Porkkanakääretortun täyte vatkattiin voista, Olympia-sulatejuustosta, tomu- ja vaniljasokerista. Lisäsin vielä kunnon annoksen tyrnihilloa täytteen päälle ja rullasin tortun kasaan. Tietysti unohdin peitellä kääretorttupohjan paistamisen jälkeen kostealla pyyhkeellä ja sain aikaan mukavat halkeamat torttua rullatessa... Pintahaavat eivät haitanneet, sillä porkkanakääretorttu oli todella herkullista. Ja kun porkkanoita tuli raastettua vähän isompi satsi, piti tietysti tehdä viikonloppua varten ihanaa porkkanapannukakkuakin :)
PORKKANAKÄÄRETORTTU
Kääretorttupohja
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 dl + 1 rkl hienoa sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta (reilu teelusikallinen)
3 tl kanelia
3,5-4 dl karkeaa porkkanaraastetta
Täyte
125 g pehmeää voita
200 g Olympia-sulatejuustoa
275-300 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g tyrnihilloa
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja raasta porkkanat. Lisää kuivat aineet siivilän läpi munavaahtoon, sekoita nuolijalla. Lisää viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Kaada taikina reunalliselle uunipellille, leivinpaperin päälle.
2. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 8-9 min ylä/alalämmöllä.
Kumoa torttu ensin sokeroidulle leivinpaperille pöydän päälle. Kuori leivinpaperi pois kääretorttulevyn päältä. Vedä torttu takaisin uunipellille, levitä toinen leivinpaperi pöydälle ja kippaa torttulevy nurinpäin paperille. Nyt pitäisi ruskeampi paistopinta olla ylöspäin. Täyte levitetään tässä kääretortussa paistopinnan päälle, koska pintaan halutaan näkyville kaunis porkkanaraastekuvio. Laita leivinpaperi tai kostea keittiöpyyhe torttulevyn päälle estämään kuivumista.
2. Vatkaa täytteen voi, sulatejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä täyteseos kääretortulle tasaisesti. Lisää vielä täytteen pinnalle ohut kerros tyrnihilloa ja rullaa kääretorttu leivinpaperin sisään. Vie tortturulla kylmään hyytymään useammaksi tunniksi. Koristele pinta, kun täyte on jähmettynyt.
Vaiheet:
6. Täyte levitetään poikkeuksellisesti kääretortun paistopinnalle. Jätä torttulevy kostean keittiöpyyhkeen alle täytteen tekemisen ajaksi. |
11. Rullaa kääretorttu leivinpaperin sisälle tiukasti ja vie kylmään jähmettymään useammaksi tunniksi. |
12. Koristelua vaille valmis. |
Oi että miten hauska idea! Ja varmasti on hyvääkin. Täytyy muistaa joskus kokeilla.
VastaaPoistaHerkullista oli, varmasti tulee tehtyä uudemmankin kerran. Täyte kovettui mukavasti kylmässä ja maistui aivan unelmatortulle. Tyrni antoi vielä aivan täydellisen silauksen täytteeseen. Tykättiin puolison kanssa kovasti :)
PoistaNäyttää tosi ihanalta!
VastaaPoistaMullakin on jossain porkkanakääriksen ohje, jota tein usein muutama vuosi sitten...olin ihan unohtanu moisen! Kiitos kun muistutit! :)
Tuota sun porkkanapannatia on pakko testata pian.
Kiitos, Sumi :) tänä aamunakin leikattiin palaset kahvipöydässä kihlapäivän kunniaksi - ja maistui niin ihanalle. Jotenkin ihan piparkakkumaista makua ja tuo täytehän on ihan taivaallista - kovettuukin kunnon voikreemitäytteen tapaan. Kääretortun rakenne on mukavan pehmeä perunajauhon ansiosta - tästä tuli heti suosikkikääretorttuni yhdessä sitruunakääretortun kanssa :)
PoistaHyvän näköinen torttu. Tuo tyrnihillo sopii tähän varmasti erinomaisen hyvin!
VastaaPoistaKiitos, Tita :) Tyrnihillo sopi aivan täydellisesti tähän. Tätä kääretorttua teen varmasti usein, oli kyllä niin ihanan makuista. Nämä kaikki porkkanaleivonnaiset on tosi hyviä.
Poista