maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pikapika-puolukkapiirakkaa uunipellillinen


Surullisena katsoin kaapin sisältöä sunnuntai-iltana: yksi kananmuna, pieni pala voita, rahkapurkki, maitoa... ja leivotutti...Ainekset piti saada venytetyksi pellilliseksi piirakkaa.

Piirakan toteutus oli vaativa "kaikki kerralla kippoon, sekoitus ja pellille" :) Käsi arpoi täpötäydestä pakastimesta pussillisen puolukoita ja piirakasta tuli siis puolukkapiirakka. Piirakka ei ollut mikään paksu 60-senttisen uunin pellille tehtynä, mutta ihan riittävä. Ja aineksia ei tähän piirakkaan paljoa uponnut.








PIKAPIKA-PUOLUKKAPIIRAKKAA
uunipellillinen 50-60 cm:n uuniin

6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
3 dl sokeria
1 iso kananmuna
1 prk (200 g) maustettua rahkaa (itselläni oli päärynä-kinuskia)
2 dl maitoa
125 g sulatettua voita

Pinnalle:

4 dl jäisiä puolukoita
1/3 dl sokeria


1. Heittele kaikki aineet kippoon tuossa järjestyksessä, kuivia aineita voi pyöräyttää lusikalla sekaisin ennen märkien aineiden laittoa. Vatkaa kaikki aineet muutamalla sähkövatkaimen pyöräytyksellä sekaisin.

2. Laita isolle reunalliselle uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina leivinpaperille ja levittele nuolijalla tasaiseksi. Taikinaa ei tule mikään paksu kerros pellille. 

3. Ripottele jäiset puolukat pinnalle suht tasaisesti ja ripsuttele vielä sokeria puolukoiden päälle.

4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min keskilämmöllä (15-25 min uunin tehojen mukaan). Itselläni oli tasan 20 min. Nauti jäähtynyt piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, tai ihan siltään kahvin kera.


1. Laita kaikki aineet yhtäaikaa kippoon.


2. Sekoita muutamalla sähkövatkaimen pyöräytyksella - kaikki aineet vain nopeasti sekaisin.

3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää pinnalle jäiset puolukat ja ripsuttele vähän sokeria puolukoiden päälle.

4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min keskilämmöllä (15-25 min oman uunin tehojen mukaan). Itselläni paistui tasan 20 minuutissa.




6 kommenttia:

  1. Tämä menee kokeiluun!
    Hauskaa vappua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa vappua, Sumi <3
      Meilläkin tätä riittää vappupöytään. Väki on kyllä niin hassuna tuohon Katti-Artturin kakkuun, että kaikki tuntuu haluavan vain sitä. Perunat kiehuu perunasalaattia varten ja päivä kuluu kokkaillen ja voileipäkakkua väsäten. Jos illalla tarkenis paljuun :)

      Poista
  2. Pakko tulla kertomaan, että oli tosi hyvää! Lapsetkin tykkäs!
    Kippasin mukaan 1,5dl kinuskikastiketta, sopi hyvin. :)
    Mulla on Katti-Artturi testaamatta, jossain vaiheessa sitten...:)
    Ihana tuo sun voileipäkakku! Taidanpa sitäkin jossain vaiheessa testata.
    Toivottavasti oli mukavat paljuilut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kuulla, että testasit piirakan :) Ja samat mielihalut oli meilläkin: kaupan kinuskikastiketta loroteltiin pinnalle ja nam, kun oli hyvää. Paljuilut olivat mukavat: lokit kirkui rannassa ja ilta oli leppeä. Tänäänkin paljuiltiin ja syötiin juuri tuota voileipäkakkurullaa :) Ja Katti-Artturit katosivat vapun aikana parempiin suihin - niihin tulee ihan törkeä himo...

      Poista
  3. Olipa hyvä piirakka! Eikä taikina ota kiinni edes metallivuokaan. Rahka tosin vaihtui creme fraiche-purkkiin, kun isäntä ei tykkää rahkasta. Puolukan kanssa en ole kokeillut, mutta mustikalla on tehty jo kolme kertaa ja omenan kanssakin oli hyvää. Kiitos helposta ja maukkaasta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kokeilit mustikoilla ja omenoillakin :) Näitä piirakkapellillisiä joutuu tehdä niin usein, että on kiva olla olemassa jokin takuuvarma pikaohje - parin tekokerran jälkeen ohjeen muistaa ulkoa :)

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne