Tämä ihana pellillinen mokkapaloja valmistuu vaivatta: ainekset voi sekoitella lusikalla yhteen eikä vatkaimia tarvita.
HELPOT MOKKAPALAT ILMAN VATKAIMIA
pellillinen
200 g voita tai margariinia
1 tl suolaa
4 kukkuraa rkl vaaleaa kaakaojauhetta
2,5 dl vettä
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja/glut.jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 dl piimää tai jogurttia
2 munaa
Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
3/4 dl vahvaa kahvia
3 kukkuraa rkl vaaleaa kaakaojauhetta
6 dl tomusokeria
Pinnalle:
nonparelleja
1. Kiehauta voi, suola, kaakaojauhe ja vesi pienessä kattilassa. Sekoittele lusikalla ja anna jäähtyä hetki.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa yhteen: sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda.
3. Yhdistä rasvaliemiseos ja kuivat aineet yhteen, voi sekoitella ihan lusikalla tai nuolijalla.
4. Lisää seokseen vielä piimä tai jogurtti sekä munat. Sekoittele lusikalla tai nuolijalla taikina tasaiseksi.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle isolle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 18-20 min. Anna jäähtyä.
6. Valmista kuorrutus:
Laita pieneen kattilaan voi ja kahvijuoma kiehumaan. Käännä virta pois liedeltä, kun lisäät siivilöidyn kaakaojauheen ja tomusokerin sekaan, sekoittele tasaiseksi ja kiiltäväksi. Lämmitä hetki liedellä, älä enää kiehauta, sekoittele koko ajan. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja levitä nopeasti koko pohjalle. Ripottele pinnalle nonparelleja.
Hei Anne😊 on kyllä niin ihania reseptejä sinulla, noita mokkapaloja tein nyt viimeksi ja saaristolaisleipää on parhaillaan toinen annos nousemassa. Kinkkupiirakkaa tein eilen ja piparkakut on seuraavana listalla. Monta muutakin olen noilla ohjeillasi tehnyt esim. Täytekakkuja ja sitä ihanaa voileipäkakkua ym. Kaikki olleet todella hyviä. T. Aira Kuikanmäki (Saarijärvi)
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla, että on löytynyt käyttöön tulevia reseptejä. Olen yrittänyt laittaa tänne sellaisia reseptejä, joihin tulee turvauduttua usein, ja jotka on helppoja ja nopeita tehdä. Mukavaa joulunodotusta sinne Saarijärvelle, tuttu paikka, koska tätini asuu siellä :)
PoistaTällä ohjeella leiponut mokkapaloja jo varmaan 10v. Ja sanonut etten ohjetta vaihda ennenkuin saan jonkun tekemiä parempia mokkapaloja. Ei ole vielä vastaan tullut. Kuorrutteen teen eri ohjeella kun en tykkää näin rasvaisesta.
VastaaPoistaHei oli kiva löytää blogisija ihana kinkkuvoileipäkakun ohje.Se oli 15 henkilölle mutta saisikohan sen 20 henkilölle millaisilla muutoksilla riittämään?
VastaaPoistaTäyte kyllä riittää 20 hengenkin kakkuun, mutta tuo vuoka ei :) Eli isompaan vuokaan vaan tekemään ja ehkä 6-8 siivua leipää lisää, sillähän se kakun koko kasvaa. Voit myös kokeilla rullattua tonnikalavoileipäkakkua, joka tehdään kelmun päälle ja täytetään ja rullataan kuin kääretorttu. Niitä voi tehdä vaikka pari pienempää helposti. Ohjekin löytyy täältä blogista.
PoistaMitä tarkoittaa VAALEAA kaakaojauhetta,kaupassa myydään vain kaakaojauhetta??
VastaaPoistaTarkoitin esim O,boy tyylistä makeutettua kaakaojauhetta, joka on vaaleampaa kuin se Van Houtenin tumma sokeriton kaakao.
Poista