellä odotti uudessa autossaan. Meillä ei ollut pienintäkään aavistusta siitä, että poika oli tulossa, joten yllätys (ja ilo) oli suuri. Miniämme oli mennyt omien vanhempiensa luona käymään, ja poika jatkoi yksin matkaa Vimpeliin.
Ruokapuolesta vastasi basmatiriisi ja hapanimelä broileri-pekoni-sienikastike, johon heittelin sipulia ja kukkakaalinkukintoja sekaan. Ateriasta tuli kuin tulikin vallan onnistunut kokonaisuus.
Ensimmäisenä piti tietysti laittaa pannukakkutaikina turpoamaan. Tämän pannukakkuohjeen esitteli näyttelijä Ville Virtanen joskus vuosia ja vuosia sitten aamutv:ssä lempireseptinään. Ja onneksi tuli aikoinaan kirjoitettua ohje ylös, sillä tällä ohjeella tosiaan tulee maailman parhaimmat pannukakut.
Sittemmin olen nähnyt saman ohjeen blogeissa Maailman parhaimman pannukakun nimellä, ja sillä nimellä se taisi olla aamutv:ssäkin, mutta meillä se tunnetaan nimellä Ville Virtasen pannukakku.
uunipellillinen 50-60 cm:n uuniin
2 isoa kananmunaa
8 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1-1,5 dl hienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
1. Vatkaa kulhossa munat ja maito ensin. Lisää suola ja sokerit, sekoittele hetki. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaan, sekoittele vispilällä taikina sileäksi. Kaada lopuksi sekaan haalea, sulatettu voi. Sekoittele rasva kunnolla muiden ainesten joukkoon - taikina jää ohueksi. Anna taikinan turvota ainakin 2-3 tuntia huoneenlämmössä ja sekoittele vispilällä silloin tällöin.
2. Kaada taikinaseos leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille (pullapelti). Paista 215 asteessa noin 25 min, eli kunnes pinnassa on kivasti ruskeita pilkkuja ja taikina on hyytynyt.
Älä säikähdä pannukakun pinnalla paiston jälkeen näkyvää rasvaa, sillä jäähtyessään pannari imaisee rasvan sisäänsä, ja juuri se pitää pannukakun ihanan pehmeänä ja herkullisena. Tämä pannari ei ole yhtään kuiva tai koppura, edes pinnastaan, vaan kauttaaltaan ihanan pehmeä ja herkullinen.
3. Nauti pannukakku omenahillon ja kermavaahdon kera. Meillä pannukakun päälle laitettiin tyrni- ja omenahilloa sekä sokeritonta kermavaahtoa.
Vaiheet:
1. Mittaa ainekset isoon kulhoon ja sekoittele vispilällä. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia. Mitä kauemmin annat taikinan turvota, sitä pehmeämpi ja parempi pannukakku. |
Samaa ihanaa pannukakkua mäkin yleensä teen, mutta tosiaankin nimellä maailman paras pannukakku, meillä on töissä samalla viikolla kolmet nimpparit, yksi tekee hernesoppaa, yksi tuo höysteet ja allekirjoittanut tämän samaisen pannukakun!☺
VastaaPoistaTämä on kyllä niin ihana pannariresepti. Ennen tuli laitettua paljon enemmän kananmunia ja jauhoakin pannukakkuihin, mutta tämän ohjeen jälkeen huomasi, että aivan turhaan - maku ja pehmeys on aivan täydellistä tällä ohjeella.
PoistaJa onnea kaikille nimpparisankareille sinne töihin 💙💜💛
Vaan saitpas mukavan yllätyksen....
VastaaPoistaJonkinlaista versiota tuosta pannarista käytän minäkin...tosin vähemmän sokeria ja rasvaa...munia 2-3 koosta riippuen
Peruspannari-ja ohukaistaikinassa on yleensä jauhojen määrä puolet nesteen määrästä tilavuusmittoina.... tulee kupsakkaa, kupruilevaa pannaria.... mimmosesta näköjään teilläkin tykätään. Selvisköhän Ville Virtasen pannari 2 ihan perille asti, vai pitiköhän sillä herkutella jo matkalla?
Oli niin kiva ylläri tällä kertaa :) Ville Virtasen pannari selvisi perille asti, mutta kotona oli kuulemma syöty puolet ja seuraavana päivänä toinen puoli. Hyvä kun maistui - poika kyllä puhelimessa väitti, että puntari oli pompannut liikaa viikonlopun jälkeen...
PoistaMeillä tämä pannari on ollut se suursuosikki, aina tulee tosi pehmeä ja ihana - eikä moitita edes liian rasvaiseksi tai makeaksi, sen verran herkkup...tä ollaan. Sen olen huomannut, että kun jaksaa antaa taikinan turvota kunnolla - usein teen aamulla ensimmäiseksi pannaritaikinan odottamaan, ja sitten joskus tuntien päästä vasta paistan sen - ei tarvitse munia kuin nuo kaksi ja hyvää tulee. Tosin käytän aina noita isoja kananmunia. Viikonlopuksi on taas tilattu pannukakkua, ja minähän paistan :)