tiistai 29. heinäkuuta 2014

Mustikkapiirakkaa pellillinen, oma suosikkini




Jos minun lempimustikkapiirakkaani kysytään, vastaus on ehdottomasti tämä allaoleva ohje. Ohjeen olen löytänyt Pistin parastani -blogista, ja meillä tätä tehdään pitkin vuotta jäisistä mustikoista. Pakastanutkin olen tätä herkkupiirakkaa, mutta harvoin mitään pakastimeen asti ehtii. 

Toinen suosikkini helppoutensa ansiosta, on pellillinen mustikkapiirakkaa on anopilta saadulta ohjeella tehty Helenan mustikkapiirakka, jossa kaikki ainekset heitetään yhtäaikaa kulhoon, sekoitetaan taikinaksi ja levitetään uunipellille. Pinnalle ripotellaan mustikat ja hieman sokeria, ja uuniin 20 minuutiksi. Aivan ihanaa piirakkaa sekin - ja ohje Helenan piirakkaan löytyy täältä.




IHANA MUSTIKKAPIIRAKKA
pellillinen 50-60 cm:n uuniin

Pohja:
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl hienoa sokeria
2 isoa kananmunaa
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(pari rkl maitoa)

Täyte:
5 dl mustikoita, tuoreita tai jäisiä
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 prk kermaviiliä (250 g)
4 isoa kananmunaa
1 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. 

2. Lisää munat yksitellen, vatkaten kunnolla välillä.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää sitten koko jauhoseos kerralla muun taikinan sekaan. Vatkaa muutama kierros vatkaimella aineksia sekaisin. Jatka sekoittamista nuolijalla, kunnes jauhot on käännelty kunnolla taikinan sekaan. Jos vehnäjauhot on kovin nestettä imevää sorttia, lisää pari ruokalusikallista maitoa notkistamaan taikinaa.

4. Laita leivinpaperi reunalliselle pullapellille. Sipaise pieni taikinanokare pullapellin sisäkulmiin ja paina leivinpaperi kiinni taikinanokareeseen. Näin paperi pysyy paremmin paikallaan, kun levität tahmeaa taikinaa pellille nuolijan avulla.

5. Levitä taikina tasaisesti pellille. Taikinaa tulee melko ohut kerros. Ripottele mustikat taikinan pinnalle. Voi laittaa enemmänkin kuin tuon 5 dl.

6. Laita muut täytteen ainekset kulhoon (rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri) ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kaada seos varovasti valutellen tasaisesti mustikoiden päälle.

7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 min, ylä/alalämmöllä . Anna jäähtyä.

Vaiheita:

1. Vatkaa rasva ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen seokseen.

2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhot kerralla muuhun taikinaan.

3. Sekoita ensin vatkaimella ja vaihda vatkain nuolijaan. Älä sekoita liikaa.

4. Laita taikinanokareet pellin kulmiin ja paina paperi kiinni nokareisiin.

5. Levitä taikina pellille tasaisesti nuolijan avulla. Taikina on tahmeaa levitettävää.

6. Taikinaa tulee melko ohut kerros, mutta kypsänä piirakka on sopivan paksu.

7. Voit käyttää jäisiä tai tuoreita mustikoita, itse laitan noin 5 dl marjoja.

8. Ripottele mustikat tasaisesti piirakkapohjalle.

9. Vatkaa muut täytteen ainekset sekaisin.

10. Valmis täyteseos on vetelää.

11. Valuta täyteseos tasaisesti mustikoiden päälle.

12. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia. Omassa uunissani piirakka kypsyi vajaassa 25 minuutissa.

13. Ehdottomasti oma suosikkini mustikkapiirakoista.

14. Todella herkullinen pellillinen mustikkapiirakkaa.

90 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä piirakkaa, nämä uunipellilliset menee kyllä mulla reseptiarkistoon jemmaan, tykkään niistä! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pidän myös isoista piirakkaohjeista. Ohjeita on tullut keräiltyä varastoon useita, varmaan todella ihaniakin ohjeita on testaamatta. Niitä on kiva selailla aina, kun sesonki alkaa. Mikä on sinun lempimustikkapiirakkaohjeesi?

