maanantai 24. marraskuuta 2014

Piparimuffinssit (laktoositon)




Nopeita ja joulunmakuisia laktoosittomia muffinsseja syntyi pienellä muokkauksella luottoreseptistäni. Piparinmakuiset joulumuffinssit tein tällä kertaa laktoosittomaan margariiniin ja fariinisokeriin, mausteena tietysti piparkakkumaustetta. Kuorrutukseen käytin laktoositonta, maustamatonta tuorejuustoa, tomusokeria ja piparimaustetta - koristeet ovat pipariukon näköisiä valmiskoristeita.








LAKTOOSITTOMAT PIPARIMUFFINSSIT
noin 19- 20 kpl normaalikokoisia muffinsseja tai 12 kpl suuria amerikanmuffinsseja

150 g pehmeää, laktoositonta margariinia (tai voita - margariinilla tulee hieman kuohkeampia)
1,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1,5 dl laktoositonta maitojuomaa (rasvaton käy hyvin)

Kuorrutus:

2 prk laktoositonta, maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1/2 - 2/3 tl piparkakkumaustetta
2 tl sitruunamehua

pipariukkokoristeita


1. Vatkaa pehmeä rasva, fariini- ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste ensin keskenään. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaseokseen, kolmessa erässä.

3. Laita normaalikokoiset muffinssivuoat muffinssipellille. Jaa taikinaseosta kahden ruokalusikan avulla vuokiin - jokaiseen vuokaan kukkurainen ruokalusikallinen taikinaa.

4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 8-10 min, ylä/alalämmöllä. Amerikanmuffinssivuoissa paistoaika on 10-15 min välillä, oman uunin tehojen mukaan. Pistä keskimmäisen muffinssin keskelle paistoajan lopussa puisella cocktail-tikulla, jos tikku on puhdas, muffinssit ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutusta.

5. Vatkaa kuorrutteen aineet nopeasti keskenään. Kuorrute jää pehmeäksi, mutta sen pystyy juuri ja juuri pursottamaan. Tukevampaa kuorrutetta saa tomusokeria lisäämällä, mutta samalla kuorrutteesta tulee makeampaa.

6. Pursota sileällä tyllalla muffinssien pinnalle renkaita ja laita pipariukkokoristeita päälle.


Vaiheet:



1. Vatkaa pehmeä rasva, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa hyvin lisäysten jälkeen.

3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään. Laita muffinssivuoat muffinssipellille.


4. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa, noin 3 erässä.


5. Valmista muffinssitaikinaa - maistuu lähes piparkakkutaikinalle :)


6. Laita taikina muffinssivuokiin kahden ruokalusikan avulla. Itse laitoin ison ruokalusikallisen kuhunkin vuokaan eli vuoka noin 2/3 täyteen. 


7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 8-10 min. Itse paistoin noin 9 min. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista. Hyviä on kyllä ilman kuorrutettakin...


8. Vatkaa kuorrutteen aineet nopeasti sekaisin, laita tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kiehkurat muffinssien päälle. Kuorrute on pehmeää.


9. Pinnalle voi laittaa pipariaiheisia koristeita tai hieman piparkakkumaustetta.

10. Nopeampia kuin piparkakut :)




2 kommenttia:

  1. Hei, en ole tehnyt pipareita vuosiin, koska myös inhoan sitä kaulitsemista ja taas kaulitsemista.....nyt kuitenkin lupauduin tekemään yksiin pikkujouluihin pipareita.
    Sitten muistinkin blogistasi - Päivin parhaat piparit. Siis niitä kokeilemaan ja YES, erinomaisen hyvä ohje. Kauliminen sujui hyvin, paistuivat tasaisesti ja maistuvat hyviltä. Lisäksi työ sujui aika nopeasti. SUURKIITOS Anne hyvästä ohjeesta:) Nyt saa kyllä muut ohjeet unohtaa. Terveisin Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heli :) Tykkäsin myös tuosta piparitaikinasta, leipoutui helposti ja piparit olivat ihan kivan makuisia. Nyt olisi taas uusi pipariohje testissä, katsotaan mitä niistä tulee :)

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne