torstai 29. toukokuuta 2014

Kinuski-raparperipiirakka



Tätä raparperiherkkua tarjosin omilla viiskymppisilläni viime kesänä pienen kinuskilla maustetun creme fraiche -kastikkeen kera. Kinuskinen raparperipiirakkaohje löytyi Sitruunaruohon blogista ja ihastuin piirakkaan ikihyväksi. 

Piirakasta ei tule liian makeaa, mutta ei myöskään erityisen kirpeää, vaikka raparperia upotetaan piiraaseen tosi paljon -kinuski pyöristelee raparperin kirpeyttä sopivasti ja antaa ihanan toffeen maun. 







KINUSKI-RAPARPERIPIIRAKKA
pyöreä 26-28 cm piirakkavuoka, vähän korkeammat reunat

Pohja:

75 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa

Täyte:

4 isoa raparperinvartta palottuna (raparperia saa olla reilusti)
2 dl kaupan kinuskikastiketta
(Voit valmistaa kinuskin myös itse. Tässä linkki helppoon Kinuskikissan ohjeeseen.)

Tarjoa piirakan kera:

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin vaahtoon sekaisin.

2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhot taikinan sekaan vuorotellen kerman kanssa.

3. Laita pyöreään, vähän korkeampilaitaiseen,  piirakkavuokaan leivinpaperiympyrä pohjalle. Laita reilusti isompi paperi, joka nousee reunojen yli, jos käytät matalaa piirakkavuokaa (täytettä on paljon). Katso niksi. Levitä taikina matalan piirakkavuoan pohjalle lastalla, voi myös vähän siloitella jauhotetuin käsin. Sivuille ei tarvitse taikinaa nostaa lainkaan, vaan täytteen voi laittaa suoraan päälle.

4. Viipaloi raparperit ja levitä tasaisesti piirakkapohjan päälle.Kaada kinuskikastike päälle. Itse asettelin raparperipalat kahteen kerrokseen ja kaadoin puolet kinuskikastikkeesta ensimmäisen kerroksen päälle, loput kastikkeesta pinnalle. Raparperit voi myös kaataa piirakan päälle, sen kummemmin asettelematta, ja lorauttaa kinuskikastikkeet kerralla päälle. 

5. Paista piirakkaa matalassa piirakkavuoassa  200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 min, kunnes piirakka on pinnaltaan kauniisti ruskistunut. Paksumpaa piirakkaa paistetaan 180 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40-45 min.

6. Tarjoa kylmä piirakka vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. Piirakan maku vain paranee ja pyöristyy kylmässä.

Vaiheet:


1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää muna ja vatkaa aineet hyvin sekaisin.

3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

4. Lisää taikinaan vuorotellen kermaa ja jauhoseosta. Vatkaa vain muutama pyöräytys aina lisäyksen jälkeen.

5. Valmis taikina on pehmeää.

6. Ota sellainen piirakkavuoka, jossa on vähän korkeampi reuna.

7. Laita leivinpaperi piirakkavuokaan tai voitele vuoka hyvin. Korkeampi leivinpaperi kannattaa laittaa erityisesti, jos käytät normaalia, matalaa piirakkavuokaa.

8. Levitä piirakkataikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle. Matalaan vuokaan voi levittää ihan suoraksi, ja aloittaa raparperien latomisen suoraan reunaan kiinni.

9. Voit painella taikinan myös jauhotetuin käsin piirakkavuokaan ja vähän reunoillekin. Huom! Anna taikinaa jäädä pohjaan kuitenkin reilusti, sillä raparperit sisältävät paljon nestettä.

10. Piirakan täyte: 4 isoa raparperinvartta ja 2 dl kinuskikastiketta.

11. Viipaloi raparperit vähän yli puolisenttisiksi viipaleiksi. Ota kuoririhmoja irti sitä mukaa, kun niitä leikatessa irtautuu, mutta kuoria ei tarvitse. 

12. Lado raparperipaloja ensimmäinen kerros tai kaada kaikki kerralla päälle.

13. Kaada puolet kinuskikastikkeesta ensimmäiseen raparperikerrokseen.

14. Lisää toinen raparperikerros kinuskin päälle.

15. Kaada loput kinuskikastikkeesta mahdollisimman tasaisesti pinnalle.

16. Paista matalaa ja isompaa piirakkaa keskitasolla 200 asteessa noin 30 min. Jos teet paksumman piirakan, paista toiseksi alimmalla tasolla 180 asteessa noin 40-45 min.

17. Herkuttele jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.


tiistai 27. toukokuuta 2014

Parhaat raparperi-murumuffinssit



Kesän herkullisimpien raparperimuffinssien ohje on ruotsalaisleipuri Leila Lindholmin reseptiaarteistoa. Raparperimuffinssin pohja tehdään Leilan sitruunaisesta perusmuffinssitaikinasta ja päälle ladataan makeaksi paistettuja kanelisia raparperipaloja ja kunnon kauramuruseos. Muffinsseista tulee isoja ja pehmeitä - raparperien pieni kirpakkuus ja voimakas kanelinmaku maistuvat hyvälle muffinssin keskellä. Raparperimuffinssit ovat myös gluteenittomina huippuhyviä. Muffinssien maku vielä maustuu ja paranee, jos niitä malttaa säilyttää pari päivää kylmässä. 







RAPARPERI-MURUMUFFINSSIT 
18 kpl amerikanmuffinssivuokien kokoista isoa muffinssia

2 munaa
1,5 dl Siro erikoishienoa sokeria tai tavallista hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
100 g sulatettua voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta esim. Sunnuntai, Semper, Pirkka
2 tl leivinjauhetta

Muffinssin keskelle paistettu raparperiseos:

2 - 2,5 tosi isoa raparperinvartta pilkottuna puolen sentin viipaleisiin
voita nokare paistamiseen
1 dl hienoa sokeria
1- 2 tl kanelia (itse laitoin 1,5 tl)

Muruseos pinnalle:

75 g kylmää voita
2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomille luontaisesti gluteenitonta, puhdasta kauraa, esim. Semperin gluteenittomat kaurahiutaleet)
1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl hienoa sokeria




1. Pilko pestyt raparperinvarret puolen sentin viipaleiksi. Laita paistinpannulle kunnon nokare voita, sokeri ja kaneli, pyöräytä hetki pannulla sulaksi. Kaada raparperipalat pannulle ja kääntele lyhyen hetken sokeriseoksessa, kunnes ovat pehmenneet, mutta eivät vielä hajoa. Siirrä raparperiseos lautaselle jäähtymään hetkiseksi.

2. Muffinssitaikina: vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. 

3. Pese sitruuna vihannesharjalla hyvin ja kuivaa. Raasta koko kuoren pintakerros hienolla raastinterällä. 

4. Lisää munavaahtoon maito, raastettu sitruunankuori ja sulatettu rasva. Vatkaa ainekset hyvin sekaisin.

5. Sekoita vehnäjauho (glut. jauhoseos) ja leivinjauhe ensin keskenään ja lisää sitten kerralla muuhun taikinaan. Sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin, älä vatkaa yhtään ylimääräistä kierrosta. Taikina jää melko juoksevaksi, mutta jos odottaa hetken, taikina muuttuu paksummaksi.

6. Tee kauramuruseos: laita kylmät voikuutiot, kaurahiutaleet, vehnäjauho (gluteeniton jauhoseos) ja hieno sokeri kulhoon, nypi kaikki ainekset yhteen pieniksi murusiksi.

7. Laita muffinssipellille isot amerikanmuffinssivuoat. Laita ruokalusikallinen muffinssitaikinaa kuhunkin vuokaan (noin 1/3 muffinssivuoan korkeuteen).

8. Laita taikinan päälle ruokalusikallinen raparperiseosta ja lisää vielä 1/2 ruokalusikallista muffinssitaikinaa keskelle.

9. Ota tuhti hyppysellinen kauramuruseosta ja laita jokaiseen muffinssivuokaan kasa muruseosta taikinan päälle, muffinssivuoan keskelle. Älä painele. Muffinssivuoka saa tulla melko täyteen ja keskelle korkeampi huippu. Isoja muffinsseja tulee tällä ohjeella noin 18 kpl.

9. Paista 200 asteessa ylä/alalämmöllä uunin keskitasolla noin 20 min.

Vaiheet (alkukuvat pääsiäsmuffinssien ohjeesta, sillä kyseessä sama perustaikina): 



1. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi.
2. Lisää maito, sitruunankuoriraaste ja sulatettu voi.

3. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti yhteen. Anna hetki saostua.
4. Laita isot muffinssivuoat pellille ja pese 2 suurta raparperinvartta.

5. Viipaloi raparperit reilun puolen sentin viipaleiksi.

6. Laita paistinpannulle voi, sokeri ja kaneli. Anna sulaa hetki pannulla.

7. Lisää raparperit sulaan mausteseokseen ja kääntele koko ajan.

8. Paista vain sen verran, että raparperit pehmenevät, mutta pysyvät kokonaisina.

9. Siirrä raparperit lautaselle jäähtymään. Kuumalla pannulla ne hajoaisivat.

10. Laita kauramuruseoksen ainekset kulhoon. Voi pitää olla jääkaappikylmää.

11. Nypi kauramuruseos pieniksi murusiksi.

12. Laita muffinssitaikinaa ruokalusikallinen amerikanmuffinssivuokiin (1/3 vuoan korkeudesta).

13. Laita taikinan päälle 1 rkl raparperiseosta liemineen.

14. Lisää vielä raparperien päälle 1/2 rkl muffinssitaikinaa keskelle.

15. Ota tuhti hyppysellinen kauramuruseosta ja pudota keskelle muffinssivuokaa. Keskiosa saa jäädä korkeammalle. Älä painele.

16. Paista 200 asteessa 20 min uunin keskitasolla.

17. Jos maltat säilyttää muffinsseja kylmässä pari päivää, maku on parhaimmillaan.









sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kinkku-suolakurkku-voileipäkakku




Vietettiin isännän kanssa kahdestaan kylvökauden päättäjäisiä :) Tekaisin 15 hengen kinkkuvoileipäkakun juhlistamaan sitä, että pellot on taas tälle keväälle kylvetty. Kakku syntyi pikapikaa eilisillan 30 asteen helteessä, ja välillä pitikin käydä nakkaamassa talviturkki Lappajärveen. Siellä sitten tuntuikin, että uimapuku jäätyy nahkaan kiinni -oli niin kylmää vielä kotijärven vesi. 

Kinkkuvoileipäkakkuun tein kinkkutäytteen ja suolakurkku-sipulitäytteen. Täytteet teen aina alusta asti itse ja jätän kasviksiin vähän purutuntumaa. Täytteitä ei kannata koskaan möyhentää ihan pilttisoseeksi.

Tähän omaan kinkkutäytteeseen kokeilin tällä kertaa Creme Bonjourin Savuinen BBQ -tuorejuustoa (on vähän chiliäkin ja tulisuutta mukana) ja se sopikin kinkun, creme fraichen, pilkotun paprikan ja juustoraasteen seuraksi todella hienosti. Jos ei halua pientä chilin aromia mukaan, voi tuorejuustona käyttää ruohosipulituorejuustoa, kolmen sipulin tuorejuustoa tai ihan maustamatontakin. Kurkkutäytteeseen pilkoin pari suolakurkkua, pienen punasipulin, juustoraastetta, ruohosipulituorejuustoa, creme fraichea. Mausteena käytin majoneesia, mustapippuria ja aromisuolaa. Kostutusliemenä oli lihaliemi.

Tästä voileipäkakusta tulee aina ihanan makuinen: rukiinen, pehmeä, kostea ja täytettä on paljon. Olen tehnyt kinkkuvoileipäkakkuja monilla ohjeilla, mutta tämä yhdistelmä on jäänyt käyttöön. Tuorejuustoja vaihtelen välillä eri makuisiksi, samoin mausteita saatan muutella, mutta perusohjeeksi on vakiintunut tämä. Aina onnistuu, ja omasta mielestäni tämä on ihan parhaita voileipäkakkuja!





KINKKUVOILEIPÄKAKKU
15 hengelle

1 Fazer Paahto Ruis (pieni paketti riittää) 12-13 siivua
1 Oululainen Reilu Täysjyvä paahtoleipää 7-8 siivua 

Kostutusliemi:
1 lihaliemikuutio
5 dl vettä

Kinkku-paprikatäyte:

1 pss Poutun savusuikaleita (230 g) hienonnettuna pienemmiksi
1 pieni punainen paprika pikkuruisina kuutioina
1 dl juustoraastetta
1 prk Creme Bonjour Savuinen BBQ -tuorejuustoa (200 g) tai muuta tuorejuustoa
1 prk creme fraichea (150 g)
1 rkl majoneesia
1,5 - 2 tl aromisuolaa (itse laitoin 1,5 tl)
1 tl mustapippuria

Suolakurkku-sipulitäyte:

2 kokonaista suolakurkkua pikkuruisina kuutioina
1 pieni punasipuli pikkuruisina kuutioina
2 dl juustoraastetta
1 prk ruohosipuli-tuorejuustoa (200 g)
1 prk creme fraichea (150 g)
1 rkl majoneesia
1,5 -2 tl aromisuolaa
1 tl mustapippuria
(Täytteeseen käytetään vain puolet tästä täytteestä, toiseen puoleen tehdään voileipäkakun kuorrute seuraavana päivänä!)

Voileipäkakun kuorrutus:

1/2 suolakurkku-sipulitäytteestä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
suolaa, mustapippuria

Pinnalle:

punaisia viinirypäleitä
Snellman perhekinkkusiivut (ohut)
Pirkka suolalihasiivut
ruohosipulisilppua, persiljaa, tuorekurkkupala
tarjoilulautaselle jääsalaattia ja keltaisia paprikakuutioita





1. Keitä lihaliemi vedestä ja lihaliemikuutiosta, jäähdytä huoneenlämpöiseksi - älä säikähdä jäähtyessä pinnalle hyytyvää rasvaa, siivilöi se pois, kun alat täyttää kakkua. Nestettä menee noin 2-3 dl.

2. Kelmuta 2 litran suorakaiteen muotoinen leipävuoka, jätä kelmua roikkumaan reilusti reunan yli. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois saksilla. Täysjyväpaahtoleipää menee noin 7-8 siivua ja pienempää Ruispaahtoa noin 12-13 siivua.

3. Pilko paprika niin pieniksi kuutioiksi kuin pystyt ja laita paprika pieneen kulhoon odottamaan. Pilko suolakurkut ja punasipuli samoin, niin pieniksi kuutioiksi kuin ikinä kykenet. Laita pikkukulhoihin. Pilko kinkkusuikaleet niin pieneksi kuin pystyt. Siirrä kinkkusilppu vatkauskulhoon. 

4. Valmista kinkkutäyte siihen kulhoon, jossa kinkkusilppu on. Lisää sekaan paprikakuutiot, juustoraaste, tuorejuusto, creme fraiche, majoneesi ja mausteet. Vatkaa sähkövatkaimella kunnolla ainekset sekaisin. Maista maut ja lisää tarvittaessa mausteita.

5. Tee kurkku-sipulitäyte toiseen kulhoon. Laita kulhoon pilkottu suolakurkku ja punasipuli, tuorejuusto, creme fraiche, juustoraaste, majoneesi ja mausteet. Vatkaa ainekset kunnolla sekaisin. Maista maut. Täytteissä pitäisi olla kivasti pientä purutuntumaa, mutta palasten pitää olla pikkuruisia.

6. Laita kelmutetun leipävuoan pohjalle ensin kerros vaaleampaa täysjyväpaahtoleipää, minulla meni vain 3 viipaletta pohjalle. Koska kerroksia tulee neljä, vahvempi ruispaahtoleipäkerros kannattaa jättää viimeseksi, jolloin siitä tulee tukevampi pohja kakkuun, eikä kosteus tule läpi. Kostuta leipäkerros lihaliemellä. Itse otan Savonia-teelusikan ja laitan kullekin täysjyväpaahtoviipaleelle 5 teelusikallista lihalientä tasaisesti. Kokeile vielä kädellä, että pinta tuntuu tasaisen kostealle. 

7. Laita kostutetun täysjyväleipäkerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä ja sivele täyte tasaisesti leipien pinnalle. Täytteessä ei pihtailla :) Lado uusi leipäkerros ruispaahtoleivästä täytteen päälle. Ruispaahtoleivät ovat pienempiä leipiä ja minä jouduin asetella leipiä siksak-muotoon, vuorotellen toiseen ja toiseen reunaan kiinni, ja täydentää vuorotellen päitä pienemmillä leipäpaloilla. Kakkukerroksesta tulee tukevampi, jos ei laita kaikkia jatkopaloja pelkästään toiselle reunalle.Jatkopalat eivät haittaa mitään, sillä kosteus kyllä kiinnittää leivät nätisti kerrokseen. Kostuta ruispaahtoleivät 4 teelusikallisella lihalientä per leipäviipale, koska ovat pienempiä leipäsiivuja. Kokeile vielä kämmenellä, että kosteutta on sopivasti. Itselläni nämä kostutusmäärät ovat hioutuneet aivan sopiviksi, sillä kakusta tulee sopivan kostea, mutta neste ei valu alustalle.

8. Laita puolet kurkku-sipulitäytteestä kostutettujen ruispaahtoleipien päälle ja levitä täytekerros tasaiseksi. Vie loput kurkku-sipulitäytteestä kelmulla peitettynä kylmään - huomenna siihen lisätään rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa ja sillä kuorrutetaan kakku.

9. Lado täytteen päälle täysjyväpaahtoleivistä kerros. Itselläni leipävuoka levenee vähän pohjaa kohti, joten leipää piti laittaa vähän enemmän kuin ensimmäisessä kerroksessa. Kostutus vanhalla kaavalla eli 5 tl lihalientä per leipäviipale. Laita kostutetun leipäkerroksen päälle loput kinkkutäytteestä ja levittele tasaiseksi. 

10. Paina viimeinen ruispaahtoleipäkerros täytteen päälle, tee jatkopalat samoin kuin aikaisemminkin. Kostuta 4 tl lihalientä per leipäviipale. Nosta vuoan laidoilta kelmut tiukasti ylös ja sulje kakku kelmun sisään. Laita hyvin kevyt leikkuulauta tai suorapohjainen leipävuoka päälle painoksi ja vie kylmään vuorokaudeksi.

11. Seuraavana päivänä. Avaa kelmut ja kumoa kakku kakkupahvin päälle suorakaiteen muotoiselle tarjoilulautaselle. Ota jäljellejäänyt kurkkutäyte kylmästä ja vatkaa sekaan 1 prk maustamatonta tuorejuustoa, ripaus suolaa ja mustapippuria. Kuorruta kakku veitsen avulla kurkkutäytteellä. Pinnasta tulee mukavan elävän näköinen täytteen kasviskuutioiden takia. Lado tarjoiluastian reunoille jääsalaattia ja pilko vähän keltaista paprikaa päälle.

12. Koristele voileipäkakku haluamallasi tavalla. Itse laitoin tällä kertaa päälle Snellmannin perhekinkkusiivujen puolikkaista rullattuja kinkkurullia, Pirkan suolalihasta rullattuja rullia, halkaistuja punaisia viinirypäleitä, vähän ruohosipulia ja persiljaa. Tein pari helppoa tuorekurkkulehteä kakun keskelle kinkkuruusukkeen seuraksi. 

Voileipäkakkujen ystävät voivat käydä tutustumassa myös suosittuun voileipäkakkurullaan tonnikala-ruohosipulituorejuustotäytteellä sekä herkulliseen lohivoileipäkakkuun.

Vaihekuvat:


1. Leikkaa leivistä reunat pois saksilla. Oululaisen Reilu täysjyväpaahtoleipää.

2. Joka toiseen väliin rukiisempaa Fazerin Paahto Ruis -leipää.

3. Keitä kostutusliemi: 1 lihaliemikuutio + 5 dl vettä. Jäähdytä. Siivilöi rasvakiekko pinnalta.

4. Kelmuta yksi 2 litran leipävuoka. Anna kelmun tulla reilusti ulos.
5. Pilko suolakurkut, paprika ja punasipuli niin pieniksi kuutioiksi kuin pystyt.

6. Kinkkutäytteeseen tuorejuustoa, savusuikaletta ja creme fraichea sekä paprikaa ja mausteita. Ellet halua yhtään chilin potkua mukaan, käytä tuorejuustona esim. ruohosipuli- tai kolmen sipulin tuorejuustoa.

7. Pilko myös kinkkuja paljon hienommaksi.

8. Kinkkutäytteessä on myös juustoraastetta ja paprikaa.

9. Valmista kinkkutäytettä. Maista maut.
10. Suolakurkku-punasipulitäytteen aineksia.


11. Vatkaa kurkkutäytteen ainekset sekaisin.


12. Valmista suolakurkku-punasipuli-tuorejuustotäytettä. Puolet tästä käytetään myöhemmin pinnan kuorruttamiseen.
13. Laita ensin vaaleampi täysjyväpaahtoleipäkerros ja kostuta lihaliemellä. 5 teelusikallista lientä per leipäviipale on sopiva määrä kostutusta tälle leivälle.

14. Laita puolet kinkkutäytteestä ensimmäiseen väliin ja  lado tummempi ruispaahtoleipä päälle. Ruispaahtosiivut ovat pienempiä, joten lado ne vuorotellen eri seinämään kiinni ja lisää paloja väleihin. Kostuta ruispaahtoa 4 teelusikallista lihalientä per leipäsiivu.

15. Laita ruispaahdon päälle kurkkutäytteestä puolet (ehkä vähän ylikin). Tasoita kerros. Vie loput täytteestä kylmään odottamaan seuraavaa päivää. Täytteestä tehdään kuorrutus pintaan

16. Lado täysjyväpaahtoa kolmanteen kerrokseen. Kostuta 5 teelusikallista per leipäsiivu.

17. Laita päälle loput kinkkutäytteestä ja tasoita.

18. Viimeiseksi kerrokseksi ruispaahtosiivut. Lado siivuja vähän eri laitoihin ja täytä välit pienemmillä paloilla, niin kakusta tulee tukeva.

19. Valmis viimeinen leipäkerros. Kostuta pinta 4 teelusikallista lientä per leipäsiivu.

20. Nosta kelmut tiiviisti ylös ja sulje voileipäkakku tiiviisti vuokaan.

21. Laita tasapohjainen, hyvin kevyt paino päälle ja vie kylmään vuorokaudeksi.

22. Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Vatkaa edellispäiväiseen kurkkutäytteenloppuun 1 prk maustamatonta tuorejuustoa, suolaa ja mustapippuria. Kuorruta kakku täytteellä.

23. Levittämiseen käytin pientä palettiveistä.

24. Laita jääsalaattia tarjoiluvadille ja halkaise kakun päälle viinirypäleitä.

25. Kinkkurullia tein keskelle ja kakun päihin Pirkan suolalihasta.

26. Halkaise kinkkusiivut ja rullaa kinkut.

27. Kakun reunoille tein kinkkurullia savustetusta perhekinkusta.

28. Lado rullat riviin ja keskelle vielä yksi kerros suolaliharullia. Viinirypäleitä vielä keskirivin molemmin puolin.

29. Kurkusta saa lehtikoristeita. Katkaise 5 cm:n pala tuorekurkkua ja halkaise pala kahtia.

30. Leikkaa palan keskeltä v:n muotoinen pala pois ja laita sivuun.

31. Leikkaa toinen pala v:n muotoisesti irti ja siirrä sekin sivuun.

32. Leikkaa kolmas pala samoin. 

33. Ja vielä neljäs ja viimeinen pala.

34. Kokoa palat taas yhteen ja työnnä kasaa vähän ulospäin. Lehti on valmis.
35. Ja nyt me menemme isännän kanssa nauttimaan kakusta :)