Pohjaksi tein peruspiirakkapohjan, joka sopii mukavasti 28-30 cm kookkaaseen piirakkavuokaan ja päälle sekoitin rahkasta, kermasta, munista ja sokerista täytteen viipaloitujen päärynöiden päälle. Tähän piirakkaan sopivat myös muut kaapissa lojuvat hedelmäsäilykkeet esim. ananasviipaleet, persikanpuolikkaat tai litsit.
PÄÄSIÄISEN PÄÄRYNÄ-RAHKAPIIRAKKA JA PERSIKKA-RAHKAPIIRAKKA
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1, 25 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta Sunnuntain jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
1 pieni purkki säilykepäärynöitä tai säilykepersikoita
(muutama coctail-kirsikka)
Rahkaseos:
1 prk (250 g) maustamatonta rahkaa
1 dl vispikermaa
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
1. Voitele pyöreä, halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoka (tai päällystä leivinpaperilla).
2. Tee pohjataikina vatkaamalla ensin voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita ensin vehnäjauhot (glut.jauhot) ja leivinjauhe keskenään, lisää seos taikinaan. Vatkaa vain juuri ja juuri aineet sekaisin. Painele taikina jauhoitetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Viipaloi päärynät ja tee rahkaseos sekoittamalla kaikki aineet vatkaimella sekaisin. Mausta sokerilla oman makusi mukaan, meillä riittää tuo 2-3 rkl sokeria täytteessä.
4. Kaada ihan ohuelti rahkaseosta piirakkapohjalle ja levitä joka puolelle.
5. Asettele viipaloidut päärynät piirakkapohjalle ja ripottele pieneksi hakattua kirsikkaa päälle.
6. Kaada rahkaseos päärynoiden päälle varovaisesti, etteivät päärynät lähde irti pohjasta.
7. Paista 180 asteisessa uunissa, toiseksi alimmalla tasolla, noin 35-40 min. Kypsä piirakka on hyytynyt kunnolla ja reunat ovat saaneet vähän väriä.
Vaiheet:
1. Painele taikina jauhoitetuin käsin piirakkapohjalle. |
2. Painele taikinaa myös reunoille. |
3A. Laita ensin vähän rahkaseosta alle ja lisää päärynät. |
3B. Sama piirakka persikkatäytteellä. |
4. Kaada loput rahkaseoksesta varovaisesti päälle. |
5. Paista 180 asteessa n. 35-40 min toiseksi alimmalla tasolla. |
6. Pääsiäisen herkut ovat valmiina :) |
Kymmenen pistettä tälle päärynäpiirakalle! ystävä tämän ohjeen vinkkasi :) tein kinuski-päärynä rahkaan ja vähensin sokerin määrää, tuli todella herkullinen! Hyvää pääsiäistä! -Jenni
VastaaPoistaOikein hyvää pääsiäistä, Jenni :)
PoistaNam! Ihanalta kuulostaa tuo kinuski-päärynärahka täytteessä, sitähän täytyy kokeilla!
Todella hyvä ohje. Tein tätä jälkkäriksi pitkäperjantain aterialle vieraillemme. Kiitos! <3
VastaaPoistaTää on nyt jo neljättä vuotta meidän perheen synttäritarjoiluiden vakio. Kelpaa myös heille jotka eivät muutoin rahkasta välitä. Ohje myös toimii aina! Teen aina molemmat, välillä puolet ja puolet samaan astiaan, aina tuplamäärä päärynää ja persikkaa ohuena siivuja kahteen kerrokseen. Kiitos ihanasta ohjeesta!
VastaaPoista