      Poista
    2. Minunkin mielestä on iso parempi, mutta saa nähdä mitä tulee kun tein gluteenittoman ja alkoi tuo jauho määrä näyttää isolle.Lisäsin nimittäin yhden kananmunan vielä tuohon pohjaan jolloin jauhoakin tulee enemmän

      Poista
  2. Peltipiirakat on kyllä minun suosikkejani, meillä kun syöjiä aina piisaa.:) Ihana piirakka, tämäkin ohje menee muistiin. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heidi :) kävinkin kurkkimassa blogissasi -ja siellä oli vaikka kuinka paljon ihania ohjeita!!
      Kyllä meidänkin (miesvaltaisessa) perheessä tahtovat pienet, pyöreät piirakat loppua liian aikaisin. Pellillinen riittää edes hetkisen kauemmin, ja oletko huomannut, että monet piirakat vain paranevat, jos ovat muutaman päivän jääkaapissa tekeytymässä - pikkupiirakat ei koskaan ehdi jääkaappiin asti maustumaan. Tämäkin piirakka paranee vain, kun saa olla päivän pari kylmässä.

      Poista
  3. Tosi herkullisen näköinen....tykkään kans rahka-kermaviiliseoksesta tämän tyyppisissä piirakoissa. Pohjana tulee useinmiten käytettyä muun tyyppisisä mitä rasva-sokerivaahtoista, joten vaihteeksi teen ihan tällaisenaan. Jos ei tuoreita mustikoita saa, niin onneksi on pakastimessa muutama prk vielä viime sadon marjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita ihania mustikkapiirakkaohjeita olisi paljon, mutta testaamista rajoittaa yleensä mustikoiden rajallinen määrä - meidän perheessä kun marjametsä ei kiinnosta kuin anoppia :)
      Itselle on tullut laitettua marjapensaita sen verran, että kun ne on noukittu, ei halua enää metsään poimimaan - muuta kuin sieniä...

      Poista
  4. Tein tänään tätä piirakkaa. Ensi kommentti, maistuu enemmänkin pannukakulta. Tuleeko täytteeseen todellakin 4 kanamunaa? Tuntuu paljolta, ja piirakka ihan kellui täytteessä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa erikoista...kyllä täytteeseen tulee 4 munaa ja ei kyllä koskaan ole piirakasta tullut pannukakun makuista. Täytettäkin on sopivan paksusti, mutta ei liikaa. Vaikea sanoa, missä on mennyt pieleen, jos ohjeen mukaan teit.

      Poista
  5. Hyvää oli. Laitoin täytteeseen vaniljarahkaa.t.Elisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elisa :) Varmasti tuli hyvää vaniljarahkalla. Tähän saakin mukavaa vaihtelua rahkoja ja mausteita vaihtelemalla. Tiestysti mustikatkin voi vaihtaa muihin marjoihin tai vaikkapa omenoihin. Tämä on niitä muuntautumiskykyisiä ohjeita :)

      Poista
  6. Tämmöinen on minunkin suosikkiohjeeni mustikkapiirakasta. Helppo, reilu ja hyvän makuinen. Ja riittää isommallekin porukalle kun tekee uunipellillisen. Niin juuri, muuntautumiskykyinen ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tuulikki :) Pellilliset piirakkaa ovat kestosuosikkeja. Viikonlopuksi on kiva tehdä vähän reilummankokoinen herkkupiirakka, että riittää isommallekin sakille. Ja saa niitä pakastimen marjojakin johonkin kulutettua...

      Poista
  7. Tästä tuli mun suosikki! Tein ison piirakan punaherukoista, päälle kermaviili-kondensoitu maito ja ruskea sokeri, nam! Nyt tulossa jo toinen pikkupiirakka raparperistä, päällä rahka-kon.maito-kerma ja ruskea sokeri. Pohjassa myös tilkka kond.maitoa. Mä niin tykkään❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos mahtavasta vinkistä punaherukka + kondensoitu maito -yhdistelmästä! Sitä on aivan pakko kokeilla, kun pakkasessa on runsaasti vielä punaherukkaa. Ja samoin tuo sama yhdistelmä raparperin kanssa, kuulostaa niin hyvälle...

