Sara La Fountainin paras kahvikakku
Kakkutaikina:
200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl kermaviiliä
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
Murotaikina:
1,75 dl ruskeaa sokeria (itse laitoin fariinisokeria)
1,25 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
4 -5 rkl voita
ripaus suolaa
(omena kuorittuna ja pieninä kuutioina)
Kakun kuorrutus:
2 dl tomusokeria
0,5 dl vaahterasiirappia
Taikina:
Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, välillä sekoittaen. Lisää taikinaan vaniljasokeri ja kermaviili, ja sekoita taikina hyvin. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää taikinaan.
Murotaikina:
Laita kaikki ainekset kulhoon ja nypi ainekset sekaisin. Jos tuntuu kovin kuivalta, voi lisätä voita tai pikkulorauksen maitoa, murotaikinan pitäisi muistuttaa rakenteeltaan piparkakkutaikinaa.
Kaada puolet perustaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun (tai leivinpaperilla vuorattuun), irtopohjaiseen vuokaan. Ripottele puolet murotaikinasta ja puolet omenakuutioista taikinan päälle. Kaada loput perustaikinasta muroseoksen päälle ja ripottele päälle loput murotaikinasta ja omenasta. Paista 50-60 min 180 asteessa. Minun uunillani piti paistaa 60 min, toiseksi alimmaisella tasolla. Kokeile kakun kypsyys esim. puisella grillitikulla.
Kakun kuorrutus:
Sekoita 2 dl tomusokeria ja 0,5 dl vaahterasiirappia massaksi. Laita massa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja napsaise pussin kulma auki. Kuorruta kakku kauniilla kiehkuroilla.
On yksi meidän lempparikakuista....pitäskin taasen tehdä, kun aikaa on jo vierähtänyt edellisestä kerrasta. Tykkään täsät enemmän tekeytyneenä ja jopa pakastimen kautta käyneenä...kostuu. http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2007/11/saran-kakku
VastaaPoistaKiitos, Mimmi, kommentistasi ja ihanasta blogistasi :)
PoistaMinä myös pitäisin siitä, että kakku ehtisi vähän maustua. Jostain syystä meidän perheessä ei oikein ehdi... :)
Aivan ihana kakku! Kiitos ohjeesta!!
VastaaPoistaTykkään tästä kovasti itsekin, mukavaa kun maistuu muillekin :)
PoistaVoisiko kakun tehdä kakkuvuoassa ilman kuorrutusta..?
VastaaPoistaVarmasti voi tehdä tavallisessa rengasvuoassa. Saa olla aika iso vuoka, sillä kakussa on massaa aika paljon. Paistoaika on varmaan aika lähelle tuota tuntia rengasvuoassakin.
PoistaTyökaverit saa tätä perjantaina nimpparin kunniaksi 😃
VastaaPoistaTerhi
Onnelliset työkaverit :) Tämä on kyllä kiva kakku, ja tuo päällynen on tietysti aivan ihanaa...
PoistaKuinka monta annosta tästä kakusta tulee?
VastaaPoistaHei! Tulee tosi iso kakku. Varmaan 20 palaa olen itse saanut tuollaisesta pyöreästä irtopohjavuokaan tehdystä kakusta, ja suht isoja paloja sahaillaan meidän sakissa :)
PoistaTämä on oikeastni Marttojen vanha resepti. Sara on vain keksinyt laittaa kuorrutuksen.. Mutta hyvää on!
VastaaPoistaOlen myös nähnyt netissä viittauksen, että tämä olisi Marttojen ohje. Kiitos Martoille ja Saralle, kun ovat ohjeen jakaneet - meillä tätä kakkua paistellaan usein. Ja viedään usein tuliaisina ystäville :)
Poistahei!
VastaaPoistaMinä lähinnä ihastuin tuohon kinkkuvoileipäkakku ohjeeseen ja ajattelen jospa tekisi elämänsä ensimmäisen voileipäkakun tuolla ohjeella ja kutsuis aikuiset lapset kylään. Hyvä kun oli kuvat!
Kinkkuvoileipäkakku on kyllä todella suosittu. Kun kokeilet sitä kerran, ei varmasti jää ainoaksi kerraksi. Helppo ja niin hyvää :)
PoistaOlen eilen illalla myöhään löytänyt nämä sivut aivan sattumalta, kun etsin ison täytekakun ohjetta. Olen aivan häkeltynyt sivujen ihanuudesta, monipuolisuudesta ja selkeydestä :) Tällaisestakaan kakusta en ole kuunaan kuullut, vaikka olen aina leiponut paljon. Nyt valmistelen suurta juhlaa, jonne aion levykakkupohjalla tehdä täytekakun. Sydämelliset kiitokset kaikista ihanista, selkeistä ja kuvallisista ohjeista :) Tuntitolkulla täällä plarailen nyt :)
VastaaPoistaTällä kakulla olen hurmannut kokonauvun, kaverit ja kylänmiehet. On todella herkullinen ja mehevä. Aina ei ole ollu omenia niin olen laittanu omatekoisia omenasosetta. Tulee niin pehmeä ja maukas kakku.
VastaaPoistaTämä on kyllä herkullinen syksyn kakku. Juuri nyt tulee taas ajankohtaiseksi, kun omenat alkavat kypsyä. Täytyykin tehdä tätä ensi viikolla, pitkän tauon jälkeen. Nyt olen tehnyt ihania kesäkurpitsa-porkkanakakkuja, kun omasta maasta ei lopu nuo kesäkurpitsat ollenkaan :)
PoistaMoikka! Kuinka iso vuoka sulla oli käytössä? :)
VastaaPoistaMoi :) En nyt ihan vannomaan mene, mutta iso kakku tuosta tulee. Luulisin vuoan olevan suurinpiirtein ø 25-26 cm. Mitä suurempi vuoka, sen nopeammin paistuu.
PoistaOiii! Nytpä löytyi hyvä kakku ja blogi! Näin syksyllä tekisi mieli vaan koko ajan leipoa tätä kakkua! Ja muita kiinnostavia juttuja tästä blogista. Leipomisesta ja herkuttelusta alkaa olla jo sen verran kokemusta, ettei oikein haluaisi enää kelpuuttaa mitään muuta kuin liian hyvää. :)
VastaaPoistaEtsin joulun alla uutta kahvikakkua ja mitä löysin. Aivan upea ihanan maukas erikoinen kahvikakku. Tein tämän läheisilleni joulupäivälle ja sen jälkeen kakkua on tehty jo neljä kertaa ja aina vaan hyvää. Nyt tätä leipoo sukulaiset niin hyvää on, kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaOnnistuuko tämä tehdä gluteenittomana, vaihtamalla vain glut jauhot tilalle?
VastaaPoistaOlen joskus tdhnyt Semperin jauhoseoksella ja ihan hyvä tuli. Vuoka kannattaa voidella hyvin ja jauhottaa gluteenittomilla korppujauhoilla.
PoistaParas kakku aikoihin. Tätä olen tehnyt jo useita kertoja. Ehdottomasti suosikkikakkuni 😋
VastaaPoista