lauantai 12. huhtikuuta 2014

Viinirypäle-valkoviinihyytelö ja viinisuositus Mezzacorona Gewürztraminer 2012Aivan ihana jälkiruoka syntyi muutamalla aineksella kanadalaiskokki Laura Calderin viinirypälehyytelöstä. Jälkiruoan tekoon kului vain muutama minuutti ja ihana viikonloppuherkku oli valmis.

Viinirypälehyytelöön tarvitaan vain hyvää valkoviiniä tai kuohuviiniä, sokeria, liivatejauhetta, viinirypäleitä ja loraus vettä. Minä tein viinihyytelön tällä kertaa hyvään, kuivaan valkoviiniin. Tarjoiluun voi varata näyttäviä, jalallisia viinilaseja tai tehdä hyytelö pieniin vuokiin ja kumota tarjottaessa lautaselle. Nokare kermavaahtoa sivuun ja -taivaallista!

Jälkiruoassa käyttämäni kuiva valkoviini, italialainen Mezzacorona Gewürztraminer 2012 Trentino Doc (13%), on myös erinomainen seurustelujuoma.  Viinissä on mukavasti hunajainen vivahde, vähän sitrusta ja rusinan makua. Vaikka olen enemmän punaviinien ystävä, tästä valkoviinistä pidin todella paljon. Viini sopii kala- ja äyriäisruoille sekä mausteisille aasialaisruoille. Viinin hinta oli 11,90 €. Tästä ALKO:n tuotesivulle.

Viini-lehden arvio viinistä oli seuraava: 
"Makean mausteinen tuoksu on hunajainen ja rusinainen, muistuttaen myös kuivattuja hedelmiä. Kuiva maku on keskitäyteläinen ja seuraa aromeiltaan mausteista tuoksua. Viinistä voi tunnistaa myös muun muassa muskottipähkinää ja kukkaisia piirteitä, samoin sitrushedelmien pirteyttä. Viini jättää miellyttävän puhdaspiirteisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle." 


VIINIRYPÄLE-VALKOVIINIHYYTELÖ
8 annosta

1 rkl liivatejauhetta
4 rkl vettä
5 dl valkoviiniä tai kuohuviiniä
2,5 dl Siro erikoishienoa sokeria (tavallinenkin käy)
5-6 dl punaisia ja vihreitä viinirypäleitä 

1. Laita viini ja sokeri pieneen kattilaan ja anna sokerin sulaa. Ei tarvitse kiehauttaa. Seos saa lämmetä vain niin paljon, että sokeri sulaa ja liivatteen saa liukeamaan viiniin.

2. Laita liivatejauhe lasiin ja lisää vesi päälle, sekoita ja lisää muutaman sekunnin kuluttua lämpimään viiniliemeen. Sekoittele vispilällä huolellisesti, ettei jää liivaterihmoja.

3. Laita jalallisiin laseihin pestyjä punaisia ja vihreitä rypäleitä kokonaisina, pienet rypäleet ovat kauneimpia. Kaada viiniseos päälle ja vie kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi. Omassa kylmiössäni hyytelö oli täysin hyytynyt 2,5 tunnin kuluttua.

4. Tarjoa viinirypälehyytelö pienen kermavaahtonokareen/creme fraiche -nokareen kera. Vaiheet:


1. Viinirypälehyytelön ainekset.


2. Lämmitä viini ja sokeri kattilassa kunnes sokeri sulaa.


3. Turvota liivatejauhe vesitilkassa ja lisää viiniseokseen.


4. Laita viinirypäleitä lasin pohjalle kokonaisina.


5. Kaada lämmin viini-liivateseos laseihin.


6. Hyydytä jälkiruokaa 2-3 tuntia kylmässä.


7. Ihanan raikas jälkiruoka on valmiina tarjottavaksi.

8. Liian hyvää...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne