perjantai 21. elokuuta 2020

Ihannekakku








IHANNEKAKKU

1,5 dl vettä
200 g voita tai margariinia
1 sitruunan kuori raastettuna
4  munaa
5,5 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria/vanilliinisokeria

1. Keitä vesi pienessä kattilassa, lisää voi tai margariini kuuman veden sekaan. Ota kattila liedeltä ja anna jääkaappikylmän rasvan sulaa sekaan, jäähdyttää sopivasti seosta.
2. Raasta sitruunan kuori.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen.
4. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muna-sokerivaahtoon vesi-rasvaseos (saa olla vielä lämmintä), sitruunan kuoriraaste. Vatkaa hetki. Lisää lopuksi jauhoseos pikaisesti sekoittaen.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, isoon yli 2 litran rengasvuokaan (omani oli 2,36 litran Nordic Waren Heritage-vuoka). Paista 175 asteessa, keskitasolla, noin tunti (omani oli 65 min ja ihan täydellinen kypsyys). Jos tuli liian iso taikina omaan vuokaasi, paista lopputaikinasta muffinsseja! Ihana kakku, joka onnistuu itselläni aina.





7 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku ja mehevän näköistä sisältäkin, eikä näytä tinttanalta. Minä täällä naureskelen hauskalle sattumalle. Ostin eilen kauppareissulla sitruunoita ja yhtenä tehtävänä on juurikin ihannekakku sitruunalla maustettuna. Leivontaryhmästä olen sellaisen ohjeen ottanut. Onko tämä sinun versio kauhean makea? Minä kun vähentelen nykyisin sokereita aika reippaasti ohjeista, niin ihan sillä kysyn. Oli mukava nähdä, että olet taas päivittänyt. Minäkin pidin pitkän, pitkän tauon, mutta maaliskuussa aloitin taaas uudemman kerran. Kesäkuusta alkaen olen ollut ihan virallisesti lopullisesti ekäkeläismummeli, niin nythän aikaa pitäisi olla. Päivät ovat kyllä olleet niin vilkkaita, että en oikein ymmärrä, miten olen töihin ehtinyt aikaisemmin. Tokihan olen ollut jo yli 3 vuotta poissa rakkaasta työstäni. Vieläkin kirpaisee. Ihanaa syksyn jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Mimmi<3 Minä olen myös kolmisen vuotta pitänyt hiljaiseloa. Tämä Blogger tuntuu olevan sellaisessa muutostilassa, että minulla on ollut näiden Applen mobiililaitteiden ja Bloggerin kanssa jatkuvaa konkkaamista. Kyllästytti, kun meni niin hankalaksi. Nyt ajattelin, että teen mitä milloinkin huvittaa -joko blogiin tai Facebookin Liian hyvää -sivulle. Facebookkiin olenkin jo hetken aikaa laittanut reseptejä ja huvikseni kokeilin, vieläkö saan Bloggerin toimimaan. Kohta vaihtuu uus Blogger ja se ainakaan minulla ei toimi kunnolla, joten katsotaan, miten muijan jatkossa käy :) Huomasinkin jossain vaiheessa, että Mimmi palasi takaisin, ja se oli kiva juttu. Itsekin oon leiponut ja kokkaillut entiseen malliin, mutta bloggailut jäi. Nyt taidan blogata lähinnä omaksi ilokseni ja laittaa reseptit talteen. Tämä Ihannekakku on ollut sellainen, jota olen viime aikoina tehnyt usein. Ja on kyllä hieman makeaa, vähän voisi olla varaa vähentääkin sokeria. Mutta hyväähän tämä on, ei niin makeaa kuin 7 minuutin kakku. Käväistiin Norjassa pienellä lomareissulla kesän aikana ja toin sieltä paljon erilaisia jauhoja, ryynejä, hyytelöjauheita, mausteita ym., joten sormet syyhyää kaikkiin kokeiluihin. Ei muuta kuin nautitaan tästäkin elämänvaiheesta ja jatketaan kokkailuja. Ihanaa syksyä sinulle, Mimmi<3 Ja pysy terveenä!

      Poista
  2. Ihannekakusta tulee mieleen lapsuuden kodin muistoja.
    Äiti leipoi Ihannekakkua, hyvät asiat pysyvät ja vain paranevat vuosien- ja vuosikymmenten mukana.
    Täällä oli sinulla sen Kultarannan pumpulikakun ohje, miten haasteellinen kakun leivonta lienee, arvaisikohan kokeilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei:) Naurattaa aina tuo minun Kultarannan Pumpulikakun eka kokeiluni, ja voin sanoa, että monella se on onnistunut heti kerrasta (ja ehkä vähän useammalla tarttunut vuokaan kiinni...) . Hyvä vuoka on tärkeä, sellainen teflonsisustainen ehkä kaikkein varmin. Ja noissa gluteenittomissa pitää olla tosi hyvä voitelu ja jauhoitettu vuoka. Kakku on niin hyvä (makea kylläkin), että kannattaa kokeilla. Mukavaa syksyä ja kerroppa miten kävi, jos kokeilet:)

      Poista
  3. Hei.
    Tein pumpulikakun pinnoitettuun vuokaan, paistoin alatasossa 175 astetta. Voitelin vuoan voilla ja korppujauhotin. Otin kypsänä pois niin pinta oli melkein musta. Mitä teen väärin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teitkö pumpulikakun vai tämän ihannekakun, jossa tämä kommentti oli? Vaikka ei sillä väliä, ei pitäisi kyllä mustaksi mennä pinta millään konstilla, jos tunnin paistaa! Ei tule mieleen muuta kuin että uuni rikki ja vain alalämpö paahtaa täysillä.

      Poista
  4. Ihannekakku meillä ykkönen,tulee paistettua useasti!

    VastaaPoista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne