torstai 24. marraskuuta 2022

HELPOT MOKKAPALAT ILMAN VATKAIMIA






Tämä ihana pellillinen mokkapaloja valmistuu vaivatta: ainekset voi sekoitella lusikalla yhteen eikä vatkaimia tarvita. 


HELPOT MOKKAPALAT ILMAN VATKAIMIA
pellillinen

200 g voita tai margariinia
1 tl suolaa
4 kukkuraa rkl vaaleaa kaakaojauhetta
2,5 dl vettä

5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja/glut.jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa

1 dl piimää tai jogurttia
2 munaa

Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
3/4 dl vahvaa kahvia
3 kukkuraa rkl vaaleaa kaakaojauhetta
6 dl tomusokeria

Pinnalle: 
nonparelleja


1. Kiehauta voi, suola, kaakaojauhe ja vesi pienessä kattilassa. Sekoittele lusikalla ja anna jäähtyä hetki.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa yhteen: sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda.
3. Yhdistä rasvaliemiseos ja kuivat aineet yhteen, voi sekoitella ihan lusikalla tai nuolijalla.
4. Lisää seokseen vielä piimä tai jogurtti sekä munat. Sekoittele lusikalla tai nuolijalla taikina tasaiseksi.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle isolle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 18-20 min. Anna jäähtyä.
6. Valmista kuorrutus: 
Laita pieneen kattilaan voi ja kahvijuoma kiehumaan. Käännä virta pois liedeltä, kun lisäät siivilöidyn kaakaojauheen ja tomusokerin sekaan, sekoittele tasaiseksi ja kiiltäväksi. Lämmitä hetki liedellä, älä enää kiehauta, sekoittele koko ajan. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja levitä nopeasti koko pohjalle. Ripottele pinnalle nonparelleja.




7 kommenttia:

  1. Hei Anne😊 on kyllä niin ihania reseptejä sinulla, noita mokkapaloja tein nyt viimeksi ja saaristolaisleipää on parhaillaan toinen annos nousemassa. Kinkkupiirakkaa tein eilen ja piparkakut on seuraavana listalla. Monta muutakin olen noilla ohjeillasi tehnyt esim. Täytekakkuja ja sitä ihanaa voileipäkakkua ym. Kaikki olleet todella hyviä. T. Aira Kuikanmäki (Saarijärvi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla, että on löytynyt käyttöön tulevia reseptejä. Olen yrittänyt laittaa tänne sellaisia reseptejä, joihin tulee turvauduttua usein, ja jotka on helppoja ja nopeita tehdä. Mukavaa joulunodotusta sinne Saarijärvelle, tuttu paikka, koska tätini asuu siellä :)

      Poista
  2. Tällä ohjeella leiponut mokkapaloja jo varmaan 10v. Ja sanonut etten ohjetta vaihda ennenkuin saan jonkun tekemiä parempia mokkapaloja. Ei ole vielä vastaan tullut. Kuorrutteen teen eri ohjeella kun en tykkää näin rasvaisesta.

    VastaaPoista
  3. Hei oli kiva löytää blogisija ihana kinkkuvoileipäkakun ohje.Se oli 15 henkilölle mutta saisikohan sen 20 henkilölle millaisilla muutoksilla riittämään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyte kyllä riittää 20 hengenkin kakkuun, mutta tuo vuoka ei :) Eli isompaan vuokaan vaan tekemään ja ehkä 6-8 siivua leipää lisää, sillähän se kakun koko kasvaa. Voit myös kokeilla rullattua tonnikalavoileipäkakkua, joka tehdään kelmun päälle ja täytetään ja rullataan kuin kääretorttu. Niitä voi tehdä vaikka pari pienempää helposti. Ohjekin löytyy täältä blogista.

      Poista
  4. Mitä tarkoittaa VAALEAA kaakaojauhetta,kaupassa myydään vain kaakaojauhetta??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin esim O,boy tyylistä makeutettua kaakaojauhetta, joka on vaaleampaa kuin se Van Houtenin tumma sokeriton kaakao.

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne