maanantai 28. heinäkuuta 2014

Terveelliset aamiaismuffinssit speltistä ja kesäkurpitsasta



Kesäkurpitsoita kypsyy sellaista vauhtia, että tänään piti jo keksiä muutakin vaihtoehtoa kuin grillaaminen ja kesäkurpitsa-chilikeitto. Televisiossa pyöri uusintana Baking Mad, jossa brittileipuri Eric Lanlard loihti terveellisiä aamiaismuffinsseja kokojyväjauhoista ja raastetusta kesäkurpitsasta - siitä sai taas tutun vauhdin uunin ääreen ohjetta kokeilemaan :)

Vienosti kanelinmakuiset ja pikkaisen makeutta sisältävät muffinssit valmistuivat taas kädenkäänteessä - ukkonen yritti vesittää vastaheränneen leivontainnostukseni katkaisemalla sähköt kesken paistamisen, mutta muffinssit eivät pikku katkoksista piitanneet. 

Ohjeessa suositeltiin nauttimaan aamiaismuffinssit kreikkalaisen jogurtin ja hunajan kera, ja nam - oikein herkullinen ja terveellinen yhdistelmä toimi hyvin.





TERVEELLISET AAMIAISMUFFINSSIT
15 kpl normaalikokoisiin muffinssivuokiin

150 g raastettua kesäkurpitsaa (käytin keltaista tällä kertaa)
4 rkl hunajaa
4 rkl ruokaöljyä
2 dl maitoa
2 kananmunaa
225 g täysjyväspelttijauhoa (tai täysjyvävehnäjauhoa)
2 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

pinnalle: kuorittuja auringonkukansiemeniä, kaurahiutaleita

1. Sekoita ensin märät aineet eli kesäkurpitsaraaste, hunaja, öljy, maito ja kananmunat keskenään.

2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet eli spelttijauho, kaneli, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää märät aineet sekaan ja sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin. Sekoita vain kaikki aineet vain sekaisin, älä sekoita liikaa. Taikina jää hyvin veteläksi.

3. Laita muffinssipellille normaalikokoiset paperivuoat ja täytä muffinssivuoat 3/4 korkeuteen. Ripottele pinnalle kuorittuja auringonkukansiemeniä ja kaurahiutaleita.

4. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia, uunin keskitasolla, ylä/alalämmöllä, kunnes muffinssin keskelle pistetty tikku on puhdas.

5. Nauti muffinssit kreikkalaisen/turkkilaisen jogurtin ja hunajan kera aamiaisella.



Vaiheet:

1. Raasta kesäkurpitsa karkeimmalla raastinterällä.

2. Sekoita kesäkurpitsaraaste, hunaja, öljy, maito ja munat keskenään.


3. Sekoita täysjyväjauhot, kaneli, leivinjauhe ja suola keskenään toisessa kulhossa.

4. Lisää märät ainekset kuivien sekaan. Sekoita nopeasti kaikki sekaisin.

5. Laita muffinssipellille paperivuoat ja lusikoi taikina vuokiin 3/4 korkeuteen.

6. Ripottele pinnalle kuorittuja auringonkukansiemeniä ja kaurahiutaleita.

7. Paista 180 asteessa noin 25 min., keskitasolla, ylä/alalämmöllä.

8. Nauti aamiasmuffinssit kreikkalaisen jogurtin ja hunajan kera.

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia muffinsseja, nämä voisi toimia meilläkin, jos vain ehtisin vaikka joku viikonloppu duunata ne ennen kuin Isäntä nousee aamupalalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat todella erilaisia, verrattuna makeisiin muffinsseihin. Näissä oli makeutta, mutta ei ihan kahvipullaksi asti. Toisaalta, nämä olivat kaukana suolaisista muffinsseista. Jogurtin ja hunajan kanssa olivat todella hyvä yhdistelmä - ja terveellisiä :)

      Poista
  2. Oi, onpas ihana ohje! Näitä pitää testata.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pidät kanelin mausta :) Kesäkurpitsa katoaa leivonnaiseen täysin, vaikea edes arvata, että sitä siellä on. Seuraavaksi kokeilen näitä täysjyvävehnäjauhoilla, eroaako miten paljon speltistä.

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne