perjantai 14. maaliskuuta 2014

Arabialaisen maustekakun makuiset muffinssit

Arabialaisen maustekakun makuiset muffinssit paistuvat 15 minuutissa. Muffinssit maistuvat suklaalle, kanelille, vaniljalle ja hitusen kardemummalle. Pinnan rapsakka manteli-raesokeriseos antaa kivaa ulkonäköä ja hyvää mantelinmakua leivonnaiselle. Ellet omista muffinssipeltiä, voit tehdä muffinssit amerikkalaisiin, paperisiin muffinssivuokiin ihan pullapellille. Muffinssit ovat aivan yhtä hyviä gluteenittomana versiona.

Arabialaisen maustekakun makuiset muffinssit
12 kpl isoja muffinsseja



Arabialaisen maustekakun makuiset muffinssit

1,5 dl culinesse tms pullorasva tai 150 g voita tai margariinia
1,5 dl siro-sokeria (tavallinen hieno sokerikin käy)
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta esim. Sunnuntai
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
2-3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl kaakaota
1,5 dl maitoa


Pinnalle:
0,5 dl mantelilastuja
0,5 dl raesokeria

Vatkaa rasva ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. 

Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Mitä vähemmän sekoitat, sen parempi.
Jaa taikina lusikalla (tai pursota kertakäyttöisestä pursotinpussista) 12 isoon amerikanmuffinivuokaan, jotka olet laittanut muffinssipellin koloihin. Täytä vuoasta 2/3 taikinalla ja ripota pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Sekoita mantelilastut ja raesokeri ensin keskenään. Paina rakeet kiinni varovaisesti ja paista 215 asteessa 15 min. uunin keskitasolla ylä/alalämmöllä. Kypsyyttä voi kokeilla pistämällä coctail-tikulla muffinssin paksuimpaan kohtaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä viiveellä.