Tämän kuukauden helleaallon aikana ei ole tehnyt mieli uunia lämmitellä. Ilman uunia valmistuvat nopeat herkkupallerot, joihin voi laittaa melko vapaasti haluamiaan pähkinärouheita, keksinmuruja, kaurahiutaleita, kookoshiutaleita ym. Palleroita on kiva tehdä yhdessä lasten kanssa.
Pallerot pyöritellään taikinamassasta ja kieritellään väriraesokerissa tai Marianne-crushissa (gluteeniton). Massan ohjeen pohjana olen käyttänyt vanhaa kookospallojen ohjetta, joka löytyy melkein kaikista vanhoista keittokirjoista.
Väriraesokerin, hasselpähkinärouheen ja kookoshiutaleiden seoksessa pyöriteltyjä palleroita |
Marianne-crushissa pyöriteltyjä palleroita |
GLUTEENITTOMAT HERKKUPALLEROT
3 dl Semper gluteeniton kaurahiutale (voi korvata gluteenittomilla keksinmuruilla)
1,5 dl tomusokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta tai kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g laktoositonta margariinia tai voita (huoneenlämpöistä)
1-2 rkl kahvia tai vettä
Kieritellään:
väriraesokerin, hasselpähkinärouheen ja kookoshiutaleiden seoksessa
tai Marianne-crushissa
1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita jäykäksi taikinaksi käsin. Kaurahiutaleet voi korvata, joko kokonaan tai osittain, murennetuilla pikkuleivillä. Pyöritä pienehköjä palleroita ja kieritä pallerot väriraesokerin, hasselpähkinärouheen ja kookoshiutaleiden seoksessa - tai voit valita vain jonkun rouheista. Aivan ihania, mutta ei niin näyttäviä, tulee Marianne-crushissa pyöritellyistä palleroista -makuun tulee kiva mintun vivahde. Marianne-crush on gluteenitonta.
Pallerot säilyvät kannellisessa rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.
Ihana resepti!
VastaaPoistaVaikka en itse gluteenittomalla ruokavaliolla olekaan, voisin silti kokeilla tätä, tai tarjota seuraavissa juhlissa, joissa on gluteenittomia ystäviä/sukulaisia.
Kiitos tästä, tulee varmasti kokeiluun.
http://valkoisetlakanat.blogspot.fi/
Kiitos Venla :) Meillä on myös usein tehty näitä pikku kekkereille, erityisesti lapset pitävät näistä kovasti. Ja helppoja tehdä ihan tavallisista täytekekseistä ja kaurahiutaleista, ellei tarvitse olla gluteeniton. Digestive-keksejä ja Domino-keksejä olen murennellut usein normaalipalleroihin. Nämä ovat kivoja siksikin, että ne voi tehdä jääkaappiin monta päivää etukäteen, ja maku vain paranee :)
PoistaNäistä tulee niin lapsuus mieleen! Meikäläisen mies kuulemma teki lapsena tuota taikinaa mutta söi kaiken heti pyörittämättä niitä ees palloiksi... :D
VastaaPoistaOot ilmeisesti Pohjanmaalta, hyvä että meitä bloggaajia on täälläkin edustettuna :)
Henna/ http://heavenlybakings.blogspot.fi
Kyllä, Pohojammaalta ollaan (ja sitähän ei tietysti hävetä :) ). Olen myös tehnyt noita kookospalloja joskus 80-luvulla (karkintuskassa vissiin...) ja pikkuhiljaa palleroihin on tullut lisäiltyä uusia aineksia. Nyt on ihan suosikkina lisätä seokseen suklaamustikoita ja Fazerina täytekeksejä murustettuna. Nam! Kelpaisikohan vielä miehellesi ? :)
PoistaHerkku-palleroita! Kiva idea tuo väriraesokeri!
VastaaPoista:) Lapsille piti keksiä iloisen värisiä pikkuherkkuja. Kinuski-raparperipiirakan päälle ripottelin iloisen värisiä, isoja confetteja - ja lapsivieraiden mielestä se oli niin hyvää - olisikohan maistunut samalle ilman väripilkkuja :)
Poista