tiistai 25. maaliskuuta 2014

Suklaa-kookos-toscapiirakka

Ihanan suklaa-kookos-toscapiirakan ruotsinkielisen ohjeen löysin Leila bakar i Frankrike –sivustolta, Leila Lindholmin resepteistä. Siinä piirakan nimi oli suklaa-kookosruudut. 

Piirakassa on ihana, hieman alikypsä mutakakkupohja ja pinta on kuorrutettu karamellimaisella kookos-toskakuorrutuksella. Toskapiirakka on hyvin makeaa, jopa karkkimaista.

Tällä kerralla kaapissani oli vain puolet kookosmäärästä, joten täydensin kuorrutusta mantelilastuilla. Ja siitähän tuli tietysti alkuperäistä parempi versio. Makeaa tämä on, joten sokerimäärää kannattaa vähentää, jos käyttää mantelilastuja. Kookoksiin tuo suurempi sokerimäärä sopii.

Tässä taas uusi, helppo herkkuohje, joka on kokeilemisen arvoinen :)




SUKLAA-KOOKOS-TOSCAPIIRAKKA

Mutakakkupohja:
175 g pehmeää voita
3 dl sokeria
1 1/2 dl kaakaota
1/2 dl vaaleaa siirappia
ripaus suolaa
3 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoa
 
Toscakuorrutus:
75 g voita
1 1/2 dl vaalea siirappia
3/4 dl kermaa
3 dl sokeria (tähän laitoin 2 dl sokeria)
200 g kookoshiutaleita ( itse laitoin nyt 100 g kookosta+ 100 g mantelilastuja)

  1. Säädä uuni 175 asteeseen.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
  3. Lisää kaakao, siirappi ja suolaripaus voi-sokerivaahtoon.
  4. Lisää munat ja sekoita hyvin.
  5. Lisää viimeisenä jauhot, nopeasti lastalla sekoittaen.
  6. Laita leivinpaperi neliskanttiseen tai pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm ja reunaa saa olla 5 cm). Levitä taikina tasaisesti vuoalle.
  7. Paista mutakakkupohjaa 30–35 minuuttia 175 asteessa, uunin keskitasolla ylä/alalämmöllä. Kakun ei tarvitse tulla kypsäksi eli se jää mutakakkumaisen pehmeäksi.
  8. Anna kakun hieman jäähtyä ennen toscakuorrutuksen levittämistä.
  9. Toscakuorrutusta varten sulata voi, siirappi, kerma ja sokeri kattilassa. Keitä seosta 5 minuuttia, älä kuitenkaan polta pohjaan.
  10. Lisää viimeksi kookos (mantelilastut) ja kiehauta.
  11. Levitä toskakerros varovaisesti kakun päälle, sillä kakku on pehmeä. Itse laitoin lusikalla vähän kerrallaan joka puolelle ja siloittelin varovasti tasaiseksi.
  12. Paista vielä 10 min.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne