Silläaikaa kun mies vietti kalastusviikonloppua Ruunaankoskilla, minä ajattelin nautiskella elämästä ja tehdä lohivoileipäkakkua. Tästä tilli-muna-lohivoileipäkakusta ottaa noin 15 henkeä ja leipäkerrokset kootaan Fazerin ruispaahdosta ja Vaasan isosta moniviljapaahdosta (Oululaisen Reilu täysjyväpaahto olisi parasta, mutta sitä ei nyt ollut kaupassa).
Täytteitä on kaksi: lohitäyte ja tilli-munatäyte. Lohitäytteessä maistuu sekä lämmin- että kylmäsavulohi, tilli, punasipuli, ruohosipulituorejuusto ja paprika. Tilli-munatäytteeseen laitoin tillin ja keitettyjen munien lisäksi suolakurkkua, punasipulia, paprikaa sekä paahdetun sipulin makuista tuorejuustoa. Molempiin täytteisiin tuli lisäksi creme fraichea ja juustoraastetta sekä hieman mausteita. Kostutusliemenä käytin kasvislientä.
Kalavoileipäkakut teen usein juuri näillä aineksilla. Lohi maistuu sopivasti, mutta kakku ei ole liian kalanmakuinen. Paksut täytekerrokset tekevät lohivoileipäkakusta todella mehevän ja sopivan kostean. Täytteeseen on jätettu purutuntumaa, joten voileipäkakkua on hyvä leikata ja kerrokset pysyvät siisteinä. Joskus teen kalavoileipäkakkua myös tonnikalasta ja munasta - siitäkin tulee tosi herkullinen ja miedonmakuinen.
Voileipäkakun kaikki tarvikkeet:
1 pkt Vaasan iso täysjyväpaahto (Oululaisen Reilu täysjyväpaahto parasta)/ moniviljapaahto -leipää (tarvitaan vain noin 10 viipaletta)
1 pkt Fazerin Paahto ruisleipää (tarvitaan 10-11 viipaletta)
1 pkt Vaasan iso täysjyväpaahto (Oululaisen Reilu täysjyväpaahto parasta)/ moniviljapaahto -leipää (tarvitaan vain noin 10 viipaletta)
1 pkt Fazerin Paahto ruisleipää (tarvitaan 10-11 viipaletta)
1 prk Creme Bonjour paahdettu sipuli -tuorejuusto
1 prk Creme Bonjour ruohosipulituorejuusto
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
150 g lämminsavulohta
150 g kylmäsavulohta
4-5 keitettyä kananmunaa (9 min)
2 prk creme fraichea
1 iso ruukku tuoretta tilliä
4-5 dl juustoraastetta (isoa raastetta, itse käytin Valio Edamia)
1 punasipuli hyvin pieninä kuutioina
1 punainen paprika hyvin pieninä kuutioina
3 pienehköä suolakurkkua hyvin pieninä kuutioina
mustapippuria, aromisuolaa tai suolaa, currya, (majoneesia 2 rkl)
kostutusliemi: 1 kasvisliemikuutio + 3 dl vettä
koristeluun esim. kylmäsavulohisiivuja, keitettyä kananmunaa, tilliä, persiljaa, paprikakuutioita, yrttejä, sitruunaviipaleita, herneenversoja tms. Salaattia tarjoilulautaselle.
Lohitäyte:
150 g kylmäsavulohta pilkottuna
150 g lämminsavulohta
1 prk (200 g) Creme Bonjour ruohosipulituorejuustoa
1 prk (150 g) Valio creme fraichea
2 dl juustoraastetta (suurena raasteena)
1/3 ruukkua tuoretta tilliä silputtuna (tuuhea nippu)
1 keskikokoinen suolakurkku pieninä kuutioina
1/3 punasipulia pieninä kuutioina
2/3 punaista paprikaa pieninä kuutioina
1 rkl majoneesia
vajaa 1/2 tl mustapippuria
vajaa 1/2 tl mustapippuria
Munatäyte:
4-5 keitettyä kananmunaa (itse laitoin 4 isoa kananmunaa)
1 prk (200 g) Creme Bonjour paahdettu sipuli -tuorejuustoa
1 prk (150 g) Valio creme fraichea
2-3 dl juustoraastetta (suurena raasteena)
1 rkl majoneesia
2/3 ruukkua tuoretta tilliä silputtuna (tuuhea nippu)
2 keskikokoista suolakurkkua pieninä kuutioina
2/3 punasipulia pieninä kuutioina
1/3 punaista paprikaa pieninä kuutioina
1 tl aromisuolaa
1/2 tl currya
vajaa 1/2 tl mustapippuria
Voileipäkakku kuorrutetaan seuraavana päivänä: sekoitetaan1 prk maustamatonta tuorejuustoa jäljelle jääneen täytteen sekaan
1. Vuoraa reilunmittaisilla tuorekelmun paloilla noin 2 litran leipävuoka. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois (itse leikkelin saksilla). Keitä kasvisliemi ja anna jäähtyä. Keitä kananmunia 9 min, anna jäähtyä kylmässä vedessä.
2. Valmista lohitäyte. Silppua kylmäsavulohi pieneksi, murenna lämminsavulohi pienemmiksi palasiksi ja laita lohet kookkaaseen vatkauskulhoon. Silppua kaikki kasvikset pienen pieniksi kuutioiksi: paprika, punasipuli, suolakurkut. Silppua tillinippu pieneksi silpuksi. Itse laitoin kaikki kasvikset omiin kasoihinsa ja annostelin kumpaankin täyteseokseen silmämääräisesti. Laita lohipalojen sekaan kasviskuutiot ja tillisilppu. Lisää sekaan tuorejuusto, creme fraiche, juustoraaste, majoneesi sekä mustapippuri. Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Maista täytteen maut, älä tee liian suolaista, sillä kostutusliemi on suolaista.
3. Valmista munatäyte. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat toiseen vatkauskulhoon. Lisää tuorejuusto, creme fraiche, juustoraaste, majoneesi, tillisilppu ja loput kasviskuutiot. Mausta seosta ja vatkaa sähkövatkaimella kaikki ainekset sekaisin. Juustoraasteella voit säädellä seoksen paksuutta. Jos seos tuntuu liian vetelältä (kasviksista tulee nestettä), lisää vähän juustoraastetta.
4. Kokoa voileipäkakku neljästä leipäkerroksesta nurinpäin leipävuokaan. Laita alimmaiseksi kerros vaaleampaa moniviljapaahtoa. Omaan vuokaani meni 3,5 viipaletta. Vuoka levenee ylempänä, joten leipää menee ylempiin kerroksiin vähän enemmän. Kostuta viipaleita kasvisliemellä, itse laitoin 4 tl (Savonia-teelusikka) per leipäviipale (Jos käyttää Oululaisen Reilu täysjyväpaahtoa, kannattaa laittaa 5 tl kostutusta, koska on tukevampaa leipää). Laita lohitäytettä 5 jättikokoista ruokalusikallista leipäkerroksen päälle (niin paljon kuin saa ruokalusikalla otettua). Täytettä saa tulla reilusti eli melkein puolet koko lohitäytteestä. Tasoita täyte.
Laita toinen leipäkerros tummemmasta ruispaahdosta. Itselläni meni toiseen kerrokseen 4 leipäviipaletta. Kostuta taas 4 tl per leipäviipale. Laita munatäytettä yhtä paljon kuin lohitäytettä alempaan kerrokseen eli 5 jättikokoista ruokalusikallista. Munatäytettä saa jäädä jopa puolet jäljelle. Siihen tehdään seuraavana päivänä voileipäkakun kuorrute lisäämällä sekaan tuorejuustoa. Jos lohitäytettä jää (minulla jäi vähän), lisää sekin vielä sekaan, ja vie täytteenloput jääkaappiin huomista varten.
Kolmanteen leipäkerrokseen taas vaaleampaa moniviljapaahtoa. Tähän kerrokseen minulla kului 5 viipaletta. Vuoka levenee, joten laita jatkettavat leipäviipaleet vuorotellen eri puolelle vuokaa ettei jatkopalat osu vieretysten. Kostuta taas 4 tl per leipäviipale. Laita lohitäytettä taas 5 jättikokoista ruokalusikallista ja tasoita kerros.
Neljänteen eli viimeiseen kerrokseen ladotaan taas tummempaa ruispaahtoa. Kostuta vielä nämäkin palat samalla tavoin eli 4 tl per leipäviipale. Leipäviipaleet jäävät loppukerroksissa vähän vajaan kokoisiksi, joten lado joka toinen leipäviipale aina toiseen laitaan vuokaa ja joka toinen toiseen laitaan, jotta jatkopalat tulevat eri sivuille. Laita vuoan päähän tuleva leipäviipale kokonaisena ja tee täytepala väliin, että kakku pysyy tukevana. Vaihekuvasta selviää paremmin, mitä tarkoitan.
Vedä tuorekelmut tiukasti kakun päälle ja vie kakku jääkaappiin yöksi maustumaan. Itse en laittanut painoa päälle.
Seuraavana päivänä: avaa kelmut ja kumoa kakku tarjoiluastiaan. Hae jääkaapista eilispäiväiset täytteenloput ja lisää sekaan purkki maustamatonta tuorejuustoa. Vatkaa seos kunnolla ja levitä tasaisesti voileipäkakun päälle ja sivuille.
Asettele tarjoiluastiaan, voileipäkakun ympärille, esim. salaatinlehtiä ja yrttien oksia. Itse nypin kasvimaalta lehtisalaattia, oreganoa, timjamia, retiisinkukkia ja kehäkukkia tarjoilulautasen somisteeksi. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Lohikakkujen suosittuja koristeita ovat kylmäsavulohesta tehdyt ruusukkeet, sitruunaviipaleet, herneenversot, ruohosipuli, persilja, munaviipaleet, tilli ym. Koska tästä ei tullut juhlakakkua, koristelin kakun sillä mitä kaapista ja kasvimaalta löytyi. Makunsa puolesta kakku kelpaa kyllä juhlapöytäänkin.
Vaiheet:
Vaiheet:
5. Pilko paprika, punasipuli ja suolakurkut erittäin pieniksi kuutioiksi. Silppua tilli hienoksi silpuksi. |
6. Pilko kylmäsavulohi pieneksi ja murra lämminsavulohi pieniksi paloiksi. |
7. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat. |
8. Laita munatäytteen ainekset vatkauskulhoon, mausta ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. |
9. Valmista munatäytettä. |
10. Laita lohitäytteen ainekset toiseen vatkauskulhoon ja vatkaa ainekset hyvin sekaisin. |
11. Valmista lohitäytettä. Kuten kuvasta näkyy, täytteeseen jää mukava rakenne ja hieman pureksittavaakin. |
13. Lisää lohitäytettä leipäkerroksen päälle . Itse kauhaisin viisi jättikokoista ruokalusikallista täytettä, niin että sitä tulee reilusti kerrokseen. |
14. Tasoita täytekerros sileäksi. |
15. Lado tummempaa ruispaahtoa toiseen kerrokseen. Minulla mahtui 4 leipäviipaletta. Kostuta taas 4 tl per leipäpala. |
16. Lisää munatäytettä 5 jättikokoista ruokalusikallista, yhtä paljon kuin lohitäytettä ensimmäiseen kerrokseen. |
18. Laita kolmannen leipäkerroksen moniviljapaahtoleivät täytteen päälle. Vuoka levenee, joten asettele leivät vuorotellen eri sivuille, että saat jatkopalat eri laidoille. Kakku pysyy tukevampana. |
23. Täyttöpalat paikoillaan. Kostuta taas 4 tl per leipäviipale ja jatkopaloille 1 tl. |
24. Nosta kelmut tiiviisti ylös ja sulje voileipäkakku kelmun sisään. Vie jääkaappiin maustumaan ja tiivistymään seuraavaan päivään. |
25. Tämän verran minulle jäi molempia täytteitä. Vie täytteenloput jääkaappiin, tähän tehdään huomenna voileipäkakun kuorrute. |
26. Seuraavana päivänä: ota edellispäiväiset täytteet jääkaapista ja lisää purkki maustamatonta tuorejuustoa sekaan. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. |
27. Kumoa voileipäkakku tarjoiluastiaan. Kakku on sopivan kostea, mutta ei liian märkä. Ja täytettä on kunnolla! |
28. Kaada reilusti kuorrutetta kakun päälle ja ala levittää alaspäin. Itse käytän pientä palettiveistä kakun kuorruttamisessa. |
30. Laita tarjoilulautaselle lehtisalaattia tms. Itse nypin kasvimaalta vähän yrttien kukkia ja kehäkukkia somisteeksi. Omaan makuuni kakku olisi saanut jäädä tällaiseksi. |
Voi miten komea voikkarikakku! Upeasti koristeltu, oikea taideteos!
VastaaPoistaKiitos, Kirsi :) Väreistä tuli kyllä kauniit. Onneksi näillä omilla kakuilla ei ole niin väliä, isäntä nyppii kuitenkin koristeet heti pois :)
PoistaMinun pitäisi tehdä ristiäisiin voileipäkakut,kinkku-ja lohikakut.Oli hyvät ohjeet ja varmaan maittavat.En ole ihan äskettäin tehnyt joten hyvä olikerrata homma.
VastaaPoistaKiva, jos ohjeista oli hyötyä. Toivottavasti kakut maistuvat :)
PoistaHei.kuulostaa todella maukkaan makuiselle toi lohikakku.joten tein sen huomiseks isänpäiväksi.Maistellaan huomenna ja kommentoin sit miten onnistuin.jotain vaihtelua lohikakkuun.kiitos vinkistä
VastaaPoistaToivottavasti kakusta tuli makuun sopiva, kiva jos kommentoit mitä tykkäsit :) Meillä ei lohikakku kauaa ehdi pöydässä käväistä - tai yleensäkään voileipäkakku - kakut hotkaistaan nopeasti. Etenkin, kun perhe on miesvoittoista :)
PoistaHei lohikakku tosi mahtavaa.Miniä ihastui siihen ja nyt teen huomenna pojantytön 4v synttäreille sellaisen.Ei meilläkään kauaa kakku vanhentunut.Kiitos paljon vinkistä ja hyvää talven odotusta ja Joulua.
PoistaHyvää joulunodotusta myös teille <3 Kiva, kun pistäydyit kommentoimaan. Ja aina kiva kuulla, jos kakku on ollut testaajien makuun :)
PoistaLohikakusta saa kivan myös hapankorppupohjaan ja hyydyttämälle täyteseoksen liivatteella - tulee kivoja pyöreitä kakkuja vuokaan hyydyttämällä tai joskus olen hyydyttänyt matalina leivoksina suoraan pullapellille. Täyteaineksina olen käyttänyt näitä samoja sekoituksia, lisäillyt vain tuorejuustoa ja creme fraichea enemmän, ettei täyte ole ihan niin rakeista.
Hei.Huomenna taas tekemään voileipäkakkuja näillä sinun ohjeilla.Lauantaina pojanpojan ristiäiset.Kyll on tykänneet kun oon aina tehnyt.Kiitos ihanista ohjeista.Kevään odotusta :)
VastaaPoistaVoi, paljon onnea pojanpojasta <3 ihanaa kuulla, että olet tykännyt perheesi kanssa voileipäkakuista.
PoistaOikein mukavaa kevättä ja pääsiäistä myös sinulle - ja mukavaa ristiäisjuhlaa kaikille <3
Näyttää niin herkullislta. Aion tehdä lapsenlapseni huomisille 4-v. synttäreille tällä ohjeella, leivät on jo ostettu, voivat olla erilaisiakin. Huomenna herkutellaan !
VastaaPoistaNam! Toivottavasti pidätte kakusta. Meillä perhe tykkää aivan kaikenlaisista voileipäkakuista, mutta tämä on eräs niistä suosituimmista. Leipiä voi toisiaan vaihdella. Kostutuksessa kannattaa huomioida, jos leipä on kovin tuoretta ja hötyistä - silloin vain hieman vähemmän kostuketta pintaan :)
PoistaOlihan herkkujen herkkua ! Tätä ohjetta en unohda. Kakku hupeni nopeasti kiitosten kera. Kiitos ohjeestasi.
VastaaPoistaKiva kuulla, että onnistui ja maistui kaikille <3 Kun kalakakuista tekee sopivan miedon makuisia, niin useimmat tykkäävät. Tosi mukavaa, kun palasit kommentoimaan :)
PoistaKiitos mahtavasta ohjeesta! Tein juhannuksen kunniaksi tämän lohikakun sekä myös kinkku-suolakurkku-kakun ja molemmista tuli aivan ihanan makuisia. Näitä ohjeita aion kyllä käyttää tulevaisuudessakin kun teen voileipäkakkuja ja taidanpa kokeilla muitakin ohjeita blogistasi.
VastaaPoistaVoi miten mukava kuulla <3 Itsellekin tulee aina hyvä mieli, kun ohjeet ovat olleet mieluisia ja kakuista on tykätty. Toivottavasti blogista löytyy myös muuta kivaa testattavaa :) Oikein mukavaa kesää sinulle ja perheellesi <3
PoistaLöysin blogisi vasta vähän aikaa sitten ja voi taivas mitä herkkuja! Kinkku-suolakurkkukakku oli menestys ja loppuviikosta testaan tämän herkun, kiitoskiitos superista blogista! Talteen menevät itsellenikin nämä reseptit :))
VastaaPoistaKiitos paljon :) Toivottavasti löydät paljon kivoja ohjeita. Voileipäkakut on kyllä niin hyviä! Oikein mukavia kesäisiä kokkailuhetkiä sinulle <3
PoistaMoi Anne, jäin koukkuun näihin sinun resepteihin..Olen vasta kokeillut voikkarin kinkku-kurkku ja tiikerikakun..Onnistui ja tosi hyviä tuli ettei kauaa ehtiny vanhentua. Nyt ois tarkoitus kokeilla tilli-muna-lohi kakkua pojan synttäreille, kauppalappua alan kirjoitteleen. Kiitos tosi hyvistä ja helppotajuisita ohjeista
VastaaPoistaKiitos <3 Mukava saada tällaista palautetta. Itsellänikin on täällä mukavia juhlajärjestelyitä, koska minusta on juuri tullut ensimmäistä kertaa mummi. Pienen tyttövauvan kastejuhla on suunnitteilla <3
PoistaEn ole aikaisemmin tehnyt kalakakkua, mutta kun löysin tämän ohjeesi niin uskaltaudun kokeilemaan sisareni tyttären poikavauvan nimiäisjuhlaan. Vaikuttaa herkulliselta ja ohje on todella hyvä ja yksityiskohtainen, kiitos siitä!
VastaaPoistaTämä on kiva ja miedon makuinen kalakakku - meidän perhe on tykännyt tästä kovasti. Kokeile myös tonnikalatäytettä kakkuun (esim voileipäkakkurulla tonnikalatäytteellä), tulee yllättävän herkullinen kakkutäyte siitäkin. Tonnikalatäytteestä pitävät usein sellaisetkin, jotka muuten eivät kalakakkua maistaisi :)
PoistaHei! Minkä kokoista leipävuokaa käytit? :)
VastaaPoistaKahden litran leipävuokaa. Vuoan mitat on kinkkuvoileipäkakun kommenteissa mitattuna :)
PoistaKiitos reseptistä! Tein tällä ohjeella eilen hieman sovellettuna pari kakkua miehen valmistujaisiin ja kyllä tykättiin. Kuorrutteen tein eri lailla eikä mulla ole leipävuokaa, niin kokosin suoraan tarjottimelle pari erikokoista kakkua. Tuli sopivan mehevä ja oikein maukas:) Kiva tuplatäyte ja inspiroiva ohje ja tosi kiva, että on kuvat eri vaiheista.
