keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Jouluaatto Koivistossa

Parin päivän kokkausmaratonin jälkeen on ihanaa rauhoittua joulun viettoon. Eilinen meni vielä leipiä leipoen, täytekakkua täytellen, salaatteja laittaen ja kakkuja koristellen. Esiliinan riisuin vasta iltakymmeneltä, kun sekametelisoppa oli keitettynä aamua varten. Poika tuli iltamyöhäisellä Helsingistä ja joulutunnelmakin alkoi löytyä, kun isäntä pisti aatonaattoiltana kymmeneltä 11,5-kiloisen kinkun uuniin ja keitteli porukalle glögiä. Emäntä istui jo silloin väsyneenä nojatuolissa, valmiina unten maille.

Aattoaamuna, vanhasta tottumuksesta, hiippailin kynttilöiden valaisemaan keittiöön jo kuuden maissa joulupuuron keittoon. Laitoin joululaulut soimaan. Aamun hiljaisuudessa, muiden nukkuessa, keittiö tuoksui lämpimälle kinkulle ja kahville, eilen paistetuille mallasleiville, joulukuuselle ja hyasintille. 

Näiden joulukuvien myötä kotoani, tahdon toivottaa blogin lukijoille mitä ihaninta joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2015.

Keittiön joulutunnelmaaÄidin kutoma ripsiliina <3

Bloggarin jouluköökki :)

Lahjakakkuja: kardemummakakut.

Arabialaista maustekakkua
...ja kummisedän lakukakkua lakritsipäällysellä.

Jouluna pitää olla täytekakkua...


...ja täytekakkua omenahillolla ja piparirahkamoussella. Koristeluun ei enää riittänyt energiaa...

Nuorisolle Red Velvet Cupcakeja
Aatonaattoiltana kymmeneltä 11,5 kilon kinkku uuniin. Onneksi meillä on iso uuni!

Kotikaljan tein maltaista - ja kyllä tuli hyvää: kuohui ja vaahtosi, makua löytyy...

Lahjapullo Italiasta viinitilalta

Hyydytettyä muna-anjoviskakkua.

Salaattejakin on sen seitsemää sorttia, tässä Kaxholmenin kaalisalaatti.

Kotikaljasta siivilöidyistä maltaista tein mallasleipiä. Näppituntumalla, saaristolaisleipää mukaillen - ja hyvää oli. Mallasmäskiä jäi vielä pariin leipäannokseen odottelemaan.
Joku ainakin on ollut kiltti tänä vuonna.


Lipputankovalot etupihalla

Hetki ennen kuusen tuontia.

Illalla saapuu illallisvieraat, sitä ennen joulusauna, joulurauhan julistuksen kuunteleminen, Lumiukko tv:stä (ihan pakollinen!). Joulupalju kuuluu myös perinteisiin.

Joka vuosi kuusi tahtoo olla samanlainen...enemmän tai vähemmän emännän "kehuma" ;)

Tämän ihanan joululahjakukan myötä Koiviston perhe toivottaa kaikille hyvää joulua :)

6 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa joulua teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja hyvän joulun toivotus myös sinulle ja perheellesi <3

   Poista
 2. Heippa vaan Varsinais-Suomesta, oletpa todella ahkera ihminen! Löysin blogisi varmaankin Mimmin blogin kautta ja pakkohan se oli heti läpi käydä ja löysinpä muutaman yhteisen asian:olemme samanikäisiä, yksi lapsi molemmilla ja vieläpä kaupallinen koulutus + minäkin asun maalla vaikkakin silti Turussa :) Ihanaa joulunjatkoa Pohjanmaalle t. RV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan ikätoverille :) Mimmin blogia seuraan myös ahkerasti. Tosiaan yhtymäkohtia löytyy - kiva kun löysit blogini. Oikein ihania joulunpyhiä myös sinulle ja perheellesi, RV <3

   Poista
 3. Voi että sulla on täällä kaikkia ihania reseptejä!!! :)

  Kiitos niistä!!!

  Teija

  VastaaPoista
 4. Kaikenlaista herkkua on teillä ollut jouluna , mutta se kuuluu asiaan! Niin oli meilläkin ja monta päivää on syöty ihan liikaa - sekin kuuluu asiaan. :) Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne