Oli ihanaa saada helsinkiläispoikani pitkästä aikaa kotona Pohjanmaalla käymään. Päätin hemmotella nuorempaa polvea pitkän ajomatkan jälkeen karkkimuffinsseilla ja vohveliletuilla, kun tiedän, että ainakin letut ovat suurta herkkua.
Ostin hauskoja pieniä pahvisia muffinssivuokia, joissa muffinssit sai paistettua ilman muffinssipeltiä. Tällä kertaa vuoissa paistui Dumle-karkeilla täytettyjä suklaisia muffinsseja, jotka näyttivät uunista tulon jälkeen pieniltä kohokkailta :)
Ostin hauskoja pieniä pahvisia muffinssivuokia, joissa muffinssit sai paistettua ilman muffinssipeltiä. Tällä kertaa vuoissa paistui Dumle-karkeilla täytettyjä suklaisia muffinsseja, jotka näyttivät uunista tulon jälkeen pieniltä kohokkailta :)
Muffinsseista tuli mukavan meheviä ja Dumlet sulivat keskellä ihanan toffeiseksi sydämeksi. Pakkohan näistä oli tykätä - tällaisen salmiakki-ihmisenkin.
12 kpl
2 kananmunaa
1,5 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
1,5 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl kevytkermaa
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
24 kpl Dumle-karkkeja
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan sulatettu ja hieman jäähtynyt voi, maito ja kerma. Sekoita hieman.
2. Sekoita siivilöity kaakao, leivinjauhe ja vehnäjauhot ensin keskenään. Lisää sitten kerralla seokseen ja vatkaa sähkövatkaimen hitaimmalla nopeudella ainekset sekaisin. Älä vatkaa liikaa.
3. Anna taikinan sakeutua 5-10 min. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja annostele sillä muffinssivuokiin (tai annostele lusikalla). Täytä vuokaa 2/3. Paina keskelle kaksi Dumle-karkkia.
4. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla noin 12-13 min. Muffinsseista tuli mukavan meheviä ja keskeltä paljastui pehmeänsitkeä Dumle-sydän.
Vaiheet:
4. Sekoittele kaakao, leivinjauhe ja vehnäjauho ensin keskenään. Lisää sitten kerralla kaikki taikinaan. |
5. Sekoita jauhoseos vatkaimen hitaimmalla nopeudella. Älä vatkaa liikaa. Anna taikinan turvota 5-10 min. |
11. Paista uunin keskitasolla 215-220 asteessa noin 12-13 min, kunnes tikulla kokeiltaessa muffinssi on kypsä. |
Herkuilta näyttää nämäkin, varmaan uppoaisi kun suklaasta tykkään. Tänään aioin kuitenkin testata sitä 7 minuutin kakkua :)
VastaaPoistaHei Virpi :) Hyvää on tuo 7 minuutin kakkukin. Hauskaa viikonloppua )
PoistaDumle-fani täällä nuolee suupieliään ;) Herkkua!
VastaaPoista:) Karkkimuffinssit tuntuvat aina maistuvan hyville. Ja Dumlejahan pitää ostaa kaksi pussia, toisen voi uhrata leipomiseen ja toisen napsia muuten vaan :)
PoistaVarmaan superhyviä, näyttävät kyllä NIIN syötäviltä ja kivat muffinssivuoat! ♥
VastaaPoistaNuo vuoat oli kyllä kivoja, melko pieniä. Laitoin kyllä vähän liikaa taikinaa, kun nuo Dumlet täyttivät astiaa yllättävän paljon. Hyvin paistuivat, tasaisesti, noissa vuoissa. On vain aika kalliita nuo pahviset vuoat ihan jokaviikkoiseen käyttöön :)
PoistaNäitäkin pitää ehdottomasti kokeilla, maistuisi varmasti meidän herkkusuille ;)
VastaaPoistaAivan ihania! Tein veljen synttärikahveille ja onnistui tämmöiseltä tunariltakin hyvin:--)
VastaaPoistaTerhi, et varmasti ole tunari! Tuo toffeinen sydän maistuu kyllä ihanalle muffinssin keskellä (ja sitä pitää olla paljon). Nuo pahviset muffinssivuoat on vähän hankalia kiinteämmille muffinsseille, joutuu aina repiä koko muffinssivuoan ympäriltä pois...
PoistaTein kotona ja tuli TOSI hyviä<3
VastaaPoistaKiitos, Pyry :) Kiva kuulla, että tykkäsit. Täytyy tunnustaa, että meillä kyllä katoaa kaikki leivonnaiset, joihin on upotettu karkkeja, todella vikkelästi.
PoistaMulla bumlet valahti ihan pohjaan kiinni joten sydän jäi vuokaan :/ liekkö painoin liian syvälle. Seuraavaan satsiin vaan tipautan karkit ja jätän vähän kohommalle nii katotaa miten onnistuu :)
VastaaPoistaNo, olipa harmi, että näin kävi :( Hyvä, kun kommentoit, niin tiedetään, että niinkin voi käydä. Oliko sinulla paperiset vuoat? Taikinan voisi antaa vaikka hieman tekeytyä (esim. 15 min) ennen vuokaan laittoa ja painaa sitten karkin osittain pintaan. Taikina sakeutuisi sen verran, että kannattelee painavaa karkkia paremmin :) Eikun vaan uudelleen kokeilemaan :)
PoistaTehtiin juuri kotona, oli tosi hyviä!
VastaaPoistaNam! Dumlet on kyllä hyviä. Tekisi mieli kokeilla niitä lakritsaisia Dumlejakin leivonnassa...
PoistaTein kanssa äsken vappuhulinoihin ja olivat onnistuneimmat muffinssit ikinä! Kiitos ohjeesta :-)
VastaaPoistaKiva kuulla <3 Muffinssit on ihanan nopeita tehdä. Meillä on muffinssipellit joka viikko käytössä. Kardemummamuffinssit on myös aivan ihania :)
Poista