keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Valkosuklaa-pannacotta




Mukavan helppo jälkiruoka syntyy klassisesta pannacotasta, joka yksinkertaisimmillaan on vain keitettyä kermaa, sokeria, vaniljaa ja liivatetta. Meillä tarjoiltiin pannacottaa viimeksi jouluaaton jälkiruokana. 

Ulkona oli aattopäivänä mukavan kireä pakkanen, joten vein pannacotat tarjottimella ulos terassille hyytymään tunniksi. Kylmiössä lämpimän pannacotan hyytymiseen saa varata 3-4 tuntia aikaa. Itse söin jälkiruoan ihan sellaisenaan, mutta tarjolla oli pannacotan päälle laitettavaksi vadelmia ja kinuskikastiketta.

Tällä ohjeella tulee vähän isompi annos suuremmalle porukalle: voit tehdä jälkiruoan annoskulhoihin tai kahteen isompaan astiaan. Jos tarvitset jälkiruokaa pienemmälle perheelle, ohjeen voi puolittaa.




VALKOSUKLAA-PANNACOTTA
12 annosta

5 dl kuohu- tai vispikermaa
6 dl maitoa
5-6 rkl fariinisokeria
1 vaniljatanko (siemenet + tyhjä tanko) tai 2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata rouhittuna
8 liivatelehteä

Tarjoiluun: vadelmia, puolukoita, kinuskikastiketta

1. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma, maito, fariinisokeri, vaniljan siemenet + tyhjä vaniljatanko (vaniljasokeri). 

2. Kiehauta kermaseos ja käännä hellasta virta pois. Ota tyhjä vaniljatanko pois. Lisää kuumaan kermaseokseen rouhittu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Tämä tapahtuu hetkessä. Maista seoksen maku, lisää vaniljasokeria tarvittaessa lisää.

3. Purista liivatteista vesi pois ja lisää kuumaan kerma-suklaaseokseen. Sekoita hyvin. Asettele annoskulhot kahdelle isolle tarjottimelle ja kaada pannacottaseos kulhoihin. Hyydytä kylmässä 3-4 tuntia. Tarjoa pannacotta vadelmien ja kinuskikastikkeen kera.






4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää .nyt on uusi sockeri hyytelösokeri multi olemassa ei tarvi enää liivate käyttää,GOD FORTSÄTTNING

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On tuttu tuote Hyytelösokeri Multi, lähinnä olen kermakakkujen kermavaahtopinnalle hyydytellyt sillä kiilteitä - itselläni on jäänyt kiilteet multilla vähän huonoksi rakenteeltaan. Pannacottaan en ole kokeillut multia koskaan, jospa toimisi siinä paremmin :)

      Poista
  2. Hyvää alkanutta ruokavuotta 2015....mennyt alkuvuosi poissa koneen ääreltä, vaan jospa nyt taasen saisi aikaiseksi postauksia ja kiertelyä muidenkin blogeissa.
    Siskoni tekee usein valkosuklaista pannacottaa, tosin siinä ei ole fariinisokeria ollut. Mukava lisämaku varmaan ja antaa vähän väriäkin. Olen käyttänyt hyytelösokeri multia hyydykkeisiin/pannacottaan, vaan en kyllä kauheasti tykkää se rakenteesta ja kovasti makeitakin ohjeilla tulee... toki jos noudattaa kasvisruokavaliota, niin silloinhan on oiva lisä moneen herkkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle, Mimmi <3 Minulla on ollut vähän samat kokemukset tuolla Multilla, tavallinen hyytelösokeri on ollut parempaa - tosin Multia mainostetaan juuri maitopohjaisille tuotteille sopivaksi. Minä olen tottunut tuohon liivatteen käyttöön, joten luotan siihen useimmiten.
      Tämä pannacotta ei ollut kovin makeaa, laitoin tuota fariinisokeria hieman vähemmän omiin jälkiruokiini, kun makeus tuli kinuskista. Kiva ja helppo jälkiruoka, mukava tarjota vieraillekin, kun voi tehdä etukäteen jääkaappiin :)

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne