maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pikavisiitillä PowerPark Härmän RoadHousessa


Lauantaina teimme puolison kanssa pikavisiitin Härmään. Puolisolle kunta alkaa olla kohta tutumpi kuin Vimpeli, sillä hän on työskennellyt Härmän Lillbacka Powerco Oy:llä reilusti yli 20 vuotta - minulle Härmä on kuitenkin suhteellisen vieras, sillä vapaa-aikanamme, jostain kumman syystä :), matkakohteeksi valikoituvat aivan eri ilmansuunnat. Tänään kuitenkin puoliso halusi esitellä uutta konserniin kuuluvaa RoadHouse-liikekeskusta, joka on lähellä PowerParkin huvipuistoa - Huvivaltio PowerParkia, kuten sitä nykyisin kutsutaan.

Puoliso puhuu aina hyvin kunnioittavasti ja arvostavasti yhtiön perustajasta, teollisuusneuvos Jorma Lillbackasta, tämän idearikkaudesta ja pelottomasta visionääriydestä, joka ei tunne minkäänlaisia rajoituksia. Olikin siis hauska nähdä, mitä komiaa RoadHouse pitää sisällään. Sen jo tiesin, että James Bondin kuuluisa sukellusauto löytyy RoadHousen kauppakadulta (007 Rakastettuni -elokuvasta) ja sehän piti ehdottomasti nähdä.

Komea kiinteistö kiinnittää huomiota jo ulkonäöllään. Sisään tullessa aukeaa hulppea näkymä valtavaan, kuperaan lasikattoon, joka on kuin katedraalin holvi leveän kauppakadun yllä. Kauppakadun molemmin puolin on useita liikkeitä: vasemmalle puolelle sijoittuvat Subway, Highway Brand Outlet (tuotemerkkeihin pääset tutustumaan tästä) sekä Finnmarin sisustusmyymälä. Oikealla puolella sijaitsevat K-Market HärmäH-Lihapalvelun liha- ja kalatiski erinomaisine tuotteineen, Cheese & Wine -herkkupiste, Bakery Voilà, oma jäätelötehdas Gelato Dolce, amerikkalaishenkinen Junker Burger ja Boulevard Bistro -ravintola.

Junker Burgerin menu.
Boulevard Bistrossa lounasbuffet joka päivä klo 10.30 - 15.00. Tässä linkit ruokalistaan ja viinilistaan.

Tässä linkit myös huvivaltion ytimeen eli Härmän PowerPark-huvipuistoon (huvipuisto, karting ja hevoskeskus) sekä RoadHouse-liikekeskukseen.



Pääsisäänkäynti oli vaikuttava.
Kauppakadun oikealla puolella K-Market ja herkkumyymälöitä.
Kauppakadun oikeanpuoleista näkymää ja vilaus upeasta lasikatosta.
Vaikuttava ensinäkymä kauppakadulle.
Upeat liha- ja kalatiskit -katoavaa perinnettä näillä leveysasteilla.
Kauppakadun vasemmalla puolella suuri Outlet-myymälä, kovasti naisten mieleen ...
Ja sitten varsinaiseen asiaan...ihania juustoja ja viinejä. Mukaan ostettiin Manchego Goldia, Livradois Raclettea, Venchiaredo Taleggiota, Rambol viherpippurijuustoa, Juustoportin Vuohen Grand Reserve ja paprikajuustoa sekä brietä. Ja sentään oltiin vain matkalla luonnonpuistoon kalastamaan iltasella...
Kaikki juustot olivat siististi ja hygieenisesti esillä.
Juusto- ja viinitiskin luona taisin kuluttaa eniten aikaani :)
Kauppakeskuksen sulkemisaika lähestyi ja vitriineissä oli vain muutamia herkkuja enää jäljellä. Tässä Voilà Bakeryn leivoksia...
...ja juustokakkua...
...ja pieniä mansikkakakkuja...
Mukaan ostimme uunituoreita, aivan ihania, voisilmäpullia ja juusto-oliivi-ciabattaa.
Gelato Dolcen, oman jäätelötehtaan, jäätelötiskillä oli runsaasti valinnanvaraa.
Jäätelötiskillä oli vaikka mitä makuja: kirsikka näkyi olevan hyvin suosittua, minttua, mustaa suklaata, erilaisia suklaanmakuja, jogurttijäätelöä...
...mansikkaa, vaniljaa, mangoa, karamelli-keksi-jäätelöä, pistaasia, hasselpähkinää...
...suklaata, metsämarjoja ja liekö yksi jotain vohvelinmuruja sisältävää pino pinguinoa :). Luulisi näistä jokaiselle löytyvän jotain, kunhan tulisi nyt ne kesäkelit...
Niin kiire ei ollut, ettei jäätelöä olisi ehditty maistella. Purkkiin oli lastattu kirsikkajäätelöä ja karamelli-keksi-jätskiä - oli todella herkullista.
Amerikkalaistyylinen Junker Burger - täältä tilasimme mukaan otettavaksi Pulled Beef Burgerin ja Monty Jack Burgerin. Pulled Beef oli kyllä ehdoton suosikki!
Vasemmalla Pulled Beef ja oikealla Monty Jack. Itse ihastuin Pulled Beefiin.
Pulled Beefin paksun pihvin alla oli vielä tuhdisti revittyä lihaa. Herkullista!
Monty Jackin pihvi oli myös oikein reilun kokoinen. Ja mikäli oikein ymmärsin konseptin, hampurilaissämpylät paistettiin myös siinä odottaessa, eli kaikki oli vastavalmistettua.
Boulevard Bistro oli tilava ja siistin näköinen lounaspaikka. Lounasbuffet oli katettuna joka päivä klo 10.30 - 15.00.
Boulevard Bistron sisätiloja.

Ja sitten se James Bondin sukellusauto! Ai, miten tuli tuo nostalginen Roger Mooren Bond-leffa mieleen (007 Rakastettuni -The spy who loved me - jota kriitikot pitävät yhtenä parhaimmista Bond-leffoista!) tuosta autosta. En koskaan unohda kohtausta, jossa Bond laittoi vilkun päälle ajaessaan meren pohjassa ja tehdessään u-käännöksen :)

Bond-auto takaa...
...ja toiselta sivulta.
Kauppakatu oli avara ja täynnä viihtyisiä istumapaikkoja.
Komeat pylväsrivistöt kehystivät kauppakatua.
Yksityiskohtia kauppakadun yläosasta.
Bond-auton vieressä oli vähän toisenlaisiakin kulkuvälineitä.
Finnmarin sisustusliike.
Katsausta naisten paratiisiin eli Outlet-myymälän valikoimiin...
...löytyi Guessin tuotteita...
...Voglia, Jenavi, LIU-JO, Vans, Sunny's, Independent, Santa Cruz...
...Airwalk, Reef, Osiris, Colmar...
Näkymiä Outlet-myymälän puolelta.


Heippa RoadHouse! Tullaan varmasti uudelleen :) 

(Kuva lainattu RoadHousen nettisivulta täältä. Lupa kysytty jutun julkaisemiseen Mikko Kiviluomalta.)

Kotona pakattiin eväät reppuun ja paineltiin Salamajärven luonnonpuistoon kalastamaan ja herkuttelemaan :)

4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta! PowerPark on ollut kohdelistallamme jo muutamia vuosia & luulenpa että tänä vuonnakin se jää väliin, kun tuo pennun tulo vähän sekoittaa päiväjärjestystämme. Mutta ehkä ensi kesänä! :) En ole kuullut paikasta (ja sen omistajasta) mitään muuta kuin pelkkää positiivista.
    Tämän Roadhousen ohi ajettiin alkuvuodesta työmatkalla ja ihmeteltiin, että mitähän siihen on rakenteilla. Ja nythän se selvisi. Nuo liha-ja kalatiskit sekä juusto-ja viinivalikoima vaikuttivat kyllä erittäin tutustumisen arvoisilta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Pohjanmaalle, sitten kun pääsette :) Oli kyllä tutustumisen arvoinen paikka, samoin kuin varsinainen PowerPark.
      On kiva postailla vähän muutakin kuin reseptejä. Viikon kuluttua alkaa odotettu kesäloma, jolloin auton nokka osoittaa pohjoiseen Vätsärin erämaahan ja Pohjois-Norjaan kalastus- ja virkistysreissulle. Puolison kanssa on tehty näitä pohjoisen matkoja yhdessä jo reilut 30 vuotta eli ihan nuoresta asti, ja aina niitä odotetaan yhtä innokkaasti. Eli blogiin tulee vähän vähemmän kokkaamista heinäkuun aikana, mutta ehkä jotain matkapäiväkirjaa reissulta -jos yhteydet pelaa :)

      Poista
    2. Ihana kuulla että jollain muulla on sama harrastus kun meilläkin, kalastus ja ulkoilu. Tehään juttua myös näistä reissuista, ainakin minua kiinnostaa tosi kovin!! Jos vaikka löytyisi joku sellainen paikka, mihin mekin voitas isännän kans lähteä. Toukokuussa oltiin Gotlannissa kalastu/virkistysreissulla. Ja viime kesänä Lapissa. Kalastus on muutenkin kierrättänyt meitä ympäriinsä ja tulee varmaan vastaisuudessakin kierrättämään. :)

      Poista
    3. Nämä pohjoisen reissut on meille henki ja elämä. Ilman niitä ei jaksaisi. Viime kesänä reissattiin Hossan Kylmäluomalla kalastamassa, sieltä matka jatkui Tenolle kalaan ja vaikka meidän ei pitänyt mennä Norjaan, niin sieltä kuitenkin itsemme taas löysimme. Altan kautta merenrantoja kalastellen Sørstraumenille kalaan, jossa on jo monen vuoden ajan vierailtu. Sieltä saa vuokrata moottoriveneen ja lähteä vuonolle. Saaliiksi on tullut kissakalaa, turskaa, seitä, molvaa, puna-ahvenia -ja saalis on aina taattu. Joka vuosi siellä on paljon suomalaisiakin, kuten vähän joka puolella :) Monet Sørstraumenin vakiovierailijat tulevat keski-euroopasta ja ovat siellä joka vuosi samaan aikaan, kaikki tunnemme jo toisemme. Leirintäalueen pitäjä on vanhempi mies, joka tunnistaa meidät jo kaukaa, ja tulee tervehtimään. Hän on koko kylän keskus: pitää kyläkauppaa, apteekkia, kirjastoa (kaikki saman kaupan sisällä...). Joskus menneinä vuosina pohdiskeli tätä meidän Koivisto-sukunimeä, että miten se on norjalaisellekin tuttu. Kysyi, että onko senniminen kuuluisa hiihtäjä olemassa -vastasin ruotsiksi, että Suomen entinen presidentti oli Koivisto. Tästä ukko riemastui, että olenkos minä sitten presidentin tytär? :) Vastasin, että "Tyvärr inte". Ukko lähti toisen miehen kanssa köpöttelemään ja selitti kaverilleen, että tuo oli Suomen presidentin vaimo...

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne