Jäätelökelit eivät ole liiemmälti hellineet Suomea tämän kesän aikana. Meidän perheessämme sillä ei ole ollut suurtakaan väliä, sillä jäätelö on maistunut vaikka tammikuun pakkasilla. Siis isännälle :) Itse en ole mikään mahdoton jäätelön ystävä, mutta puolisolle maistuu sitten sitäkin paremmin. Välillä aivan ihmettelen, miten joku voi vetäistä Aino-jäätelörasiallisen kertaheitolla tv:n äärellä, ja seuraavana iltana tehdä saman...
Ajattelin sitten minäkin kokeilla tätä sosiaalisessa mediassa hehkutettua kolmen aineen jäätelöohjetta, jossa ei tarvitse käynnistellä jäätelökonetta ja käydä vatkailemassa jäähileitä pois kesken pakastamisen. Jäätelön voi siis valmistaa pelkästään kermasta, glukoosisiirapista ja kondensoidusta maidosta - kondensoitu maito pitää olla sokeroitua ja ei valmiiksi kinuskiksi keitettyä. Kondensoitua maitoa löytyy nykyisin monenlaisina versioina pienistäkin kaupoista, samoin glukoosisiirappia sokerihyllyltä, joten ainekset löytyvät helposti. Itse heitin sekaan vielä vähän vaniljasokeria, valmista suklaakastiketta ja pinnalle suklaahippuja - ja seuraavana päivänä isäntä sai maistella kotitekoista jäätelöä ja antaa tuomionsa.
On meillä jäätelökonekin, jolla on (vaikkakin hyvin harvoin) tehty jäätelöä. Jäätelökoneessa tympäisee se jäädysalustojen pakastaminen. Tämä jäätelö sai mennä suoraan yleiskoneen kulhosta kierrätysrasioihin jäätymään ja seuraavana päivänä nautimme sopivan jäätynyttä, vaan ei kovaa, ihanaa jäätelöherkkua. Ehdottomasti tätä jäätelöä tehdään uusi erä tällä viikolla, oli nimittäin niin hyvää, ja seuraavaan annokseen sekaan menee lakritsikastiketta ja lakritsiströsseliä.
Ja se isännän tuomio jäätelöstä: "Liian hyvää :)"
HELPPO JÄÄTELÖ
(kaksi Aino-jäätelörasiallista)
7 - 7,5 dl laktoositonta vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk kondensoitua maitoa (itse käytin Tørsleffs konsenderad mjölk, sockrad, 397 g)
0,6 dl glukoosisiirappia
2 dl suklaakastiketta (lakritsi- tai kinuskikastiketta)
1/2 pss (85 g) Pirkka tummasuklaahippuja (valkosuklaahippuja, lakritsiströsseliä, tms.)
1. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi.
2. Lisää sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa seos vielä kunnolla sekaisin.
3. Laita kahteen kannelliseen rasiaan kerroksittain jäätelömassaa ja suklaakastiketta, päällimmäiseksi kerros jäätelömassaa. Itselläni ainekset mahtuivat kahteen Aino-jäätelörasiaan täydellisesti. Ripottele pinnalle suklaahippuja ja laita kannet tiukasti kiinni.
4. Vie rasiat jäätymään vuorokaudeksi. Jäätelö on hyvän rakenteista, jäätynyttä vaan ei kivikovaa.
1. Helpon jäätelön aineksia: vispikermaa, glukoosisiirappia, kondensoitua maitoa, vaniljasokeria ja suklaakastiketta. Ohjeella tuli kaksi Aino-jäätelörasiaa täyteen herkullista kotijäätelöä. |
7. Lisää päälle suklaa- tai kinuskikastiketta (tai lakritsikastiketta). Lisää päälle vielä toinen kerros jäätelöä ja suklaakastiketta. Lisää pinnalle vielä loput jäätelöt. |