Helppoa, mutta aivan superhyvää mustikkapiirakkaa syntyy kardemummakakun ohjeella. Tämä ohje taipuu moneksi: muffinsseiksi, kakuksi, raparperipiirakaksi, ja nyt mustikkapiirakaksi. Ohje on helppo muuttaa myös gluteenittomaksi - vehnäjauhot vaihdetaan gluteenittomaksi vaaleaksi jauhoseokseksi (esim. Pirkka tai Sunnuntai) ja neste kannattaa vaihtaa kermaksi. Jos pidät kardemumman mausta ja mehevästä kakkupohjasta, kannattaa kokeilla tätä ohjetta.
pyöreään 26-28 cm piirakkavuokaan
100 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl hienoa sokeria
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 iso kananmuna
2,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Päälle: 2 dl jäisiä tai tuoreita mustikoita
GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA KARDEMUMMAKAKKUPOHJALLA
pyöreään 26-27 cm piirakkavuokaan
100 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl hienoa sokeria
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 iso kananmuna
2,5 dl gluteenitonta, vaaleaa jauhoseosta (Pirkka, Sunnuntai tai Semper)
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
Päälle: 2 dl jäisiä tai tuoreita mustikoita
GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA KARDEMUMMAKAKKUPOHJALLA
pyöreään 26-27 cm piirakkavuokaan
100 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl hienoa sokeria
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 iso kananmuna
2,5 dl gluteenitonta, vaaleaa jauhoseosta (Pirkka, Sunnuntai tai Semper)
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
Päälle: 2 dl jäisiä tai tuoreita mustikoita
1. Vatkaa pehmeä rasva, sokeri, kardemumma ja vaniljasokeri vaahdoksi.
2. Lisää muna ja vatkaa ainekset kunnolla sekaisin.
3. Sekoita vehnäjauhot (gluteeniton jauhoseos) ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon/kerman kanssa taikinaseokseen. Sekoita aineksia vain niin paljon, että jauhot sekoittuvat taikinaan.
4. Voitele (tai paperoi leivinpaperilla) piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele nuolijalla pinta tasaiseksi.
5. Ripottele pinnalle 2 dl jäisiä tai tuoreita mustikoita.
6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 min, ylä/alalämmöllä. Itselläni piirakka oli valmis 20 minuutissa. (Pistä mustikattomaan kohtaan coctail-tikulla, jos tikku on puhdas, piirakka on kypsä).
Vaiheita:
Mustikka ja kardemumma on loistava makupari.
VastaaPoistaMeillä on popsittu mustikoita huulet sinisenä... muutama rasia on onneksi jo ehtinyt pakkaseenkin :)
Minäkin rakastan mustikan ja kardemumman yhdistelmää. Kardemumma sopii ihanasti melkein kaikkien marjojen kanssa,. Minulla on onnettoman vähän mustikkaa, mutta vielähän sitä ehtii hankkia. Myös pensasmustikoita meidän perheessä kuluu paljon - harvemmin leivontaan käytetään, mutta suurta herkkua tv:n ääressä napsien :)
PoistaTämän piirakan ohje menee mulla reseptiarkistoon, tykkään mustikan ja kardemman yhdistelmästä ja tekotapakin oli sopivan helppo! Juuri tänään mun äiti kävi kysymässä, että otanko 5 litraa mustikkaa, kun hänen ystävättärensä on ne poiminut. NO OTAN TIETENKIN! ☺
VastaaPoistaJa viidestä litrasta saa jo monta ihanaa mustikkapiirakkaa :)
PoistaTämä piirakka on kyllä tosi helppo, ja tulee tosi hyvänmakuista piirakkaa. Onnistuu myös muffinssivuoassa paistettuna, mustikat sekaan ja uunin lämpötilaa 220 asteeseen. Vartissa hyviä mustikkamuffinsseja :)
Tämä on mun uusi lemppari mustikkapiirakan ohje, tänään kokeilin vadelmilla ja voin sanoa että toimii :)
VastaaPoistaOlen samaa mieltä :) Tykkään todella paljon tästä pohjasta, toimii myös raparperipiirakkana tosi hyvin ja blogista löytyykin pellillinen raparperipiirakkaa kardemummakakkupohjalla ja kauratoscapinnalla - on minun suosikkiraparperipiirakkani tällä hetkellä :)
PoistaOlipa mukava löytää tämä ohje sillä rakastan kardemummaa, kiitokset! Gluteeniton versio on juuri nyt uunissa, lisäsin siihen vain ripauksen sitruunankuorta ja mustikoissa täytyi tyytyä pensasversioon kun täällä Uudessa-Seelanissa ei metsistä niitä löydy. Saapa nähdä millaista tulee!
VastaaPoistaOlipa mukava kuulla, että blogin lukijoita löytyy kaukaisesta Uudesta-Seelannista asti. Upeassa maassa olet!
PoistaToivottavasti pidät tästä piirakasta yhtä paljon kuin me pidämme <3
Aivan ihanaa....
VastaaPoistaOn :) Yksinkertaista, ja niin hyvää <3
Poista