maanantai 24. elokuuta 2020

KESÄKURPITSALASAGNE



KESÄKURPITSALASAGNE

noin 850-900 g kesäkurpitsaa (ehkä 2-3 kaupan kesäkurpitsaa)
400 g naudan parempaa jauhelihaa
2 lihafondipalaa
2 sipulia
1-kyntinen valkosipuli (tai 2-3 isoa valkosipulinkynttä)
1 mieto chili silputtuna
400-500 g tomaattimurskaa
ketsuppia pari kunnon puristusta
mausteeksi kurkumaa, pizzamaustetta, mustapippuria, yrtti- tai aromisuolaa
oliivi- tai rypsiöljyä
2 dl kermaa
noin puoli Aurajuustoa murustettuna
1 pieni pss cheddar-mozzarellajuustoraastetta (125-150 g)

Pinnalle:
1 pss emmentalraastetta (noin 150 g)

Ohje:

1. Öljyä uunivuoka 25x35cm. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

2. Pese ja viipaloi ohuiksi, noin 3-4 mm viipaleiksi kesäkurpitsaa. Ei tarvitse kuoria.




3. Pese ja silppua sipulit, valkosipuli ja chili. Paista sipulit, valkosipuli ja chili jauhelihan kanssa öljytilkassa paistinpannulla. Lisää paiston aikana mausteiksi 2 lihafondipalaa (itselläni oli 1 lihafondi ja 1 kanafondi), kurkumaa, pizzamaustetta, mustapippuria ja yrtti/aromisuolaa. Lisää sekaan tomaattimurska, ketsuppi,  pari lorausta oliivi- tai rypsiöljyä, ja maista onko suolaa riittävästi. Suola saa maistua, koska kesäkurpitsa imee maut. Kastike saa jäädä tosi kuivaksi, sillä laatikkoruoassa kesäkurpitsasta irtoaa paljon nestettä.

4. Laita pieneen kattilaan kerma lämpiämään. Lisää sekaan murustettu Aurajuusto ja cheddar-mozzarellaraaste, ja anna juustojen sulaa miedolla lämmöllä, koko ajan sekoitellen. Lisää vielä sekaan yrtti/aromisuolaa sekä mustapippuria vähän, maista maut.

5. Laita öljytyn uunivuoan pohjalle kesäkurpitsasiivuja, peitä pohja. Laita vähän tomaattista kastiketta kesäkurpitsasiivujen päälle, tosi pieni määrä riittää. Jaa kastike riittämään kolmeen kerrokseen. Itse ripotin vielä joka kerrokseen norjasta tuomaani aromisuolaa, koska helposti ruoka jää mauttomaksi kesäkurpitsan miedon maun takia. Lisää vähän juustokastiketta päälle, pieni määrä tätäkin riittää.

6. Tee samoin toinen ja kolmas kerros. Kastikkeen määrä tuntuu välissä tosi pieneltä, mutta ei ole enää lopputuloksessa, kun kesäkurpitsa kostuttaa koko ruoan meheväksi.

7. Lisää pintaan koko pussillinen, 150 g, emmentalraastetta.




8. Paista kesäkurpitsalasagnea uunin toiseksi alimmalla tasolla 180 asteessa noin 50 min, testaa kauhalla painaen, onko kesäkurpitsa pehmennyt. Lasagne on hyvin kosteaa. Anna vetäytyä puoli tuntia. Ruoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun se on kiinteytynyt uudelleen. Itselläni onnistui maustaminen aivan nappiin tällä kertaa ja lasagne maistui ihan aidolle lasagnelle.




Ruoan kaveriksi nappasin kasvimaalta friseesalaattia, 10-15 pulleaa herneenpalkoa, miedon chilin, kasvihuoneesta kurkun ja kylmiöön unohtuneet 3 kiiviä -näistä tuli pirteä salaatti. Salaatinkastikkeena hyödynsin vuohenjuustotäytteisten pikkupaprikoiden säilöntäöljyä.







2 kommenttia:

  1. Tänään ajattelin kokeilla tätä <3

    VastaaPoista
  2. Nyt ruoka uunissa, vähän tein oman pään mukaan, mutta kiitokset, että sain osvittaa tästä. Olikin pakkasessa kesäkurpitsaa viipaloituna ja jhl jääkaapissa. Uskoisin että maistuu myös keliaakikko tyttärelle joka tulee tänään lomailemaan lapsuuden kotiin.

    VastaaPoista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne