perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kultarannan pumpulikakku


Löysin mielestäni aivan ihanan kahvikakkuohjeen Kotilieden verkkosivuilta. Ohjeessa esiteltiin Kultarannan pumpulikakkua, joka oli tehty kokonaan perunajauhoista. Ohjeen alla olevissa kommenteissa oli valiteltu, että kakku oli monilla epäonnistunut. Kenellä oli kakku noussut useita senttejä kakkuvuoan yli, kenellä oli taikina valunut vuoasta uunin pohjalle tai tarttunut kumottaessa vuokaan kiinni ja revennyt. Kakkua kuitenkin ylistettiin jopa parhaimmaksi kahvikakuksi, pumpulinpehmeäksi ja herkulliseksi, joten uskaltauduin kokeilemaan ohjetta. Ja ensimmäinen yritys meni aivan pipariksi!! 

Jos joillakuilla kakku oli kohonnut liikaa, valunut uuniin tai tarttunut vuokaan kiinni - minulle tapahtui kaikki nämä. Tein ohjeen mukaan: vatkasin muna-sokerivaahdon huolellisesti kuohkeaksi, sekoitin jauhot lastalla varoen sekaan ja lisäsin joukkoon kiehuvan kuuman rasvan - ja sekoitin taas huolellisesti. Vuoan voitelin voilla ja jauhoitin kookosjauhoilla, koska halusin kakusta täysin gluteenittoman. Paistoin kakun 180 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla. 

Kakku alkoi kohota kuin hattara, kauas yli vuoan reunojen. Sitten kakun takaosasta valui taikina norona uuninpohjalle. Istuin ja ihmettelin uunin äärellä, että mitä tämä nyt oikein on. Sentään jokusen kakun olen elämäni aikana leiponut, enkä muista koskaan kahvikakkua leipoessani epäonnistuneeni näin perusteellisesti. 

45 minuutin kohdalla pistin kakkua pitkällä, puisella grillitikulla ja kakku lysähti kasaan kuin ilmapallo, laskeutuen vuoan reunojen tasalle. Paistoin kakkua vielä reilut 5 minuuttia ja ajattelin, että tuli mikä tuli, loppuun asti katsotaan...nostin ruman näköisen kakun uunista jäähtymään 25 minuutiksi ritilälle ja kippasin kakun lautaselle. Puoli kakku putosi sievästi alas, toisesta puolesta yläosa jäi vuokaan kiinni. Nauratti - ja harmitti niin vietävästi.

Harmitti vielä enemmän, kun huomasin, että kakku olisi ollut todella hyvän makuinen. Kakku oli kypsä ja ihanan pumpulinpehmeä, kuin samettia rakenteeltaan. Kakku oli maineensa veroinen, varmaan parhain koskaan maistamistani kahvikakuista. 

Seuraavana päivänä pohojalainen taistelumieliala nousi, ja kävin kakun kimppuun uudelleen. Nyt vaihdoin käyttämäni luomuperunajauhot tavallisiin perunajauhoihin, vaihdoin leivinjauhemerkkiä Dr. Oetkeriin, käytin Siro-sokeria, leivitin vuoan vahvasti kookoshiutaleilla, ja vastoin kaikkia ohjeita, sekoittelin rivakasti sähkövatkaimella niin jauhot kuin rasvankin kakkutaikinaan. Varmuuden vuoksi laitoin kakun paistumaan alimmalle tasolle, ja patakintaat kourassa vahdin haukkana uunin vierellä. 

Kakku onnistui tällä kertaa, mutta pinnasta ei tullut vieläkään täydellistä. Onneksi kuitenkin vain ohut raita keskeltä kärsi pintavaurioista, joten siitä ei ollut mitään haittaa, koska kakkuun tuli kuorrutus. Kuorruteohjeen löysin Kermaruusun blogista täältä. Nyt uskallan jakaa reseptin muillekin, sillä itse kakku on aivan ihana ja pienen taistelun arvoinen! Jos pidit 7 minuutin kakun rakenteesta, tulet rakastamaan tätä kakkua: pumpulikakku oli pumpulinpehmeä, vaniljainen ja minunkin mielestäni yksi parhaimmista kahvikakuista.









KULTARANNAN PUMPULIKAKKU

3 isoa kananmunaa
3 dl Siro erikoishienoa sokeria
4 dl Kolmen Konstin Perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta (käytä mittalusikkaa tai laita hyvin varovainen teelusikallinen)
1,5 tl vaniljasokeria
250 g kiehuvan kuumaa voita

Voitele 1,8 - 2 litran vuoka voilla ja leivitä kookoshiutaleilla/gluteenittomilla korppujauhoilla (ellei tarvitse olla gluteeniton, käytä tavallisia korppujauhoja)

Kuorrutus:

60 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa tai sitruunatuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. 

2. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ensin keskenään. Lisää sitten kaikki kerralla munavaahtoon ja sekoita sekaan sähkövatkaimen hitaimmalla nopeudella. Vain kaikki aineet nopeasti sekaisin.

3. Sulata voi kattilassa tai syvällä lautasella mikrossa kiehuvan kuumaksi. Kaada kerralla taikinan sekaan. Vatkaa kunnolla taikinan sekaan siten, että rasvaa ei jää yhtään sekoittumatta.

4. Kaada taikina kunnolla voideltuun ja tuhdisti kookoshiutaleilla/korppujauhoilla jauhoitettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla ylä/alalämmöllä 180 asteessa 50-55 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja kakkua tikulla pistettäessä tikku jää puhtaaksi. Anna kakun jäähtyä 20 minuuttia ritilällä ennen kumoamista, jos käytät silikonivuokaa, anna kakun jäähtyä kokonaan ennen vuoan poistamista.

5. Laita kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa kunnolla sekaisin. Levitä kuorrute pienellä palettiveitsellä tai muulla tasasivuisella veitsellä kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla. 

Vaiheet:


1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Vatkaa seos varovaisesti vatkaimen hitaimmalla nopeudella sekaisin.

2. Lisää sulatettu rasva kuumana sekaan. Sekoita vatkaimella kaikki kunnolla sekaisin, rasvaa ei saa jäädä pinnalle.

3. Kakkutaikina pitäisi näyttää suurinpiirtein tältä.
4. Voitele vuoka aivan erityisen huolellisesti ja jauhoita reilulla kädellä kookoshiutaleilla/korppujauhoilla.

4. Kaada taikina vuokaan (oma vuokani alumiininen 1,8 litran vuoka). Paista 180 asteessa, uunin alatasolla ylä/alalämmöllä, noin 50-55 min. Pistä kakun keskiosaan puisella pitkällä grillitikulla, jos tikku on puhdas, kakku on kypsä.
5. Tällä kertaa kakku pysyi vuoassa, vaikka ei erityisen kaunis ollutkaan. Anna kakun jäähtyä 20 min ennen kumoamista. 

6. Kakun pinta ei vieläkään ollut täydellinen, keskellä näkyy ohut raita, josta pinta tarttui vähän kiinni. Kuorrute onneksi peittää...
7. Sekoittele kuorrutteen ainekset sekaisin vatkaimella ja kuorruta kakku. 
Aluksi ajattelin koristella konfeteilla, mutta nainenhan on tunnetusti häilyvä...

8. Päädyin sitten konservatiivisiin nonparelleihin ja pikkusydämiin.

9. Valmis kakku jäi tämännäköiseksi-

10. Kakku oli nimensä mukaisesti kuin pumpulia. Ihanan pehmeä ja kuohkea sisältä, ja todella hyvää.

11. Kakun rakennetta.

12. Kakku on varmasti yksi parhaimpia kahvikakkuja. 






72 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla tätäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilun arvoinen kakku, ehdottomasti. Toivottavasti onnistuu heti ensimmäisellä kerralla täydellisesti :)

      Poista
    2. todella hyvä kakku. jos käytät margariiniä rasvana...ei onnistu..pitää olla kunnon voita:)

      Poista
    3. Käytin laktoositonta sunnuntai leivontamargariinia

      Onnistui hyvin! Gluteeniton täysin...

      Poista
    4. :) Ihanaa, kun noin monella on onnistunut heti eka yrityksellä.

      Poista
    5. Sitruunankuori/mehu on myös hyvä mauste kakkuun.

      Poista
    6. Lähdin minäkin kokeilemaan, olin tosi tyytyväinen itseeni kun kakku tuli uunista, eka kerta ja heti onnistu, noh, liian aikaista, nyt on "puhjennut", joten lättänää pumpulia tarjolla.

      Poista
    7. No voi...tervetuloa kerhoon :) Toisella kertaa sitten luultavasti onnistuu<3 Ei minullakaan ole enää epäonnistunut tuon ensimmäisen kerran, pikkusisareni ilmaisua käyttäen😄, Grande Katastrofin, jälkeen :)

      Poista
  2. Ja kaiken lisäksi gluteeniton! :) Tätä pitääkin testata!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa kokeilla, maku ja rakenne ovat aivan ihania. Toivottavasti tämä minun kakkukatastrofini ei toistu kenenkään muun kohdalla - en vieläkään tiedä mitä tein pieleen, laitoinko liian ison lusikallisen leivinjauhetta vai tekikö luomuperunajauho tepposet...jää nähtäväksi :)
      Minä leivon paljon gluteenittomia, pidän kovasti gluteenittomien leivonnaisten rakenteesta ja siitä, että ne ovat vatsalle ystävällisempiä kuin vehnäjauhoihin leivotut.

      Poista
  3. Tuo seitsemän minuutin kakku on ihanteellinen kakku, kun se ei koskaan epäonnistu :) Tämä kakku oli jotenkin samankaltainen, mutta vieläkin pehmoisempi rakenteeltaan, mutta ei silti yhtään kuiva tai mureneva.
    Vuokani oli 1,8 litraa ja olisi ehkä saanut olla parilitrainen vuoka; sillä olisi varmaan tuo pintakin kypsynyt täydelliseksi, kun vetoisuus olisi ollut riittävän iso. Muutoin nuo vanhat, alumiiniset vuoat ovat luottovuokia -normaalisti niihin ei tartu mikään kiinni ja kakkujen pinnasta ei tule niin tummaa, kuin joillakin pinnoitetuilla kakkuvuoilla.

    VastaaPoista
  4. Tätä on kokeiltava! Onnistuiskohan täyskäriin, jos paistais 3 kakkuvuoassa yksitellen.....

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :) Luultavasti onnistuu ihan hienosti sillä tavalla. On ainakin pumpulinpehmeitä pohjia. Hyvä idea!

      Poista
  5. Tämä ohje on ollut kokeilu-listallani jo kauan! Varmasti ihanan pumpulista kakkua! Kuorrute kruunaa kakun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, maku ja rakenne on niin ihanaa :) Olisi kiva kuulla kakkua leipovilta, miten kukin onnistui.

      Poista
  6. Tämä on odottanut minunkin kokeilulistallani testaamista jo pidempään! Hienoa, että kerroit noin yksityiskohtaisesti miten teit taikinat ekalla ja tokalla kerralla. Muutkin tätä testaavat saavat samalla hyviä vinkkejä, miten kakkua kannattaa kokeilla ja miten ei. Perunajauhot tekevät tästä taatusti todella pehmoisen. Gluteenittomuus aina plussaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kommelluksistani on jollekin leipojalle apua :)

      Poista
  7. Todella mielenkiintoinen kuivakakku, resepti menee korvan taakse ja kokeilen jossain vaiheessa (jos uskallan). Hyvä, että jaoit tuon epäonnistumisesi, siitä saa varmasti hyviä vinkkejä omaan tekemiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä opetuksia itsellekin nämä epäonnistumiset. Aion kyllä tehdä lomareissun jälkeen vielä uudelleen tätä kakkua luomuperunajauhoilla, ja kokeilen tehdä hyvin niukkakuvioisessa vuoassa -usein gluteenittomat tarttuvat juuri näihin kuvioreunuksiin kiinni. Kerro kuinka kävi, jos kokeilet kakkua :)

      Poista
  8. Onnistui ensi yrittämällä, huomenna makutesti! :) Lisäsin mausteeksi vaniljatangon sisukset ja teelusikallisen sitruunankuorta. Paistoaika oli 45min, sitten oli jo kypsä. Kiitos hyvästä ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että edes joillakin onnistuu heti ensiyrittämällä :) Nyt, kun olen tehnyt kakkua, olen voidellut vuoan todella reippaasti ja jauhoittanut tavallisella korppujauholla. Ei ole enää tarttunut kiinni (mikä on näiden gluteenittomien kakkujen ikävä ominaisuus). Tarttumista voi minimoida myös korvaamalla 1/2 dl perunajauhoista vehnäjauhoilla, joissakin ohjeissa on näköjään näin tehty.

      Poista
  9. Parhaillaan uunissa, katsotaan miten käy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan parasta, Mira :) Minua ainakin harmitti kovasti, kun ensimmäinen kakku tarttui kiinni. Mutta maku oli herkullinen, perunajauhokakuille tyypillinen alkumakeuskin tasoittui parin päivän säilytyksellä.

      Poista
    2. Kakku onnistui täydellisesti! Mutta kuorrutetta yritin laittaa liian aikasin. Täytyy antaa jäähtyä ihan kokonaan ja kokeilla uudestaan. Työkaverit odottavat huomista vesi kielellä kun lupasin tuoda tekeleen (minkä tahansa näköisen) huomenna töihin :)

      Poista
    3. Olipa kiva kuulla onnistumisestasi! :) Toivottavasti kakku täyttää odotukset myös maultaan.

      Poista
    4. Laitoin kuvan FB-kokit sivulle :)

      Poista
    5. Mira, kävin jo kurkkaamassa :) Hyvin oli kakku onnistunut. Ei voi olla muuta kuin hyvää!

      Poista
  10. Tätä täytyy kokeilla. Muistuttaa kovasti Kentakilaista kakkua. Piimäkakku kardemummalla oli aivan ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkonäöltään muistuttaa Kentuckyn kakkua, mutta rakenne on paljon pehmeämpi ja samettinen. Kentuckyn kakussa se kuorrute on aivan ihana!
      Minäkin tykkään noista vanhanaikaisista piimä- ja taatelikakuista. Ehkä ne tulevat taas kohta muotiin :)

      Poista
  11. tämä kakku täytynee ottaa haasteena :) olen joskus vuosia sitten tehnyt pumpulikakun ja täysin piloille meni.

    nyt otan ohjeesi talteen ja vielä minäkin onnistun :)
    t. sariseelia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on mystinen juttu, miksi joskus tismalleen samoilla aineksilla , samassa uunissa paistettuna ja saman leipojan tekemänä, kakku toisella kertaa onnistuu ja toisella ei. Näissä gluteenittomissa kakuissa on tosi tärkeää tuo ainesten hyvä sekoittaminen ja vuoan perusteellinen rasvaus ja jauhottaminen. Teflonvuoka on ihan paras perunajauhokakuille. Aina kannattaa kokeilla uudelleen, jos kerran epäonnistuu :)

      Poista
  12. Tein juuri äsken tällä ohjeella kyseisen kakun ja hyvin onnistui! kuorrutetta en nyt saanut tehtyä kun ei ollut kaikkia aineita mutta hyvää on ilman kuorrutettakin! ihanan pehmeä koostumus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun onnistui :) Meillä myös tykättiin kakun ihanan pehmeästä rakenteesta. Nämä vaaleat kakut tuntuvat olevan useimpien makuun - juhlissa aina huomaa, että vaaleaa kakkua menee tuplamäärä tummiin kakkuihin verrattuna.

      Poista
    2. Kokeilin, ensimmäinen kohosi yli ja tarttui vuokaan kiinni ja mureni mutta toinen onnistui. Ei todellakaan ole helppo tehdä mutta hyvää on. Ekalla kerralla tein ohjeen mukaan mutta toisella kerralla vaahdotin munat ja sokerin kevyemmin ja nakkasin jauhot sekaan vatkasin voimakkaasti ja voin vaahdotin kovasti niin sitten onnistui :)

      Poista
    3. Toinen kerta toden sanoo :) Ajattelinkin, että oli ihan hyvä, kun itsekin kertoi tuosta ekan kerran epäonnistumisesta. Ei tosiaan kannata luovuttaa, jos kerran menee pipariksi - onnistunut lopputulos on kyllä uuden yrityksen arvoinen. Kiva, kun jaoit omat kokemuksesi <3

      Poista
  13. Kokeilin ohjetta tänään ensimmäistä kertaa. Korvasin 1dl perunajauhoista mantelijauholla. Kakku onnistui loistavasti eikä kiehunut yli. Kiitos ohjeesta, tämä jää käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olipa kiva kuulla :) kiitos myös mantelijauhovinkistä - minäpä myös kokeilen korvata osan jauhoista mantelijauholla. Saa kivasti vaihtelua tuttuun kakkuun :)

      Poista
    2. Juuri otin uunista ja hyvin tuntuu onnistuneen. Pohja vaan repesi, ohut kuori jonka vaan leikkaan pois. Käytin 2 litran kakkupohja vuokaa, sydämen muotoinen ja irrotettava pohja. Helppo Saada kakku irti. Nyt vaan kauppaan hakemaan tuorejuustoa. jännä maistaa onko kakku samettinen ja hyvä. Huomenna vien kirkkokahveille 2 kakkua, molemmat reseptit täältä, helppo mustikkapiirakka ja pumpulikakku. Paljon Kiitos Anne!

      Poista
    3. :) Kiva kun onnistui ensi yrittämällä, ja on varmasti hyvää. Maku ja makeus tasottuu mukavasti,jos saa makuuntua vuorokauden tai pari.
      Oikein hyvää tulevaa pääsiäistä sinulle <3

      Poista
  14. Yön hämärinä tunteina tuli tätä eilen tehtyä. Ainoa kakkuvuokani oli 2-osainen ja rasva alkoi valua uunin pohjalle vuoan saumasta ja kärytä siellä sankasti.. 10 minuutin paiston jälkeen jouduin ottamaan kakun pois, uunin pois päältä ja tuulettamaan kämpän. :D Sen jälkeen pyyhin uunin puhtaaksi ja mietin, että mitäs nyt... No, asettelin vuoan folion sisälle, uuni uudestaan päälle ja kakku uuniin. Ajattelin, että kyllä nyt on tuhoon tuomittu koko tekele! Mutta eikös mitä, kakku ajallaan uunista; irtosi vuoasta täydellisesti kauniilla pinnalla ja melkein polvilleni putosin, kun koepalan maistoin! Olipa taivaallista... Kookoshiutaleet ei (ehkä) olleet ihan niin onnistunut valinta, koska ne tummuivat mielestäni hiukan liikaa... Mutta kaikkiaan tosi hyvä kakku!! :) Kuorrutus vielä uupuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä kakkujen leipominen on just niin tätä... :) Uuden ohjeen kanssa voi tulla vaikka millaisia kommelluksia, vaan loppu hyvin sinullakin :) Kookoshiutaleet voi tosiaan paahtua joskus liikaa, jos vuoka on mustapintainen ja uunin alalämpö on voimakas.
      Ja meillä tykättiin myös tästä kakusta ja sen ihanasta rakenteesta tosi paljon! Kesälomareissulle aion tehdä taas tämän kakun mukaan :)

      Poista
  15. Hei! Onnistuuko tämän kakun pakastaminen kuorrutteineen, kuten 7 minuutin kakun pakastaminen onnistuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan pakastanut kuorrutteen kanssa, joten en uskalla sanoa miten kuorrute käyttäytyy. Varminta ehkä on pakastaa vain kakku ja kuorruttaa vasta myöhemmin. Jos uskallat kokeilla pakastamista kuorrutteineen, käy kommentoimassa miten kävi :)

      Poista
  16. Joskus kypsän kakun sisällä on rasvaraita. Laitan perunajauhojen sekaan 1 rkl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja ja raitaa ei jää. Myös rasvan huolellinen sekoittaminen on tärkeää. Kakun pintaan tulee minullakin juuri tuollainen kuin kuori. Mistähän se johtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla myös tulee usein gluteenittomiin kakkuihin tuollainen kuiva kuori päälle, oli sitten perunajauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta. Onneksi se ei haittaa mitään - kuorin sen vain pois päältä ja kakku ääntä kohti. Rasvaraitaa ei minulla ole jäänyt keskelle, mutta minä vatkaankin aika surutta sähkövatkaimella aineksia, että varmasti sekoittuvat :)

      Poista
  17. Kannattaa olla tarkkana noiden ainesten kanssa; kakku itsessään on gluteeniton, mutta nonparellit sisältävät vehnätärkkelystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, että kannattaa tarkistaa kaikkien kakunkoristeiden ainesosat. Vehnätärkkelys itsessään on merkitty monissa nonparelleissa gluteenittomaksi ja sopii useimmille keliaakikoille, kaikista herkimmät voivat tietysti saada oireita myös siitä. Ainakin omat nonparellini on merkitty gluteenittomiksi, laktoosittomiksi ja maidottomiksi - vaikkakin sisältävät vehnätärkkelystä. Omassa lähisuvussani on myös paljon keliaakikkoja, eikä vehnätärkkelys ole ollut ongelmallista.

      Poista
  18. Pitkään pohtinut tämän tekemistä ja ny sitte sisuunnuin ja otin tehdäkseni... kakku onnistu oikein loistavasti... ensin mietin että kuorrutan mut phooh tuo mitään kuorrutetta tarttee... jos tuota vielä huomenna kerkiäisin kahville saada ( taitaa muut syödä sen ennen sitä) :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin ihanan pumpulimaista. Ja ei tosiaan tarvitse välttämättä kuorrutetta, on niin hyvää :)

      Poista
  19. Kiitos ihanasta reseptistä ja kauniisti kuvitetusta ohjeesta. Kakku onnistui ihmeen hyvin, ainoastaan pohjasta se halkeili hieman. Valmistus oli tosi nopeatahtista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, kun onnistui heti :) Kunnon voitelu ja jauhotus vuokaan, reipas sähkövatkaimella sekoitus ja maltillisesti leivinjauhetta - näillä onnistuu. Nyt kun kymmeniä pumpulikakkuja on tullut tehtyä :)

      Poista
  20. mulla kärähti pinta.. johtuiko siitä, kun käytin korppujauhoja jauhotukseen?
    en taida uskaltaa huomenna kuorruttaa ja tarjoilla vieraille.. muuten on kyllä hyvännäköinen.. sisältäkin on vaalea, mutta pinnasta tuli tummahko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan johtunut korppujauhoista kärähtäminen, vaan ehkä sinun uunissasi on kuumempi alalämpö? Itselläni korppujauhot toimivat kakussa parhaiten ja tulee kaunein pinta kakkuihin. Säädä lämpötilaa uunissasi pienemmälle ja paista kakkua pitempään. Joskus myös kakkuvuokien erilaisilla pinnoituksilla on vaikutusta, alumiinisilla ei pinnat kovin helposti tummu liikaa.

      Poista
  21. Kiitos superhyvästä ohjeesta! Onnistui täydellisesti heti ekalla yrittämällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on aina mukava kuulla😊 Ohje on ollut huippusuosittu pitkän aikaa, eikä ihme. Kakku on kyllä niin hyvää!

      Poista
  22. Kokeilin ja vaikka ensiyrittämästäni tulikin hieman ruma niin aah mitä herkkua! Leuka meinasi pudota lattialle kun veitsi suorastaan lainehti kakun läpi ja jo ensimmäisestä suupalasta tiesin että oli vaivan arvoinen.
    Tämä menee ehdottomasti korvan taakse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Makuhan on se pääasia. Ja kuorrutus peittää, jos pinnasta ei tule täydellistä <3

      Poista
  23. Tein tuplana ja onnistuivat hienosti. Laittaisin kuvan, jos onnistuisi 😊

    VastaaPoista
  24. Kiitos ihanan selkeästä ohjeesta.
    Ekaa kertaa tein ja onnistuin.
    Tulee kyll vakikakuksi joka kissan ristiäisiin❤

    VastaaPoista
  25. Olen vuoasta samaa mieltä. Ja toi perunajauhokakku on kyllä yksi parhaimmista. Toinen mun suosikki on appelsiinikakku.

    VastaaPoista
  26. Hiukan hirvittää alkaa kokeilemaan ;) Mutta terrierin sisulla mä kyllä kokeilen...

    VastaaPoista
  27. Tein ekaa kertaa ja onnistu hyvin, oli hyvää ja tänään tein kuorrutuksen. Tulee tehtyä toisenkin kerran. Helppo tehdä, eikä paljoa aineksia vaadi

    VastaaPoista
  28. Maistoin palan äidillä toissapäivä ja eilen tein. Leivointa taidoissa on toivomisen varaa (mies 49v),leiponut vasta muutaman vuoden.onnistui tällä ohjeella todella hyvin. Rakenne sellainen pumpulimainen, paras kahvikakku mitä ikinä maistanut. Tuli vakiresepti. Kiitos ohjeesta 🙂

    VastaaPoista
  29. En laittanut leivinjauhetta ollenkaan. Kantaansa 1/2 tl ja psylliumia 1tl. Sirosokerilla leivoin. Kiehuvan voin lisäsin lopuksi hyvin sekoittaen.
    Ja kerrankin, ei vuotanut yli. Paistui hyvin!

    VastaaPoista
  30. Juuri tällaista ihanaa kakkua äitini teki, kun olin lapsi. Olen etsinyt kakun ohjetta vuosikausia ja kokeillut monia tuloksetta - vihdoin se oikea löytyi! Monta kertaa pyysin äidiltä ohjetta, mutta näppituntumalla leipomaan tottuneen äidin ohjeistus oli vanhan kansan tapaan tyyliä "Laita aineita sopivasti, älä liikaa äläkä liian vähän ja paista sopivan lämpöisessä uunissa. Varo ettei pala, mutta älä jätä raa'aksi." :D Äiti ei kuorruttanut kakkua ja maustoi sen usein sitruunalla, mutta aivan sama leivonnainen joka tapauksessa.

    Tein tarkasti tämän ohjeen mukaan ja käytin isoa silikonivuokaa, ettei päässyt kuohumaan yli. Onnistui täydellisesti! Kiitos vielä kerran ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania muistoja äidin herkkukakuista❤️ Olipa kiva, että ohje oli oikea😊

      Poista
  31. Tänään kokeilin tämän kakun ja onnistui vaikka pelkäsin miten käy.Laitoin sitruunaraastetta ja 1/2 DL gluteenitonta jauhoa ja sen verran vähemmän perunajauhoja.Ihanan makuinen kakku, olis tehnyt mieli syödä heti enemmän.😋

    VastaaPoista
  32. Tuli kokeiltua, ja meni kyllä hyvät ainekset täysin hukkaan. En kyllä ymmärrä tämän hehkutusta

    VastaaPoista
  33. Voiko tämän kakun pakastaa kuorrutteen kanssa, vai onko parempi pakastaa ilman?

    VastaaPoista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne