tiistai 2. joulukuuta 2014

Piparinmakuiset hasselpähkinäkeksit

Olen nyt kovin ihastunut näihin helppoihin amerikkalaisiin pikkuleipiin, joita leivon päivittäin. Sokerimäärää olen vähentänyt kerta kerralta, mutta pikkuleivät tuntuvat pysyvän silti melko makeina. 

Tänään Snickerdoodleseista valmistui hasselpähkinöillä ja piparimausteella muunneltu versio - ja kuten aina, herkullisia tuli näistäkin. Vähemmän sokeria, teelusikallinen piparimaustetta ja yhden vehnäjauhodesilitran korvaaminen hasselpähkinärouheella antoivat hivenen enemmän makua pehmeille pikkuleiville - tällä kertaa annoksesta valmistui kaksi pellillistä eli 24 kpl kookkaita pikkuleipiä. 








PIPARINMAKUISET HASSELPÄHKINÄKEKSIT (laktoositon)
24 kpl isoja pikkuleipiä

115 g pehmeää laktoositonta margariinia tai laktoositonta voita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 iso kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta

Kierittelyyn:

1 dl hienoa sokeria
1 iso rkl kanelia


1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Margariinilla tuli mielestäni parempia ja pehmeämpiä pikkuleipiä.

2. Lisää iso kananmuna ja vatkaa seos kunnolla.

3. Sekoita vehnäjauhot, hasselpähkinärouhe, leivinjauhe ja piparimauste ensin keskenään. Lisää sitten kerralla jauhoseos taikinaan. Itse vatkasin muutaman kierroksen sähkövatkaimella jauhoja sekaan ja kääntelin loppuun nuolijalla.

4. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita ja pyöritä käsissäsi ø 3-4 cm:n palloja.  Sekoita kaneli ja sokeri syvällä lautasella, ja pyörittele taikinapallot kaneli-sokerissa.

5. Asettele taikinapallot leivinpaperin päälle uunipellille, jätä reilusti tilaa keksien väliin. 4 kol x 3 kpl keksejä per pelti on sopiva määrä.

6. Paista uunin keskitasolla 190 asteessa noin 10 min, keksit saavat näyttää vähän raa'alta uunista tullessaan. Säilytä keksejä tiiviissä rasiassa.


Vaiheet: 

1. Pyörittele taikinasta läpimitaltaan 3-4 cm:n palloja. Kierittele kaneli-sokerissa. Laita väljästi pellille, sillä pikkuleivistä tulee suuria.

2. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla noin 10-11 min.

3. Laita pikkuleivät tiiviiseen rasiaan. Nämä pikkuleivät olivat pehmeän mureita ja maistuivat mukavasti piparille, kanelille ja hasselpähkinälle.

4. Näitä on kiva antaa vaikkapa joululahjaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne