maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pikavisiitillä PowerPark Härmän RoadHousessa


Lauantaina teimme puolison kanssa pikavisiitin Härmään. Puolisolle kunta alkaa olla kohta tutumpi kuin Vimpeli, sillä hän on työskennellyt Härmän Lillbacka Powerco Oy:llä reilusti yli 20 vuotta - minulle Härmä on kuitenkin suhteellisen vieras, sillä vapaa-aikanamme, jostain kumman syystä :), matkakohteeksi valikoituvat aivan eri ilmansuunnat. Tänään kuitenkin puoliso halusi esitellä uutta konserniin kuuluvaa RoadHouse-liikekeskusta, joka on lähellä PowerParkin huvipuistoa - Huvivaltio PowerParkia, kuten sitä nykyisin kutsutaan.

Puoliso puhuu aina hyvin kunnioittavasti ja arvostavasti yhtiön perustajasta, teollisuusneuvos Jorma Lillbackasta, tämän idearikkaudesta ja pelottomasta visionääriydestä, joka ei tunne minkäänlaisia rajoituksia. Olikin siis hauska nähdä, mitä komiaa RoadHouse pitää sisällään. Sen jo tiesin, että James Bondin kuuluisa sukellusauto löytyy RoadHousen kauppakadulta (007 Rakastettuni -elokuvasta) ja sehän piti ehdottomasti nähdä.

Komea kiinteistö kiinnittää huomiota jo ulkonäöllään. Sisään tullessa aukeaa hulppea näkymä valtavaan, kuperaan lasikattoon, joka on kuin katedraalin holvi leveän kauppakadun yllä. Kauppakadun molemmin puolin on useita liikkeitä: vasemmalle puolelle sijoittuvat Subway, Highway Brand Outlet (tuotemerkkeihin pääset tutustumaan tästä) sekä Finnmarin sisustusmyymälä. Oikealla puolella sijaitsevat K-Market HärmäH-Lihapalvelun liha- ja kalatiski erinomaisine tuotteineen, Cheese & Wine -herkkupiste, Bakery Voilà, oma jäätelötehdas Gelato Dolce, amerikkalaishenkinen Junker Burger ja Boulevard Bistro -ravintola.

Junker Burgerin menu.
Boulevard Bistrossa lounasbuffet joka päivä klo 10.30 - 15.00. Tässä linkit ruokalistaan ja viinilistaan.

Tässä linkit myös huvivaltion ytimeen eli Härmän PowerPark-huvipuistoon (huvipuisto, karting ja hevoskeskus) sekä RoadHouse-liikekeskukseen.



Pääsisäänkäynti oli vaikuttava.
Kauppakadun oikealla puolella K-Market ja herkkumyymälöitä.
Kauppakadun oikeanpuoleista näkymää ja vilaus upeasta lasikatosta.
Vaikuttava ensinäkymä kauppakadulle.
Upeat liha- ja kalatiskit -katoavaa perinnettä näillä leveysasteilla.
Kauppakadun vasemmalla puolella suuri Outlet-myymälä, kovasti naisten mieleen ...
Ja sitten varsinaiseen asiaan...ihania juustoja ja viinejä. Mukaan ostettiin Manchego Goldia, Livradois Raclettea, Venchiaredo Taleggiota, Rambol viherpippurijuustoa, Juustoportin Vuohen Grand Reserve ja paprikajuustoa sekä brietä. Ja sentään oltiin vain matkalla luonnonpuistoon kalastamaan iltasella...
Kaikki juustot olivat siististi ja hygieenisesti esillä.
Juusto- ja viinitiskin luona taisin kuluttaa eniten aikaani :)
Kauppakeskuksen sulkemisaika lähestyi ja vitriineissä oli vain muutamia herkkuja enää jäljellä. Tässä Voilà Bakeryn leivoksia...
...ja juustokakkua...
...ja pieniä mansikkakakkuja...
Mukaan ostimme uunituoreita, aivan ihania, voisilmäpullia ja juusto-oliivi-ciabattaa.
Gelato Dolcen, oman jäätelötehtaan, jäätelötiskillä oli runsaasti valinnanvaraa.
Jäätelötiskillä oli vaikka mitä makuja: kirsikka näkyi olevan hyvin suosittua, minttua, mustaa suklaata, erilaisia suklaanmakuja, jogurttijäätelöä...
...mansikkaa, vaniljaa, mangoa, karamelli-keksi-jäätelöä, pistaasia, hasselpähkinää...
...suklaata, metsämarjoja ja liekö yksi jotain vohvelinmuruja sisältävää pino pinguinoa :). Luulisi näistä jokaiselle löytyvän jotain, kunhan tulisi nyt ne kesäkelit...
Niin kiire ei ollut, ettei jäätelöä olisi ehditty maistella. Purkkiin oli lastattu kirsikkajäätelöä ja karamelli-keksi-jätskiä - oli todella herkullista.
Amerikkalaistyylinen Junker Burger - täältä tilasimme mukaan otettavaksi Pulled Beef Burgerin ja Monty Jack Burgerin. Pulled Beef oli kyllä ehdoton suosikki!
Vasemmalla Pulled Beef ja oikealla Monty Jack. Itse ihastuin Pulled Beefiin.
Pulled Beefin paksun pihvin alla oli vielä tuhdisti revittyä lihaa. Herkullista!
Monty Jackin pihvi oli myös oikein reilun kokoinen. Ja mikäli oikein ymmärsin konseptin, hampurilaissämpylät paistettiin myös siinä odottaessa, eli kaikki oli vastavalmistettua.
Boulevard Bistro oli tilava ja siistin näköinen lounaspaikka. Lounasbuffet oli katettuna joka päivä klo 10.30 - 15.00.
Boulevard Bistron sisätiloja.

Ja sitten se James Bondin sukellusauto! Ai, miten tuli tuo nostalginen Roger Mooren Bond-leffa mieleen (007 Rakastettuni -The spy who loved me - jota kriitikot pitävät yhtenä parhaimmista Bond-leffoista!) tuosta autosta. En koskaan unohda kohtausta, jossa Bond laittoi vilkun päälle ajaessaan meren pohjassa ja tehdessään u-käännöksen :)

Bond-auto takaa...
...ja toiselta sivulta.
Kauppakatu oli avara ja täynnä viihtyisiä istumapaikkoja.
Komeat pylväsrivistöt kehystivät kauppakatua.
Yksityiskohtia kauppakadun yläosasta.
Bond-auton vieressä oli vähän toisenlaisiakin kulkuvälineitä.
Finnmarin sisustusliike.
Katsausta naisten paratiisiin eli Outlet-myymälän valikoimiin...
...löytyi Guessin tuotteita...
...Voglia, Jenavi, LIU-JO, Vans, Sunny's, Independent, Santa Cruz...
...Airwalk, Reef, Osiris, Colmar...
Näkymiä Outlet-myymälän puolelta.


Heippa RoadHouse! Tullaan varmasti uudelleen :) 

(Kuva lainattu RoadHousen nettisivulta täältä. Lupa kysytty jutun julkaisemiseen Mikko Kiviluomalta.)

Kotona pakattiin eväät reppuun ja paineltiin Salamajärven luonnonpuistoon kalastamaan ja herkuttelemaan :)

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Leila Lindholmin suklaapiirakkaa pellillinen


Pitkään on pitänyt kokeilla reseptikansiossa lojunutta ruotsalaisleipuri Leila Lindholmin Kärleksmums-reseptiä. Ruotsinkielinen reseptilappu tipahti sopivasti kansion välistä ja suklaata löytyi kaapista, joten tänään siis leivottiin pellillinen tätä runsassuklaista herkkua.

Ohje oli mitoitettu ärsyttävästi vajaaseen pullapellilliseen 60 cm:n uuniin, 40x35 cm uunipellille, joten muunsin reseptiä vähän isommaksi. Piirakkaan tuli suklaarouhetta taikinan päälle ja se kuorrutettiin kermaan sulatetulla suklaalla. Pintaan tulevat kookoshiutaleet jätin pois ja laitoin niiden tilalle pehmeitä suklaarakeita. Kokeilu ei mennyt hukkaan, sillä piirakka oli todellista suklaanystävän herkkua - pehmeää, mehevää, ei lainkaan liian makeaa. Meidän perheessä se suklaanystävä on mies - minä olen enemmän salmiakki-ihmisiä - mutta pakko oli myöntää, että tämä piirakka oli herkullinen :)






SUKLAAPIIRAKKAA PELLILLINEN
60 cm:n uunin uunipellille  (ohje 50 cm:n uuniin löytyy täältä)

6 kananmunaa
4,5 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
3,5 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
350 g voita tai margariinia
2,5 dl vettä
200 g tummaa suklaata

Kuorrutus:

2 dl vispikermaa
2 rkl kahvia
200 g tummaa suklaata
2 dl pehmeitä suklaarakeita pinnalle
(2 dl kookoshiutaleita tai hasselpähkinärouhetta)

1. Sulata ensin voi pienessä kattilassa. Lisää sekaan kylmä vesi ja ota kattila heti pois liedeltä jäähtymään. Säädä uuni 200 asteeseen, kiertoilma päälle. Laita reunalliselle pullapellille leivinpaperi.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. 

3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao ensin keskenään. Lisää jauhoseos varovaisesti siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele nuolijalla taikinan sekaan. Parhaiten jauhot saa sekoittumaan leikkaamalla nuolijalla aina keskeltä taikinaa ja kääntelemällä sitä sivuun, välillä pyöräyttäen reunoista taikinaa keskelle. 

4. Lisää lopuksi lämmin rasva-vesiseos taikinan päälle (kaikki kerralla sekaan). Sekoittele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipellille ja tasoittele pinta.

5. Rouhi tumma suklaa karkeaksi rouheeksi ja ripottele rouheet taikinan pinnalle. Paista 200 asteessa, kiertoilma päällä, uunin keskitasolla noin 15-20 min. Itse pidin 18 minuuttia. Ellei käytössäsi ole kiertoilmauunia, uunin lämpötilaa pitää nostaa 215-220 asteeseen ja paistaa suurinpiirtein sama aika keskitasolla.

6. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Lämmitä sen jälkeen kerma pienessä kattilassa, lisää kahvi ja rouhittu suklaa sekaan. Käännä lämmöt pois hellasta ja anna suklaan sulaa rauhassa nuolijalla sekoitellen. Kaada lämmin kuorrute piirakan pinnalle ja levittele nuolijalla tasaiseksi. Ripottele suklaakuorrutteen pinnalle esim. tummanruskeita nonparelleja, suklaarakeita tai kookoshiutaleita. Itse olen ihastunut näihin Meiran 550 gramman jättipurkissa myytäviin pehmeisiin, kolmenvärisiin suklaarakeisiin. Varmasti myös hasselpähkinärouhe tai muu pähkinärouhe sopisi pintakoristeluun.




Vaiheet:



1. Sulata ensin rasva kattilassa, siirrä kattila sivuun ja lisää sekaan kylmä vesi. Anna jäähtyä hieman.

2. Tarvikkeita seuraaviin vaiheisiin.

3. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovaisesti siivilän läpi. Kääntele nuolijalla sekaan.

5. Nopeiten jauhot saa nuolijalla sekaisin "leikkaamalla" nuolijalla taikinaa keskeltä ja kääntelemällä sivuun. Pyöräyttele välillä kulhon reunoilta jauhoja sekaan.

6. Lisää lämmin rasva-vesiseos kerralla joukkoon ja sekoita nuolijalla tasaiseksi.

7. Taikinasta pitäisi tulla sileää ja kiiltävää.

8. Kaada taikina reunalliselle, suurelle pullapellille. Siloittele nuolijalla pinta tasaiseksi.

9. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi.

10. Ripottele suklaarouhe taikinan pinnalle tasaisesti.

11. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kiertoilma päällä noin 15-20 min.

12. Kuumenna kerma kattilassa, älä kiehuta. Käännä virta pois, mutta jätä kattila hellalle.  Lisää sekaan rouhittu suklaa, anna sulaa hiljalleen kuuman kerman sekaan. Sekoittele nuolijalla tasaiseksi, kiiltäväksi seokseksi.

13. Kaada suklaakuorrute paistetun piirakan pinnalle ja levitä tasaiseksi.

14. Pinnalle voi ripotella esim. tällaisia pehmeitä, suklaisia jättirakeita.

15. Kuorrutettu ja koristeltu suklaapiirakka.

16. Jättirakeet ovat kivasti kolmivärisiä.