Ullan Unelmakakun joulujaksossa tehtiin tällä pähkinäkakun ohjeella kolme pientä kakkua joululahjoiksi - minä tein 1,5-kertaisella annoksella 34 kpl suklaisia pähkinäleivoksia Italian leivosvuokiin. Leivokset sisältävät rouhittua hassel- ja saksanpähkinää, rouhittua mantelia ja tummaa suklaata. Pinnalle sulatin tummaa suklaata kerman seassa, ja ripottelin päälle koriste- ja lumihiutalerakeita.
SUKLAISET PÄHKINÄLEIVOKSET
noin 30-35 kpl
300 g pehmeää voita tai margariinia
3 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
120 g pähkinöitä rouhittuna (laitoin hassel- ja saksanpähkinöitä sekä mantelia)
150 g tummaa suklaata rouhittuna
0,75 dl tummaa siirappia
Suklaakuorrute:
1 dl vispi- tai kuohukermaa (käytin laktoositonta vispikermaa)
250 g tummaa suklaata rouhittuna
2 rkl voita
Suklaakuorrute:
1 dl vispi- tai kuohukermaa (käytin laktoositonta vispikermaa)
250 g tummaa suklaata rouhittuna
2 rkl voita
1. Vatkaa pehmeä rasva ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa noin 5 min.
2. Lisää munat yksitellen. Vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ensin keskenään. Lisää jauhoseos pienissä erissä siivilän läpi. Itse vatkasin koneella, ihan muutaman kerran pyörähdyttämällä vispilöitä - taikina on aika paksua ja kankeaa nuolijalla käänneltäväksi.
4. Rouhi pähkinät ja suklaa, lisää ne taikinan sekaan yhdessä siirapin kanssa. Kääntele nuolijalla seos tasaiseksi.
5. Laita pahviset Italian leivosvuoat uunipellille. Suihkauta vuokaspraytä jokaiseen vuokaan (tai sipaise vähän öljyä). Jaa taikina leivosvuokiin, täytä vuoat 2/3. Laitoin ison ruokalusikallisen taikinaa jokaiseen leivosvuokaan ja tasoittelin vähän pintaa.
6. Paista 185-190 asteessa uunin keskitasolla noin 15-17 min, oman uunisi tehojen mukaan. Itse paistoin noin 16 min, kunnes leivosten keskiosa alkoi kohota. Paista juuri ja juuri kypsäksi, testaa cocktailtikulla keskeltä muffinssia.
7. Anna leivosten jäähtyä hieman ennen kuorrutusta. Laita pieneen kattilaan kerma, rouhittu suklaa ja voinokareet. Lämmitä seosta varovaisesti ja sekoittele koko ajan nuolijalla. Älä kiehuta. Kun suklaa ja voi ovat sulaneet kiiltäväksi kuorrutteeksi, laita ruokalusikallinen kuorrutetta kunkin leivoksen päälle. Levittele kuorrutetta hieman lusikalla ja ripottele koristerakeita pinnalle.
Vaiheet:
13. Lämmitä seosta varovaisesti ja sekoita koko ajan nuolijalla. Suklaa sulaa todella nopeasti. Älä kiehuta. Ota kattila liedeltä heti, kun seos on tasaista ja kiiltävää. |
14. Laita ruokalusikallinen kuorrutetta leivoksen päälle. Levitä kuorrutetta vähän reunoille asti ja ripottele koristerakeet pinnalle. |
Ihana tapa muistaa ystäviä :) Varmasti ovat herkullisia!
VastaaPoistaToivottavasti maistuu :) Jouluna on monella paljon muutakin mietittävää kuin leipominen. Ja muistan, miten kivaa on maistella jonkun toisen tekemiä leipomuksia :)
PoistaIhanaa olla ystävä, joka saa nauttia herkuista.
VastaaPoistaToivottavasti hampaat säilyvät =)
Kiitos kahvi-porukkamme makoisista runsaista maistiaisista pitkin vuotta.
Porukan psta Raija
Kiitos, Raija :) Ja kiitos koko mukavalle kahviporukalle ihanasta joululahjasta <3 Hyvää joulua ja ihanaa vuotta 2015 kaikille!
PoistaOlen tyosi iloinen, että löysin sinun blogisi. Etsin arabialaisen maustekakun ohjetta, joka muistuttaisi nuoruuteni ohjetta. Et le voila! Kiitokset ja Hyvää joulua! Myös nuo italialaiset pähkinäleivokset tulevat kokeiltavaksi. Taidan etsiä suoraan sinun ohjeitasi jatkossakin.
VastaaPoistaOlipa kiva kuulla <3 Minäkin tein arabialaisen jo kylmään ja kuorrutan sen vasta perjantaina tai lauantaina. Se on ihan poikani lempikakkuja, ainakin nuorempana oli.
PoistaNyt joululeivonnassa työn alla mallasleivät kotikaljan mäskiin ja pikkuleivät tuli aamulla jo urakoitua.
Oikein ihanaa joulua sinullekin ja herkkuja vuodelle 2018 <3