Ja taas ihana perjantai :)
Meidän viikonloppumme alkoi vähän kevyemmin eli lihattomalla parsa-ricotta-pastataskukeitolla ja lasillisella cavaa. Pastataskut voi tehdä helposti itsekin tuorepastasta ja täytteestä, mutta nämä täytetyt pastataskut löytyivät kaupan tuorepastahyllyltä.
Keittopohja oli mukavan tulinen: keitossa maistui paseerattu tomaatti, kokonainen chili siemenineen, valkosipuli, lehtiselleri, purjo ja porkkana - sopivasti mausteita ja lopuksi vielä keiton päälle parmesan-raastetta sekä tuoretta basilikaa. Tomaattisen keiton kanssa sopi juomaksi esim. valkoviini tai kuiva cava - ainakin meillä tykättiin yhdistelmästä :)
TOMAATTINEN PARSA-RICOTTA-PASTATASKUKEITTO
reilu 3 litraa keittoa
2 prk à 500 g paseerattua tomaattiareilu 3 litraa keittoa
6-8 dl liha- tai kasvislientä (tai 6-8 dl vettä + 2 liemikuutiota)
3 porkkanaa viipaloituna
2 lehtisellerin vartta viipaloituna
2 lehtisellerin vartta viipaloituna
1 purjo viipaloituna
1 pieni chili viipaloituna (itse jätän siemenetkin mukaan)
1-2 isoa valkosipulinkynttä pilkottuna
suolaa, mustapippuria, currya
kuivattua oreganoa + timjamia (tai pizzamaustetta)
loraus punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
2 pkt à 250 g parsa-ricottatäytteisiä pastataskuja
Pinnalle:
Parmesan-raastetta
(tuoretta basilikaa)
1. Kuori ja viipaloi porkkanat, viipaloi purjo ja huuhtele viipaleet, pilko chili ja valkosipulit, viipaloi lehtisellerin varret. Kaada paseeratut tomaatit 3-4 litran kattilaan, lisää kasvis- tai lihaliemi ja mausteet, lisää pilkotut kasvikset sekaan.
(tuoretta basilikaa)
1. Kuori ja viipaloi porkkanat, viipaloi purjo ja huuhtele viipaleet, pilko chili ja valkosipulit, viipaloi lehtisellerin varret. Kaada paseeratut tomaatit 3-4 litran kattilaan, lisää kasvis- tai lihaliemi ja mausteet, lisää pilkotut kasvikset sekaan.
1. Keitä tomaattiliemi, pilkotut kasvikset ja mausteet (kaikki muu paitsi pastataskut), kunnes porkkanat ovat pehmenneet (noin 15 min). Lisää vettä, kunnes liemi on haluamasi paksuista. Maista maut, lisää mausteita omien mieltymystesi mukaan.
2. Lisää pastataskut valmiiseen keittopohjaan ja anna kiehua noin 5 min.
3. Tarjoa keitto parmesan-raasteen, tuoreen basilikan ja valko- tai kuohuviinilasillisen kera :)
Vaiheet:
3. Lisää keittoon vasta vähän ennen ruokailua pastataskut, sillä ne lämpiävät viidessä minuutissa keiton seassa. |
5. Ja koska on viikonloppu, keiton kanssa voi nauttia lasillisen valko- tai kuohuviiniä. Meillä keiton seuralaisena oli kuivaa cavaa, sopivan vääräoppisesti valkkarilasista tarjoiltuna :) |