      Poista
  8. Ehdottomasti paras ohje. Todella mehevä ja pehmeä. Mustikoihin vain pieni sokeripinta ennen päällistä, koska itse poimitut tuoreet mustikat ovat hyvinkin kirpsakoita. :) SUOSITTELEN!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, kun on myös sinun suosikkejasi :) Tämän vuoden ensimmäinen mustikkapiirakka tuoreista mustikoista paistumassa, tällä ohjeella tietysti :) On jotenkin niin leppeän ja pehmeän makuinen. Joskus teen paksumman pohjan eli tuplana tuon pohjan ja paistan vähän kauemmin. Ja totta, sokeria se mustikankin maku kaipaa...

      Poista
  9. Melko nuukan näköinen piirakka. Tuplata saa kyllä annoksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka ei tosiaan ole mikään uhkea ja paksu, jos sitä tarkoitat :) Tästä piirakasta otetaankin vähän kookkaampia palasia, koska piirakkapohja on ohut.

      Poista
  10. Lainasin ohjettasi ja muokkailin sen gluteenittomaksi! ♥ Päälle laitoin mansikoita, nyt kun mansikka aika on parhaimmillaan! :) Kiitos hyvästä ohjeesta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain :) Meilläkin on tänään ollut iso mansikkashow: ainakin 50 kiloa mansikkaa noukittu (taas) omasta maasta, siivottu ja pakastettu. Pitää varmaan tehdä pari pellillistä mansikkapiirakkaa, kun ei tahdo enää pakastimeen sopia marjat. Ja herukat vielä noukkimatta... :)

      Poista
  11. Voiko täytteeseen laittaa 2prk kermaviiliä, että meneeköhän sen takia pilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytteeseen voi aivan hyvin laittaa 2 prk kermaviiliä. Olen laittanut joskus sekaan creme fraichea ja turkkilaista jogurttiakin...

      Poista
  12. kiitos reptistä :) etsittiin mutikkapiirakka ohjeita emäntäni kans ja päädyttiin valmistamaan tämän reseptin mukaan yhdessä .
    mutsikat oli oman metsän musykoita kesältä -15 . maitorahka korvattiin vaniljarahkalla . pidettiin vaan reilusti kauemmin uunissa mitä ohjeessa on koska uuni paistaa vähän huonosti . mutta lopputulos oli täydellinen :) ja makuihanasn täyteläinen. keliakiaa jos sairastaa niin korvaa vehjäjauhot riisi jauhoilla niin tulee yhtä hyvä :) ( tätini kokeili) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun teilläkin piirakasta tykättiin. Meillä tätä syödään usein ja laitan usein pakkaseenkin näitä. Ihanan pehmeä ja kermainen piirakka, tulee myös herkullista kuningatarpiirakkana :)

      Poista
  13. Meinas kyllä olla liian haasteellinen pohja lähinnä pellille levityksen kanssa, maitoa joutui laittamaan puoli desiä mukaan. Syynä ehkä liian pienet munat? Muuten maku kohdillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnetään, on kyllä ärsyttävän tahmea levitettävä pellille. Ja vielä kun sitä taikinaa tuntuu olevan aika vähän, ja ohut kerros. Silti siitä tulee mukavan pehmeä ja hyvä piirakka :)

      Poista
  14. 6/5 täys kybä guzipiirakka

    VastaaPoista
  15. Heippa Anne! Olen tehnyt ohjeillasi puolukkapiirakkaa sekä raparperipiirakkaa ja nyt uunissa on tulossa mustikka piirakka ja ai että ovat olleet kerrassaan ihania kaikki! Kiitoksia herkullisista leivonnaisohjeista ja hyvää kesän jatkoa sinulle, toivottaa kotiäiti Pirkanmaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Hyvää adventtia ja joulunodotusta sinulle :) Kalastelin nämä hukkuneet kommentit Bloggerin suodattimesta ja yritän vastata näihin kauhean myöhässä.

      Poista
  16. Jopas tuli maukas mustikkapiirakka! Ei ehtinyt jäähtyäkkään kun piti jo suuhun tunkea ja solahti mahaan ääntä nopeammin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun maistui sinullekin :) Mustikkapiirakasta on vaikea saada huonoa :)

      Poista
  17. Hei, voiko täytteestä jättää kananmunat kokonaan pois? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisin kyllä, että ei tästä täytteestä. Ehkä silloin kannattaisi ripotella vain mustikat ja vähän sokeria pinnalle, ja unohtaa munat ja kermaviilit.

      Poista
  18. Tuplasin pohjan, kun olen tuhti tyttö ja meillä tykätään tuhdista piirakasta :) Lisäsin yhden munankin, kun oli niin pieniä nuo meillä olevat tällä kertaa. Piirakka on uunissa, tuoksu on ihana. Ja kiitos tosiaankin siitä, että on selvät kuvat, selvät infot kaikesta, miten teit - muuten sitä voisi ihmetellä kotileipuri jonkun vaikeasti levitettävän taikinan kanssa esimerkiksi, että joku on pielessä jne. Tervehtien Marja-Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) On kyllä niin takertuvaa tuo taikina. On varmaan sellainen sopivan muhkea tupla-annoksena. Ja tosiaan, nuo kananmunat on samassa kennossakin hyvin erikokoisia. Kiva, kun poikkesit kommentoimaan.

      Poista
  19. Hei. Kokeilin piirakkaa. Ihmettelin, kun laitoin taikinan pellille, että eihän se ole yhtään tönkkö ja ohjeessa sanottiin, että voi lisätä vähän maitoa...no olin vain tyytyväinen ja laitoin päälle vielä tupla-annoksen marjoja: mustikoita ja vattuja! Heitin uuniin ja hetken päästä huomasin, että 2,5dl jauhoja oli edelleen mittalasissa ;) - myöhäistä. Onneksi olin ehtinyt lisätä toiseen puolikkaaseen vaniljasokeria ja leivinjauheen! Maistui kaikille töissä ja jokaikinen kehui, että ellen olisi kertonut mokaani, kukaan ei olisi huomannut. Kehottivat jatkossakin puolittamaan jauhojen määrän, tulee siis tosi mehevä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Hauska kuulla, että loppu hyvin kaikki hyvin.
      Noin kävi minullakin kardemummamuffinssien kanssa, jotka ovat meidään perheen pikapullaa ja jokaviikkoinen leipomus. Vehnäjauhopussi loppui ja jäi yhden desin vajaaksi ohje jauhoja. Piti avata uusi jauhopussi, mutta unohtui, ja niin meni taikina uuniin vajaalla jauhomäärällä. Ja ihan hyviä muffinsseja tuli :)

      Poista
  20. Testattu☺. Parhain piirakka tähän mennessä. Olen testannut monia erilaisia marjapiirakan ohjeita mutta tämä todella on HYVÄÄ! Kiitos maukkaasta reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Tästä saa myös kivoja pyöreitä piirakoita. Nyt, kun miehen kanssa ollaan kahden, ei enää kulu pellillisiä piirakoita :)

      Poista
  21. Kun pirskotat pellille vähän vettä, leivinpaperi pysyy paikallaan.

    VastaaPoista
  22. Taikinan levittämistä helpottaa, kun laitat taikinan pellille isona nokareina pitkin peltiä. Tein piirakkaa tällä ohjeella nyt toista kertaa. Eka kerralla mätkäytin taikinan keskelle peltiä ja levittäminen oli kova homma. Nyt toka kerralla homma sujui kun taikinan siirtely väheni. Hyvää tuli! Piirakka menee koulun myytäisiin ja siksi iso pelilliseen piirakkaa tarpeen. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta. Itsekin läiskin lastalla nokareita pitkin peltiä ja varovasti vetelen pellin poikki tasaiseksi kerrokseksi. Parhaimmillaan tämä on kyllä 50 senttisen uunin pelleille.

      Poista
  23. Mahtava mustikkapiirakka

    VastaaPoista
  24. Pohja oli todella outo ja niin hankala levittää että saa jäädä ainoaan kertaan tämän ohjeen käyttö. Piirakka oli ihan ok, laitoin yhden munan vähemmän pinnalle, mutta pohja jäi jotenkin omituisen kuivaksi ja jäin miettimään onko tämä enää hyvää ei-tuoreena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin me saamme samoilla aineksilla erilaisia tekeleitä aikaiseksi :) Minulla on piirakasta tullut aina hyvää: mehevä ohuehko pohja, jossa paljon täytettä. Ja on ollut hyvää kylmiöstä leikeltynä ihan viikon päivät, foliolla olen vain piirakkapellin suojannut.

      Poista
  25. Leivinpaperin kiinnitys. Kostutan peltin ja paperi pysyy paikoillaan

    VastaaPoista
  26. Tänään tein tuon mustikkapiirakan,ja kyllä oli hyvää!paistan varmasti useammin! Vähän oli vaikea levittää taikina leivinpaperille,mietin voisiko tuon taikinan taputella jauhotetuin käsin paperille�� Hyvä ohje! Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin välillä jauhotetuin käsin piirakkapohjaa taputtelen. Yleensä olen laiska ja levittelen suurpuirteisesti lusikalla melkein tasaiseksi kerrokseksi. Ei tosiaan ole helpoimpia levitettäviä :)

      Poista
  27. Kiitos hyvältä kuulostavasta reseptistä! Juuri poimitut mustikat pääsivät tällä reseptillä uuniin ja kohta pääsee maistamaan :-)
    Täyte ainakin maistui hyvälle, ainahan sitä pitää ennakkoon vähän maistaa :-)

    VastaaPoista
  28. Löysin tän reseptin aikoja sit ja hukkasin.. onneks löyty taas! Tää on paras resepti ❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Vanha suosikki. Nyt pitäisi etsiä uusia kevennettyjä versioita, mutta olen yrittänyt olla leipomatta. Mustikat on vielä meidän perheen osalta metsässä; aika on kulunut mustaherukkapuskissa istuen ja mansikoita laittaen.

      Poista
  29. Tulipahan hyvä marjapiirakka , kiitos hyvästä reseptistä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä <3 Nythän onkin mustikka-aika ihan parhaimmillaan. Blogissakin eniten etsitään kaikenlaisten mustikkapiirakoiden ohjeita. Oletko kokeillut kardemummaista mustikkapiirakkaa (pyöreään piirakkavuokaan)? On myös todella herkullista ja mehevää.

      Poista
    2. Blogissa tuon mustikkapiirakan nimi on Mustikkapiirakka kardemummakakkupohjalla, se on toinen suosikeistani <3

      Poista
  30. markku heinikangas25. elokuuta 2017 klo 10.51

    vettä pellin ja leivinpaperin väliin, siistii, tämäntyylisiä reseptei olen säveltänyt toistakymmenta,..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Markku :) Itsekin huomasin, että kun pesun jälkeen pelti oli jäänyt vähän kosteaksi, paperi pysyi hyvin kiinni pellissä, kun taikinaa levitti. Hyvä konsti!

      Poista
  31. Herkullista, kertakaikkiaan! Tosin inasen muokkasin pohjaa, 300 g rasvaa, 3dl sokeria ja 3 munaa. Jauhoja 5dl koska luin täältä kommenteista ettei haittaa vaikka jää vähän löysemmäksi. Ja hei, tässä vinkki taikinan levitykseen: leivinpaperi pöydälle, taikinakökkö keskelle paperia, ripotellaan jauhoja pinnalle ja toinen leivinpaperi päälle. Sitten voi painella ja itse käytin kaulintakin apuna. Toimi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiva kun kommentoit. Täytyy itsekin kokeilla jättää välillä vähän löysemmäksi tuo taikina. Ja hyvä vinkki taikinan levitykseen :)

      Poista
    2. Minä ekaa kertaa tein ja vaikka taikapalan paperin alls levitys oli pikkasen turhan hankalaa joten next time teen minäkin vähän löysemmän taikinan suhteella 300+3+3ja 5

      Poista
  32. Aivan huikea piirakka!! Meidän vakkari piirakka upon now!! Kiitos reseptistä!!!👍👍👍👍

    VastaaPoista
  33. Aivan sika hyvä piirakka!! ei ollu jääkaapissa voita eikä margariinia joten laitoin juoksevaa rypsiöljyvalmistetta pohjaan,
    oli ihan helppo levittää pelille. mut todella hyvä ohje. Kiitos!

    VastaaPoista
  34. Levitin taikinan paljaalle uunipellille, siis ilman koko leivinpaperia. Oli ihan kätevä levittää. Nyt vasta uunissa, saapa nähdä miten onnistuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistui mainiosti ja tuli herkullista ja mehevää piirakkaa. Palaset irtoavat helposti ilman leivinpaperiakin.

      Poista
  35. Mielestäni kaapimella eli nuolijalla levitys pellille ei ollut kätevä tapa levittää taikinaa. Parempi oli taputella kämmenillä.

    Eikä kyllä millään saatu tehtyä suurempaa kuin n.30x30cm -kokoinen, 5mm korkea piirakkapohja raakana. Missähän lie vika?

    VastaaPoista
  36. Erittäin hyvä ohje oli ,maistuva mustikkapiirakka ja ystäväni sanoessa elämänsä parasta mustikkapiirakkaa! Tosin muunsin jauhot gluteenittomaan vaihtoehtoon ( jytteä, sunnuntai glut.jauhoseos,hieman perunajauhoa,kaurajauhoa ja riisijauhoa ). Sain noin monesta jauhosta sekoitettua mukavan kuohkean yhdistelmän ,lisäsin vielä yhden kanamunan pohjaan. Ehdottomasti jää suosikkeihin !

    VastaaPoista
  37. Hei tein tällä ohjeella ja tuli aivan sairaan taivaaline mustikka piirakka kiitän ja kumarran ihana😉😉👍👍💞💞💞tää tuli meidän perheen suosikki listalle kiitos isot halaukset👍👍💞💞😉😉😉🤩🤩🌼🌼🌹

    VastaaPoista
  38. Kiitokset. Tulipa suussa sulavaa piirakkaa. Laitoin rahka+kermaviilin sijaan turkkilaista jugurttia, sitä pikku ämpäriä, munia oli vain 2. Levitin seoksen pohjalle ja upotin marjat seokseen. Onnistu hyvin😃😍😍

    VastaaPoista
  39. Kiitos ohjeesta! Minäkin vähän sovelsin täytteen kanssa, kun ei kotoa löytynyt rahkaa ja laitoin mitä turkkilaisesta jogurtista oli purkissa jäljellä, toukokuussa viimeistä päivää olleen kermaviilin - on usein ihan käyttökelpoisia nuo "vanhaksi" menneet. Tuolla se nyt paistuu, ja varmasti maistuu :) - päivi

    VastaaPoista
  40. Ihana maukas ja mehevä resepti! Taikinan levitys onnistui hyvin kuten löysän pizzataikinan, kylmässä vedessä kastelluilla sormilla. Täyte hieman muunnellen; vaniljarahkaa ja vadelmamuruja pakastettujen mustikoiden seassa. Nam 😋

    VastaaPoista
  41. Kyllä oli hyvää, onnistui kermaviilillä mainiosti.

    VastaaPoista
  42. Unohdin munat tuosta täytteestä. Tuskin makua haittaa.

    VastaaPoista
  43. Tein pohjan puolitoista kertaisena ja täytteen ohjeen mukaan. Tuli tosi muhkea piirakka. Kiitos makoisasta ohjeesta.6

    VastaaPoista
  44. Voikohan tähän laittaa persikoita marjojen sijasta? 🙄

    VastaaPoista
  45. Leivoin tänään, oli hyvä.
    Vähän haasteellinen oli taikinan levitys pellille,
    sen koostumuksesta johtuen. Mainitsit kyllä asiasta ohjeessa. 🙂

    VastaaPoista
  46. Meni minulla kyllä kokeiluun,olen etsinyt hyvää ja helppoa mustikkapiiranohjetta. Kiitos tässä on!!!😋

    VastaaPoista
  47. Kiitos paljon, oli todella hyvä piirakkaohje ja helppotekoinen. Kahvin kanssa sitä herkuttelimme, osan siitä pakastin ja ohjeen liitän reseptikirjaan. 😊😊

    VastaaPoista
  48. Vanha ketju, mutta vinkki. Ei voita leivinpaperin alle, koska siitä tulee tiskiä. Katsele vedellä peltiä vähän niin tekee saman eli paperi pysyy paikoillaan. Nyt teen piirakkaa. Kiitos ohjeesta jo etukäteen

    VastaaPoista
  49. Palaan tähän vuosi toisensa jälkeen, ihan lemppari ohje ❤️

    VastaaPoista
  50. Tosi hyvä, herkullinen piirakka.Oli hienoa että tällaisen ohjeen löysin.Ei mitään ongelmaa missään vaiheessa. Ei ollut kermaviiliä ,laitoin vaniljakastiketta,onnistui hyvin.
    Laillisella ohjeella olen tehnyt monta kertaa. Kiitos!

    VastaaPoista
  51. Kokeiluun meni, laitoin kyllä päälle 350g kermaviiliä ja 200g vanilijarahkaa. Juuri uunissa joten makua vielä huono sanoa 🙂

    VastaaPoista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne