lauantai 20. syyskuuta 2014

Dumle-muffinssit






Oli ihanaa saada helsinkiläispoikani pitkästä aikaa kotona Pohjanmaalla käymään. Päätin hemmotella nuorempaa polvea pitkän ajomatkan jälkeen karkkimuffinsseilla ja vohveliletuilla, kun tiedän, että ainakin letut ovat suurta herkkua. 

Ostin hauskoja pieniä pahvisia muffinssivuokia, joissa muffinssit sai paistettua ilman muffinssipeltiä. Tällä kertaa vuoissa paistui Dumle-karkeilla täytettyjä suklaisia muffinsseja, jotka näyttivät uunista tulon jälkeen pieniltä kohokkailta :)

Muffinsseista tuli mukavan meheviä ja Dumlet sulivat keskellä ihanan toffeiseksi sydämeksi. Pakkohan näistä oli tykätä - tällaisen salmiakki-ihmisenkin. 







DUMLE-MUFFINSSIT
12 kpl

2 kananmunaa
1,5 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
1,5 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl kevytkermaa
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

24 kpl Dumle-karkkeja

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan sulatettu ja hieman jäähtynyt voi, maito ja kerma. Sekoita hieman.

2. Sekoita siivilöity kaakao, leivinjauhe ja vehnäjauhot ensin keskenään. Lisää sitten kerralla seokseen ja vatkaa sähkövatkaimen hitaimmalla nopeudella ainekset sekaisin. Älä vatkaa liikaa.

3. Anna taikinan sakeutua 5-10 min. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja annostele sillä muffinssivuokiin (tai annostele lusikalla). Täytä vuokaa 2/3. Paina keskelle kaksi Dumle-karkkia.

4. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla noin 12-13 min. Muffinsseista tuli mukavan meheviä ja keskeltä paljastui pehmeänsitkeä Dumle-sydän. 

Vaiheet:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää sulatettu rasva, maito ja kerma.

3. Sekoittele nesteiden lisäyksen jälkeen hieman.

4. Sekoittele kaakao, leivinjauhe ja vehnäjauho ensin keskenään. Lisää sitten kerralla kaikki taikinaan.

5. Sekoita jauhoseos vatkaimen hitaimmalla nopeudella. Älä vatkaa liikaa. Anna taikinan turvota 5-10 min.

6. Helpointa taikinan annostelu on kertakäyttöisestä pursotinpussista.

7. Kokeilin pieniä pahvisia muffinssivuokia tällä kertaa.

8. Muffinssien keskelle laitettiin Dumle-sydän.

9. Annostele vuoat 2/3 täyteen, itse laitoin vähän turhan paljon.

10. Lisää kaksi Dumle-karkkia kunkin muffinssin keskelle.

11. Paista uunin keskitasolla 215-220 asteessa noin 12-13 min, kunnes tikulla kokeiltaessa muffinssi on kypsä.

12. Muffinssit olivat ihanan pehmeitä ja keskeltä valui sitkeä toffeesydän.

17 kommenttia:

  1. Herkuilta näyttää nämäkin, varmaan uppoaisi kun suklaasta tykkään. Tänään aioin kuitenkin testata sitä 7 minuutin kakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Virpi :) Hyvää on tuo 7 minuutin kakkukin. Hauskaa viikonloppua )

      Poista
  2. Dumle-fani täällä nuolee suupieliään ;) Herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Karkkimuffinssit tuntuvat aina maistuvan hyville. Ja Dumlejahan pitää ostaa kaksi pussia, toisen voi uhrata leipomiseen ja toisen napsia muuten vaan :)

      Poista
  3. Varmaan superhyviä, näyttävät kyllä NIIN syötäviltä ja kivat muffinssivuoat! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo vuoat oli kyllä kivoja, melko pieniä. Laitoin kyllä vähän liikaa taikinaa, kun nuo Dumlet täyttivät astiaa yllättävän paljon. Hyvin paistuivat, tasaisesti, noissa vuoissa. On vain aika kalliita nuo pahviset vuoat ihan jokaviikkoiseen käyttöön :)

      Poista
  4. Näitäkin pitää ehdottomasti kokeilla, maistuisi varmasti meidän herkkusuille ;)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania! Tein veljen synttärikahveille ja onnistui tämmöiseltä tunariltakin hyvin:--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terhi, et varmasti ole tunari! Tuo toffeinen sydän maistuu kyllä ihanalle muffinssin keskellä (ja sitä pitää olla paljon). Nuo pahviset muffinssivuoat on vähän hankalia kiinteämmille muffinsseille, joutuu aina repiä koko muffinssivuoan ympäriltä pois...

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos, Pyry :) Kiva kuulla, että tykkäsit. Täytyy tunnustaa, että meillä kyllä katoaa kaikki leivonnaiset, joihin on upotettu karkkeja, todella vikkelästi.

      Poista
  7. Mulla bumlet valahti ihan pohjaan kiinni joten sydän jäi vuokaan :/ liekkö painoin liian syvälle. Seuraavaan satsiin vaan tipautan karkit ja jätän vähän kohommalle nii katotaa miten onnistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, olipa harmi, että näin kävi :( Hyvä, kun kommentoit, niin tiedetään, että niinkin voi käydä. Oliko sinulla paperiset vuoat? Taikinan voisi antaa vaikka hieman tekeytyä (esim. 15 min) ennen vuokaan laittoa ja painaa sitten karkin osittain pintaan. Taikina sakeutuisi sen verran, että kannattelee painavaa karkkia paremmin :) Eikun vaan uudelleen kokeilemaan :)

      Poista
  8. Tehtiin juuri kotona, oli tosi hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam! Dumlet on kyllä hyviä. Tekisi mieli kokeilla niitä lakritsaisia Dumlejakin leivonnassa...

      Poista
  9. Tein kanssa äsken vappuhulinoihin ja olivat onnistuneimmat muffinssit ikinä! Kiitos ohjeesta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla <3 Muffinssit on ihanan nopeita tehdä. Meillä on muffinssipellit joka viikko käytössä. Kardemummamuffinssit on myös aivan ihania :)

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne