Hävikkiviikon kunniaksi tein Kanapeiden Eijalta täältä löytämäni leipäpaistos-ohjeen mukaista leipäpannaria voileipäkakun teosta ylijääneistä leikatuista leivänreunoista ja kylmiön hyllylle unohtuneesta nakkipaketista. Eipä olisi uskonut miten hyvää hävikkiherkustakin voi saada!
Leipäpannariin voi käyttää mitä tahansa leipää ja pannariin voi upottaa muutakin kaappiin käyttämättä jäänyttä kasvista, kinkkua, sieniä, juustoa tai lihaa. Valmis pannari muistuttaa pizzaa, joka maistuu varmasti kaikille. Meillä ainakin leipäpannari hävisi samantien.
LEIPÄPANNARI
iso uunipellillinen
250-350 g pieneksi kuutioitua leipää (itse käytin 250 g leipää, puolet ruispaahtoa ja puolet moniviljapaahtoa)
4 isoa kananmunaa
5 dl maitoa
ripaus mustapippuria
1,5 tl pizzamaustetta
2/3 tl valkosipulijauhetta
ripaus currya
ripaus currya
10 kpl kuorettomia nakkeja (lihaa, sieniä, paistettuja kasviksia ym)
150 g juustoraastetta
(suolaa ei välttämättä tarvita, koska aineksissa on suolaa)
(suolaa ei välttämättä tarvita, koska aineksissa on suolaa)
1. Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja mausteet. Upota leipäkuutiot sekaan ja painele kunnolla upoksiin. Anna nesteen imeytyä 5-10 min.
2. Pilko nakit tai muut pannarin sekaan tulevat ainekset - voit kuullottaa niitä pannulla hetken, jos käytät raakoja kasviksia tai sieniä. Lisää ainekset pehmenneen leipäseoksen sekaan.
3. Laita isolle reunalliselle uunipellille leivinpaperi ja levitä kostea leipäseos, joko käsin tai kauhan avulla, pellille tasaisesti.
4. Ripottele juustoraaste pannarin pinnalle.
5. Paista 160 asteessa uunin keskitasolla noin 30-40 min ylä/alalämmöllä. Itse paistoin lähes 40 min, koska seassa oli tummaa leipää ja uunini lämpö on aika mieto. Anna vetäytyä kunnolla ennen leikkaamista.
Vaiheet:
4. Lisää muut kaapissa pyöriskelevät jämät kasviksista, lihasta, sienistä ym. leipäseoksen sekaan. Meillä jämäksi laskettiin nakkipaketti, jossa päivämäärä umpeutumassa. |
Ihan "outo" mullekkin...pitääpä laittaa ohje talteen. Mies voisi tykätä tästä paljonkin.... meillä ennen laitettiin ruisleivän kannikat vatkatun puuron pohjaan... sitä perinnettä olen ylläpitänyt itsekin.
VastaaPoista