Juhannuksena ihastuin juuri tähän porkkanamuffinssireseptiin, jonka mukailin Suklaapossun porkkanakakusta. Ohje on ihanan helppo ja maultaan tähän asti leipomistani porkkanamuffinsseista ehdottomasti se paras! Taikina valmistuu vaikka lusikalla sekoittelemalla, kuorrutukseen joutuu kaivaa sähkövatkaimen esiin.
PORKKANAMUFFINSSIT
(16 kpl)
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
380 g hienoa porkkanaraastetta (4 todella isoa porkkanaa)
2 dl öljyä (käytin Keiju rypsiöljyä)
4 munaa (L-koko)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
Kuorrutus:
250 g mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa)
90 g voita tai margariinia (käytin Sunnuntain laktoositonta margariinia jääkaappikylminä kuutioina)
3 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
Ohje:
1. Vatkaa märät aineet eli sokeri, porkkanaraaste, öljy ja munat keskenään sekaisin käsivispilällä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki aineet yhteen nopeasti nuolijalla tai lusikalla.
3. Täytä amerikanmuffinssivuoat muffinssipellillä 3/4 täyteen ja paista 200 asteessa 20 min (16 kpl). Jos laittaa vähän vähemmän taikinaa, saa jopa 20 muffinssia.
Kuorrutus:
Vatkaa kuorrutuksen aineet yhteen (siivilöi tomusokeri). Margariini voi olla jääkaappikylminä kuutioina. Älä vatkaa liikaa,vain juuri ja juuri ainekset sekaisin, että seos pysyy pursotettavana.
Pursota ruusukkeita muffinssien päälle, kuorrutus riittää juuri ja juuri 16 ruusukkeeseen.