VastaaPoistaVarmasti tuli herkullisia voileipäkakkuja :) Kakut voi tosiaan aivan hyvin koota suoraan tarjottimellekin. Itse tykkään koota vuokiin, koska kakut kostuvat niissä niin mehevän tasaisesti. Ja pysyvät hyvinä, vaikka kakut täyttäsi vuokiin paria päivää etukäteen. Säästää sopivasti hermoja, kun kaikkea ei tarvitse jättää siihen kiireisimpään viimeiseen tai toiseksi viimeiseen juhliaedeltävään iltaan :)
PoistaHei, hyvältä kuulostaa! Kysyisin minkä kokoisia tuorejuustopurkkeja kakkuun käytät, niitä pieniä pyöreitä vaiko niitä 200g:n purkkeja? :)
VastaaPoistaHei :) Olen käyttänyt noita 200 g purkkeja, jotka ovat suorakaiteen muotoisissa rasioissa. Tässä ohjeessa tuorejuustorasia tarkoittaa noin 200-250 g tuorejuustoa.
PoistaKiitos aivan mahtavasta voileipäkakkujen resepteistä. Onnistuu näillä sinun niin tarjoilla ohjeilla myös itseltäni,vaikken yleensä keittiössä viihdy.
VastaaPoistaLauantaiksi pitäisi kokeilla nyt tuota muna/lohi voileipä kakkua ja vieläpä täällä mökkiolosuhteissa.
Onnistuu varmasti hienosti mökilläkin :) Kiva, kun kalakakutkin maistuvat yhä useammalle :)
PoistaKatselin tuota ohjetta, tosi herkullisen näköinen, mutta en kyllä noin paljoa tuorejuustoa käyttäisi, itse en käytä ollenkaan tuorejuustoa voileipäkakuissa, mutta makuasiahan se on.
VastaaPoistaMinä olen luottanut aina täytteissä näihin aineksiin. Itse tykkään juuri tuorejuusto ja creme fraiche -yhdistelmästä, siihen sopivasti jotain purutuntumaa hyvin pilkotuista kasviksista, juustoraaste ryhdistää vielä täytteen makumaailmaa. Kovin moni näistä mauista kuitenkin tykkää :)
PoistaTosi hyvät ja havainolliset ohjeet vaihe vaiheelta, tutustuin voileipäkekkujen valmistukseen ehkäpä rohkenen yrittämään !
VastaaPoistaKiitos paljon <3 Ihan varmasti uskallat kokeilla ja yhtä varmasti onnistut hienosti. Voileipäkakut on helppoja tehdä, mutta vaativat kyllä työtä ja aikaa, jos täytteen ainekset pilkkoo itse :)
Poistamoikka. olisi tarkoitus kokeilla tätä ohjetta huomenna... en vain löytänyt mistään kaupasta paahdettua sipuli tuorejuustoa :( Oiskos sulla antaa vinkkiä millä korvata ;)
VastaaPoistaHei! Korvaa tuorejuusto ruohosipulituorejuustolla. Maustamaton ja kylmäsavulohituorejuustokin käyvät ihan hyvin, ei ole niin nuukaa. Kaikilla näistä tulee herkullinen voileipäkakku :)
PoistaVuorostaan tämä kakku painumassa. Aikaisemmin olen tehnyt ohjeellasi kinkkukakkua, nyt ensimmäistä kertaa kalaversio. Täyte on runsas ja maukas. Mitenhän maltan odottaa huomiseen -juhlapöytään menee,isä täyttää 85 v!!
VastaaPoistaLämpimästi onnea isällesi <3 Tulee varmasti herkullinen kakku. Toivottavasti oli hyvät juhlat :)
PoistaHeippa! Ajattelin kokeilla tätä tehdä omille 50-vuotissynttäreille. Kyselin monelta ihmiseltä, että voisivatko tehdä minulle lohivoileipäkakun mutta kukaan ei ollut ennen tehnyt itse. Joten "here we go" teen itse, kun sinulla on noin herkullinen ohje. Hieman poikkean ohjeesta sen verran, että leivät ovat gluteenittomat (vaalea- ja tummavuokaleipä pakkasesta) samaten kasvisliemikuutio.
VastaaPoistaPaljon onnea tuleville viiskymppisillesi <3 Olen itsekin tehnyt tätä gluteenittomasta leivästä, ja tulee erittäin hyvää. Varmasti onnistut aivan hienosti, ei voileipäkakun teko ole vaikeaa, kuten kuvista näkyy. Aikaavievää kylläkin, mutta se on sen arvoista :) Vietä ihanat juhlat <3
PoistaHei! Olen tykästynyt näihin sinun voileipäkakkuihisi, ja niin on juhlavieraatkin! Tänään jälleen lohikakku vuorossa ja pienen pojan kastejuhla. Miten voisin kyllin kiittää ohjeista <3
VastaaPoistaKiitos ihanasta palauttestasi <3 Kiva, kun olet tykännyt ohjeistani :)
PoistaOlen lähdössä kalakakkutarvikeostoksille ja etsin erilaisia reseptejä. Tämä Sinun ohjeesi sai veden herahtamaan kielelleni ja aion ottaa ostoslistan mukaani ja valmistella Vapun ja poikani syntymäpäivän juhlapöytää. Iloista Vappua kakkutaiteilijalle!
VastaaPoistaHyvää juhannusta :) :) Minulla myös tämä lohivoileipäkakku työn alla. Harmi, kun ei vielä löydy kasvimaalta kehäkukkia koristeeksi, mutta salviassa on upeat siniset kukat, orvokkeja löytyy ja salaatitkin saa jo omalta maalta. Meidän miehet tykkää enemmän, että tarjoilulautasella on ne koristeet ja mahdollisimman vähän kakun päällä, ettei kuulemma "koko heinäkasa leviä leikatessa..." :)
PoistaTämä ohje on ihan suosikkini. Monet voileipäkakut tällä vääntänyt ja hyvää tulee. Kiitos ihanasta ohjeesta.
VastaaPoistaOle hyvä <3 Juuri tänään teen täällä juhannukseksi noita omia kinkkuvoileipäkakkuja ja tätä lohivoikkaria. Mustaherukkamousse-sitruunatäytekakkukin on tulossa. Kiirettä pitää, kun juhannusvieraat tulevat illalla :)
PoistaKatselin aikani kuluksi ohjeita ja vahingossa löysin tämän lohivoikkarin. Olen viimeksi tehnyt voileipäkakkua varmaan 20v.sitten. Ohje oli niin äärettömän tarkka ja hyvä, että nyt tekis mieli pitkästä aikaa kokeilla kun lapset tulee ens viikolla käymään Ruotsista. Jos saan itsestäni irti, niin laitan kuulumiset vierailun jälkeen. Kiitos etukäteen erinomaisesta ohjeesta. Ps.kuuden lapsen ja 10lapsenlapsen äiti/mummi.
VastaaPoistaOlisi kiva kuulla, mitä pidit voileipäkakusta, jos kokeilet sitä <3 Tein juhannukseksi tätä ja kinkkuvoikkaria, ja kyllä meidän perheessä näistä tykätään aina. Ei voi epäonnistua maussakaan, kun tulee sopivan mehevä, mutta ei liian kalaisa :)
PoistaTämä voileipäkakku oli suuri menestys tyttärentyttäreni ristiäisissä! Sovelsin ohjetta 45 henkilölle eli tein n. puolitoistakertaisen annoksen. Arvelin, ettei lapsivieraat niinkään ole ahneita voileipäkakulle, joten varattiin uunipeltipitsoja, jotka leipurimieheni valmisti. Ym. tarjottavat. Ristiäispappi vaikutti kiireiseltä, kun kannoimme tarjottavat seurakuntatalon pöytiin. Hyvä kun viimeiset vieraat, ajoissa kylläkin ottivat ulkovaatteitaan pois, oli pappi jo aloittamassa kastetilaisuutta. Papilla ei ollutkaan kiire toimituksen loputtua, vaan sukelsi sujuvasti jonoon ja viihtyi hyvin tarjottavia nauttien. Voileipäkakun tein uunipellille, jonka "vuorasin/päällystin " foliolla. Tyttären vävy oli tyttäreni mukaan ahminut juurikin voileipäkakkuani ja pää pyörinyt kuin pössihavukalla, että ennättää santsaamaan lisää. Vävy pyysi, että teen juuri hänelle oman voileipäkakun juuri tällä ohjeella. Aikoo syödä sen itse! Sisarensa oli kuullut lupauksestani ja arvellut tulla tuona päivänä kyläilemään. Vävy oli tyttärelleni sanonut, ettei onnistu! Hän syö lupaamani 15 hengen kakun itse ja tyttäreni saa kyllä palasen. Hih! Tie vävypojan sydämeen käy voileipäkakun myötä. :)
VastaaPoistaHei, uskaltaisikohan tämmöisen pakastaa, ja kuorruttaa vasta sitten juhlapäivänä? Edellisenä päivänä toki jääkaappiin sulamaan... jos ei, niin päivää paria sitten aiemmin tekeytymään.
VastaaPoistaAjattelin et riittääkö tämä massa pyöreeseen kakkuvuokaan jossa halkasija 24-26. Vai kerralla kaksinkertanen ettei lopu kesken ☺️
VastaaPoistaHei! Pitäisi riittää kyllä pyöreään vuokaankin, on sen verran reilusti täytettä. Pintaan voi sitten vaikka erikseen vatkata tuorejuustosta ja creme fraichesta oman kuorrutteen :)
PoistaKiitos aivan loistavasta ohjeesta ja massa riitti hyvin vuokaan :).
VastaaPoistaAnne hyvä! Kiitos mahtavista ohjeista! Olen sen verran tumpelo, että haluan tietää, mitä juustoa käytät raasteena kinkkuvoileipäkakkuusi? Yritän tehdä sen huomenna. Tulee lahjaksi. Apua! Entä tässä lohivoileipäkakussa? Kiitos vastauksesta!
VastaaPoistaHei :) Ihan olen aina käyttänyt sitä juustoa, mitä kaapissa on. Yleensä ihan edam tai emmental palaa raastanut tai kaupan valmiista raastepussista emmental-mozzarellaraastetta tai edamia. Ei ole niin nuukaa, kaikilla raasteilla tulee ihan hyvää :) Mukavaa juhannusta!
VastaaPoistaHei! Kiitos hyvästä ohjeesta. Olen tehnyt tällä ohjeella jo useamman vuoden jokaisiin perheemme juhliin lohikakun. Jälleen tänään tuli minulle, mummille, pyyntö, josko tekisin taas kakun viikonlopun juhliin. Nuorin lapsenlapseni täytää 1 v, joten jälleen nautitaan hyvästä kakusta. Hyvää viikonloppua ja syksyä!
VastaaPoistaKiitos samoin, hyvää syksyä ja mummille monia ihania juhlia<3 Kiva kun voileipäkakut ovat taas tulleet muotiin. 70-80 -luvuilla tehtiin tarjottimille erilaisia voileipiä -niitäkin on alkanut taas näkyä juhlissa. Pikkuiselle yksivuotiaalle paljon onnea <3
VastaaPoista