Jouluksi piti tehdä myös muutama purkki lasimestarin silliä. Ohjeeseen tarvitaan 4-6 kpl kevyt- tai normisuolattuja sillifileitä, muutama porkkana ja sipuli, mausteita ja etikkaa. Tällä ohjeella tulee 2 kpl noin 4-5 dl:n lasipurkkia lasimestarin silliä. Herkullista sellaista :)
LASIMESTARIN SILLI
2 kpl 4-5 dl:n tölkkejä
4-6 kpl kevyt- tai voimakassuolaisia sillifileitä
2 porkkanaa viipaloituna
2 sipulia renkaina
2-4 laakerinlehteä
Mausteliemi:
4 dl vettä
3 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
10 kokonaista neilikkaa
20 valkopippuria
20 maustepippuria
2 tl sinapinsiemeniä
1. Laita kaikki mausteliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä kunnolla.
2. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Palo sillit sopiviksi haarukkapaloiksi. Huuhtele säilöntäpurkit ja kannet kuumalla vedellä (tai laita lasipurkit kylmään uuniin, lämpötila 100 asteeseen ja anna purkkien olla hetki sata-asteisessa uunissa, keitä purkkien kannet kuumassa vedessä).
3. Lado hieman jäähtyneisiin purkkeihin kerroksittain porkkanaviipaleita, sipulirenkaita ja sillikerroksia. Laita laakerinlehti sekaan ja kaada purkki täyteen maustelientä. Ohjeellä tulee kaksi 4-5 dl purkkia. Laita kannet kiinni ja anna sillien tekeytyä kylmässä 2-3 päivää.
Vaiheet:
4. Lado puhtaisiin purkkeihin kerroksittain porkkanaa, sipulia ja sillipaloja. Jatka kunnes purkki on täynnä. |
5. Laita purkkiin laakerinlehti ja kaada purkki täyteen maustelientä - nouki liemestä myös kokonaisia mausteita sekaan. |
Rauhallista joulua sinulle ja perheellesi ♥
VastaaPoistaOikein ihanaa ja herkullista joulua myös sinulle ja perheellesi <3
PoistaMukavaa ja oikein makoisaa joulua sinulle ja koko perheellesi.
VastaaPoistaMyös Mimmille ja Mimmin perheelle, oikein ihanaa ja rentouttavaa joulua <3
Poista